Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mikrofon a Zvuk  (Přečteno 1704 krát)

maic

• Návštěvník
Mikrofon a Zvuk
« kdy: 04 Října 2009, 18:55:30 »
Zdravím,
mám takový problém se zvukem. Jakmile začnu mluvit do mikrofonu nebo mikrofon zachytí prostě nejaký zvuk tak ho přenese což je v pořádku, ale do toho to začne nechutně vše pískat. Zkoušel sem nastavit v sekci "Zvuk", ale hodilo mi to nejaky error. Mohl by mi nekdo poradit co a jak? Děkuji.

Windows XP Home Edition + Ubuntu 9.10

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Mikrofon a Zvuk
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2009, 19:00:16 »
tu hlasku o testovaci roure si nevsimej - to je proste takovej vecnej bug. Mikrak se da nastavit i tak. Zkus vsechno nastavit na alsu - pokud to nepujde tak na pulse nebo oss a pokud potrebujes mikrofon ve skype, tak primo ve skype zkousej test call a kdyz tak u zvukovych zarizeni ve skype zkus vymenit zarieni nebo plugin pro vstup.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

maic

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2009, 21:41:09 »
Dal sem vše na alzu, ale kdikoliv se něco ozve přes mikrofon tak to začne hvízdat. :(

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2009, 21:42:10 »
Nesmíš to mít všechno na max, zkus si s tím pohrát a mělo by to fungovat.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2009, 21:45:20 »
Dal sem vše na alzu, ale kdikoliv se něco ozve přes mikrofon tak to začne hvízdat. :(
Podle mě ti to prostě vazbí. Máš buď moc nahlas reproduktory nebo nastavenou příliš vysokou citlivost mikrofonu nebo máš mikrofon postavenej přímo před reproduktorama.

maic

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Října 2009, 23:01:33 »
To bych musel mít hlavu v reprácích xD Ne, ale když sem vypnul Boost +20db tak to už tolik nedělá. Nejspíš je na čase koupit novej mikrák se sluchátkama :), ale i tak moc děkuji všem :)

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Října 2009, 16:45:54 »
zvuk se ti přenášel z reproduktoru do mikrofonu. To šlo pak opět do reproduktoru a zase mikrofonu....to je to pískání! frekvence se při každem "kole" znásobí a proto to má tak vysokou frekvenci. Když si vypl Boost +20db tak si zeslabil tuhle vazbu mezi reproduktorem a mikrákem. Takže si nemusíš kupovat nic novýho. Odpověď již byla řečena
Citace
Podle mě ti to prostě vazbí. Máš buď moc nahlas reproduktory nebo nastavenou příliš vysokou citlivost mikrofonu nebo máš mikrofon postavenej přímo před reproduktorama.

Ovšem nemusíš mít mikrák přímo před reprákama ale stačí jen v jejich blízkosti. mnohdy stačí i ozvěna aby to vazbilo.
Fire's in my soul, steel is on my side

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.