Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aplikace po spuštění  (Přečteno 1535 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Aplikace po spuštění
« kdy: 12 Října 2009, 08:56:13 »
Některé aplikace se mi spouštění při startu systému samy (Hamachi, OpenOffice, dialog, že se nedá najít soubor s obrázkem...) přesto, že nejsou v Sezení - Programy při přihlášení ani uvedeny. Sezení jsem opakovaně uložil bez spuštěných aplikaci, marně. Jak na to?

Ubuntu 8.04
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Aplikace po spuštění
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2009, 14:02:21 »
S tím sezením a vůbec, ukládáním sezení jsem měl v Ubuntu této distribuce potíže taky..nicméně, nespouští ti ty nežádoucí aplikace Crond nebo jiný daemon? Že by sis to tam někdy nastavil a pak zapomněl? U mě běžná věc :-)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2009, 14:20:51 »
S tím sezením a vůbec, ukládáním sezení jsem měl v Ubuntu této distribuce potíže taky..nicméně, nespouští ti ty nežádoucí aplikace Crond nebo jiný daemon? Že by sis to tam někdy nastavil a pak zapomněl? U mě běžná věc :-)

U mě taky, hamachi a Ekigu jsem nastavil kdysi já, ale OOO po spuštění jsem rozhodně nenastavoval... jak se jich všech zbavit?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2009, 14:45:50 »
Uz sa tu podobne veci riesili. Skus hladat skryty subor /.session v tvojom domovskom adresari. Zmazanim tohot suboru by sa to malo prestat spustat. Pokial to nemas naozaj cez dajaky iny program(sluzbu). Rovnako v okne spustanie po starte skontroluj ci nemas zafajknute ukladat sedenie pri vypnuti pc alebo nieco podobne aj ked si pisal ze by si to nemal mat.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 12 Října 2009, 14:49:34 »
Uz sa tu podobne veci riesili. Skus hladat skryty subor /.session v tvojom domovskom adresari. Zmazanim tohot suboru by sa to malo prestat spustat. Pokial to nemas naozaj cez dajaky iny program(sluzbu). Rovnako v okne spustanie po starte skontroluj ci nemas zafajknute ukladat sedenie pri vypnuti pc alebo nieco podobne aj ked si pisal ze by si to nemal mat.

/.session tam nemám
jestli to mám přes nějakou službu nevím, jak to poznám?
ukládat sezení nemám označené, zkoušel jsem to označit a uložit "prázdné" sezení, odznačit, uložit prázdné sezení tlačítkem apod, nic nepomáhá...

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Října 2009, 15:38:53 »
no a co třeba vyzkoušet třeba boot up managera nebo něco podobného aspon jednorázově. Opravit a vymazat.
Fire's in my soul, steel is on my side

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.