Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vyuzitie CPU (lagovanie flashu, aplikacii)  (Přečteno 3308 krát)

mucko

• Návštěvník
vyuzitie CPU (lagovanie flashu, aplikacii)
« kdy: 03 Srpna 2009, 21:21:21 »
Zdravim,

s OS Ubuntu sa zoznamujem este len par dni a zatial som spokojny. Avsak narazil som pri jednom probleme. Tym je nenormalna spotreba RAM (oprava: CPU) a asi s tym spojene sekanie napr. v Mozille. Alebo mi zacnu lagovat aplikacie aj pocas obycajnej zmeny hlasitosti v OS (vpravo hore sa zobrazi take male sede okienko s hlasitostou - sak to poznate). A to nehovorim o lagovani flash videi v browseri.

Moj PC:
AMD Athlon 64 X2 4000+ Dual Core
DDR2 1GB Kingston
integr. grafika GF 6150 SE (tuto grafiku uz nemam. momentalne mam Radeon HD4670)
dualboot: Ubuntu 9.04 + WinXP

Aj ked nie je zapnuta ziadna aplikacia, z 1GB pamete je vyuzitych asi tak 800mb a volnych 200mb. Je mi jasne, ze to nie je v poriadku. Napadlo ma, ci to nesposobilo to, ze pri instalacii Ubuntu som nevytvoril swap particiu. Tu som vytvoril az po instalacii (2GB, takmer vzdy vyuzita na 0%), no myslim, ze by to na to nemalo mat vplyv.

Teraz si fakt nie som isty, kde moze byt problem. Budem vdacny za kazdu radu.
« Poslední změna: 30 Září 2009, 19:48:58 od mucko »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: vyuzitie RAM (lagovanie flashu, aplikacii)
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2009, 22:25:02 »
Vypadá to spíš na problém s vytížením CPU. Dej si třeba na panel applet Hardware Monitor/Sledování systému, a sleduj vytížení RAM, CPU, swap, když se Ti to zasekává.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

mucko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Srpna 2009, 11:04:10 »
No, po tvojej rade som prisiel na to, ze pamate je dost :). Len som sa na to trosku zle pozrel. Ospravedlnujem sa ::).

Citace
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:           875        836         39          0         51        431
-/+ buffers/cache:        354        521
Swap:         1992          0       1991

Je to tak, ako si si myslel. CPU je pocas tych lagovacich situacii vyuzite min. na 80% a stupa az na 100%. Teda aspon jedno jadro, niekedy obe. A to aj pri obycajnom scrollovani internetovej stranky, ktora obsahuje trosku viac flash bannerov, flash video, ci zopar obrazkov. Niekedy aj zošedne cela Mozilla.

Este ma napadlo, ci to nesposobuje flash plugin. Na ubuntu forach som nasiel mnoho ludi, ktori mali problemy so sekanim flashu (od Adobe napr.). Ale zase niektorym nerobi ani najmensie problemy aj na omnoho horsom zeleze, ako mam ja. Chcel som vyskusat adobe flash plugin pre AMD64 platformu, ale ten mi nefungoval vobec  :(.
« Poslední změna: 04 Srpna 2009, 11:05:50 od mucko »

tylik

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04 Srpna 2009, 13:27:06 »
JA to vidim na CPU scalling.
Niekedy sa stane ze pustim flash video a frekvencia je stale na 800 Mhz.. ked manualne zvysim na 2.2 Ghz tak vsetko ide cisto.

mucko

• Návštěvník
Re: vyuzitie CPU (lagovanie flashu, aplikacii)
« Odpověď #4 kdy: 10 Září 2009, 17:44:28 »
mozno to bude zniet hlupo, ale co myslis tym, zvysit manualne frekvenciu? myslis snad CPU nastavenia v biose?  :-[

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 10 Září 2009, 19:19:43 »
mozno to bude zniet hlupo, ale co myslis tym, zvysit manualne frekvenciu? myslis snad CPU nastavenia v biose?  :-[
Predpokladam ze myslel lavym klik na applet skalovania procesora a zvysit manualne frekvenciu procesora.

Toto sa niekedy stava aj mne. Jednoducho zacne aplikacia sekat a procesor je na 800MHz, ked ho prepnem na 1,8GHz a znovu prepnem na Ondemand tak sa podtaktuje na 1,6GHz a ostane tak pokial ta aplikacia potrebuje vykon. Ovsem sam sa na tych 1,6GHz neprepne.
« Poslední změna: 10 Září 2009, 19:24:24 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

play3man

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 10 Září 2009, 19:39:56 »
Tak toto by zaujimalo aj mna. Lebo mam pc nie bohvie ake ale na horsom ktory ma windows flash video neseka vobec a bezi svizne to ale na mojom pc z linuxom nie. To som trochu nepochopil kde sa ta frekvencia rucne meni?

EDIT:Pridal som si tam tam ten aplet skalovanie procesora ale po pridani napisal ze toto na tomto pc nieje podporovane a ze je mozno zle nakonfigurovane alebo to hardware nepodporuje. Mam intel celeron D 2.66 GHz a teraz ukazuje na 100% (teda to tam je stale a nemeni sa to)
« Poslední změna: 10 Září 2009, 19:43:15 od Fuse 10 »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 10 Září 2009, 19:45:11 »
To som trochu nepochopil kde sa ta frekvencia rucne meni?
Pravym klik na panel-pridat do panelu...-sledovanie skalovania frekvencie procesora-pridat. V paneli sa objavy novy applet na ktori ked kliknes tak mas moznost menit frekvenciu procesora.(ak to procesor podporuje)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mucko

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 26 Září 2009, 22:12:37 »
urobil som tak, ako ste mi poradili. manualne zvysim frekvenciu na maximum ihned po spusteni ubuntu, no bez vacsieho vysledku. obe jadra su vytazene na maximum (2,1 ghz) aj pri obycajnom scrollovani vo firefoxe. z winxp som zvyknuty pracovat naraz aj s 20-50 tabmi vo firefoxe. v ubuntu som rad, ked mi plynule idu 2 ci 3. toto je jediny problem, ktory mi brani prejst na uplne pouzivanie ubuntu. nezmenilo sa ani spominane lagovanie pri popup (napr. zmena hlasitosti).

budem vdacny za kazdy novy napad

NoWin

• Host
« Odpověď #9 kdy: 26 Září 2009, 22:16:32 »
Podívej se do Sledování systému na proces, kterej Ti zlobí. Ale myslím si, že v tom bude mít prsty grafika. 3D akcelerace Ti běží?

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #10 kdy: 26 Září 2009, 22:21:31 »
No zatazenie flash v prehliadacoch nie je rproblem ubuntu ale problem toho flash pre linux.. poznamt ten podroblem i nad gentoo sabayon mi to robi tiez btw v ubuntu som sa stym nestretol.. aky mas naistalovany flash player?
Po 19:00 sa k odpovedi neodpracujes! - Vsetci kukaju vecerne spravodajstvo!  :/
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"
XPS M1530 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM) Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT

mucko

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 30 Září 2009, 16:23:47 »
Direct rendering: Yes
glxgears ukazuje hodnoty FPS takmer 8000. s 3D akceleraciou by teda nemal byt problem

Pouzivam flash player od Adobe verziu 10.0.32.18. Skusal som aj starsiu verziu 9. Tato 10tkova verzia vraj mnohym ludom s podobnym problemom pomohla, no u mna bez rozdielu.

POZN.: Obcas sa stane aj to, ze po chvili 100% zataze OS na par minut zatuhne az tak, ze jeho odozva je aj 5-10 s. ak to neporiesim touto cestou, vyskusam novu instalaciu ubuntu

Citace
tylik: JA to vidim na CPU scalling.
Niekedy sa stane ze pustim flash video a frekvencia je stale na 800 Mhz.. ked manualne zvysim na 2.2 Ghz tak vsetko ide cisto.

Mimochodom tato poznamka mi pomohla vyriesit lagovanie fullscreen flash videa. Teraz uz ide plynule. Avsak len fullscreen :)
« Poslední změna: 30 Září 2009, 19:51:35 od mucko »

Icek

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 30 Září 2009, 19:52:18 »
Je to tim skalovanim cpu, ja sem da se to trochu ovlivnit tim ze se upravi perioda zjistovani vytizeni cpu a hodnota pri ktere se cpu prepne zpatky na 100% vykon. Ve windows to jde plynule proto ze windows proste neskaluje a jede porad na 100%, aspon teda moje visty neskalujou...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.