Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Když hraje Exaile, nezvoní Skype  (Přečteno 1504 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Když hraje Exaile, nezvoní Skype
« kdy: 03 Září 2009, 11:56:09 »
Ubuntu HH
Exaile 0.2.14
Skype 2.0.0
Alsa
USB sluchátko
zvukovka
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

funk

• Aktivní člen
  • *
Re: Když hraje Exaile, nezvoní Skype
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2009, 12:08:19 »
Ja mam v Jaunty stejny problem, ale co vic, kdyz chci hovor prijmout tak v 80 procentech spadne. Musim vypnout exaile, resp. vsechno, co pracuje se zvukem: Kdenlive, Audacity a potom restartovat alsu.

sudo /etc/init.d/alsa-utils restart

No a pak se mi jeste stava, ze treba telefonuji 5 minut a najednou ten na druhe strane zacne chrcet a ja bud zase musim restartovat tu alsu, nebo kdyz to nejde, tak zmenit vystupy do reproduktoru... P.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2009, 14:26:03 »
Ja mam v Jaunty stejny problem, ale co vic, kdyz chci hovor prijmout tak v 80 procentech spadne. Musim vypnout exaile, resp. vsechno, co pracuje se zvukem: Kdenlive, Audacity a potom restartovat alsu.

sudo /etc/init.d/alsa-utils restart

No a pak se mi jeste stava, ze treba telefonuji 5 minut a najednou ten na druhe strane zacne chrcet a ja bud zase musim restartovat tu alsu, nebo kdyz to nejde, tak zmenit vystupy do reproduktoru... P.

Tak to já to vidím teď poprvé u Exaile, jinak hudbu poslouchám furt (Rythbox, last exit, i během telefonování USB sluchátkem... atd.). Hovory nepadají (volám i hodinu), a když se nestahuje gigantický mail, tak ani nechrčí... Alsa nepadá...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Září 2009, 14:36:25 »
Na HH jsem měl taky různé problémy se zvukem při současném užití více aplikací, které s nim pracují. Uspokojivě jsem to nevyřešil. Když to jelo, tak zas ve Skypu bylo slyšet jen levá nebo pravá stopa atd. Proto ač nerad jsem HH opustil. Ale můžete testnout Skype 2.1.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Září 2009, 15:53:40 »
USB sluchátko má vlastní beeper, který piští a bliká v telefonu. Bohužel jsem to viděl naposledy fungovat ve starém OS. Stejně tak, jako nefungují tlačítka, zvedání, pokládání a jiný fičůry...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 03 Září 2009, 16:21:09 »
Skusal si prepnut vsetko na alsu v system-predvolby zvuk. Pripadne tento postup
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,21672.0.html
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

NoWin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Září 2009, 18:18:18 »
Je možný, že za to může PulseAudio, který mi snad nikdy pořádně nechodilo a u U 9.10 jsem jej musel odinstalovat úplně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.