Jen tak,se zeptám,jaké výhody?
Zkusím odpovědět
Né,že bych byl nějakej skalní zastánce oken ale pro začátečníky je linux né oříšek ale kokosovej ořech,jedu v počítačích nějakej ten pátek (15 let) a kamarád mě nakopl abych linux zkusil,tak jo řekl jsem si,než jsem všechno rozchodil (za pomoci internetu) trvalo mi to 3 hodiny a pak jsem do toho čuměl celou noc než jsem se to naučil ovládat,instalace čehokoli je nadlidskej úkol neříkám,že to nebyla zajímavá a poučná zkušenost,nechám si ho v pc jako druhej systém ale okna budou (alespoň pro mě) vždy number one.Nechápu tu nevraživost mezi linuxákama a vokňákama,vždyť je demokracie? Ať si každej dělá co chce?
Ještě k těm Win 7 testnul jsem,stáhl jsem si iso soubor nainstaloval za 20 min vše ok.Po dokončení instalace bylo vše funkční bez jákéhokoliv doinstalování ovladačů nebo stahování z netu (pravděpodobně už jsou naimplementovány v systému) takhle nějak si představuju systém 21. století,jen začít pracovat.Jede to svižně a vypadá to dobře,má to jen tu nevýhodu,že to bude drahý jak prase. (asi 6000 v high verzi) Což je pravděpodobně důvod proč má tolik linuxových odpůrců,nebo a to by mohla být varianta B,jste takoví hračičkové,kteří mají rádi složitější cestu k dosažení cíle,já si radši jednou dvakrát kliknu a pak jen koukám jak se to instaluje.Nechci raději vidět tu záplavu hrůzy co se na mě teď sesype za můj názor,ale jen jsem chtěl nezaujatě z pohledu uživatele k tomuto problému něco říci.
Jinak politika Microsoftu mě nezajímá,užívám jejich produkty zcela sobecky ke svým zájmům a pokud je to alespoň trochu možné tak zdarma a je mi fuk kdo to vyvíjí....Zdar a hodně zábavy s Linuxem