Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ktery router bezproblemove podporuje Ubuntu?  (Přečteno 1712 krát)

batajas

• Návštěvník
Ktery router bezproblemove podporuje Ubuntu?
« kdy: 17 Října 2006, 20:05:24 »
Mam doma 2 pocitace. Na prvnim mam nainstalovany OS win XP a na druhem Ubuntu 6.06 LTS.
Jsem  pripojeny na prvnim pocitaci pres ADSL od telecomu. Chtel bych si doma vytvorit sit techto dvou pocitacu a spolecne pripojeni k internetu pres ADSL router. Mohli byste mi doporucit nejakou znacku adsl routeru, ktery bude spolehlive fungovat na obou pocitacich a kteremu je dostupna ceska dokumentace nebo navod? Jsem naprosty linuxovy a sitovy zacatecnik, takze se v teto oblasti skoro vubec neorientuju a nechtel bych zbytecne investovat, kdyz nevim, jestli to bude fungovat. Docela se mi libil asus ti4631, ale zjistil jsem na tomhle foru, ze to nekomu dela potize. Prosim poradte. Batajas

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2006, 20:10:44 »
ale nejak jsem spis nepochopil nazev tveho prizpevku...... ktery router podporuje ubuntu.... rekl bych ze kazdy HW router podporuje ubuntu (nastaveni je stejne pres www rozhrani) a kdyz nepodporuje Ubuntu, tak je to na 100 % chyba mezi klavesnici a zidli

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 17 Října 2006, 20:59:14 »
Nevim co myslite slovem router, ale ve Vasem pripade by melo jit zkonfigurovat druhy pocitac tak, aby mel stejnou adresu site a jako defaultni branu pocitac s ADSL a je to funkcni.
Na prvnim pocitaci se musi nahodit sitove rozhrani (karta), priradit mu IP adresa, Napr takto. 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0
Na druhem taky a IP adresa 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 default gw 192.168.1.1
Jeste upozornuju, ze sitove karty dvou pocitacu se musi spojit krizenym kabelem, Kdyz ho budete ve firme objednavat, musite jim zduraznit ze chcete krizeny kabel.
Obecne navody na zprovozneni site si musite najit tu na foru, nebo nekde na internetu.

kriloter

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Října 2006, 23:20:52 »
Citace: batajas
Mam doma 2 pocitace. Na prvnim mam nainstalovany OS win XP a na druhem Ubuntu 6.06 LTS.
Jsem  pripojeny na prvnim pocitaci pres ADSL od telecomu. Chtel bych si doma vytvorit sit techto dvou pocitacu a spolecne pripojeni k internetu pres ADSL router. Mohli byste mi doporucit nejakou znacku adsl routeru, ktery bude spolehlive fungovat na obou pocitacich a kteremu je dostupna ceska dokumentace nebo navod? Jsem naprosty linuxovy a sitovy zacatecnik, takze se v teto oblasti skoro vubec neorientuju a nechtel bych zbytecne investovat, kdyz nevim, jestli to bude fungovat. Docela se mi libil asus ti4631, ale zjistil jsem na tomhle foru, ze to nekomu dela potize. Prosim poradte. Batajas
co ma adsl router spolocne s ubuntu a preco by akoze nemal fungovat?
trosku nechapem pointu

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #4 kdy: 18 Října 2006, 09:52:32 »
Jakykoliv ADSL router s ethernet a/nebo WiFi rozhranim musi fungovat bez problemu, bez nutnosti instalovat jakekoliv ovladace nebo jakykoliv dalsi software.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.