Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: uvedení Compizu do defaultního nastavení [vyřešeno]  (Přečteno 2770 krát)

Šuohob

• Závislák
uvedení Compizu do defaultního nastavení [vyřešeno]
« kdy: 17 Října 2009, 16:09:30 »
Dobrý den, nějak se mi porouchal Compiz, takže jdou špatně 3D efekty, i když jsou zapnuté a nastavené v Advance Compiz Effect Settings. Jak jde Compiz uvést do továrního nastavení?
« Poslední změna: 19 Října 2009, 17:22:53 od Bohouš »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
Re: uvedení Compizu do defaultního nastavení
« Odpověď #1 kdy: 18 Října 2009, 11:30:38 »
Zdravím...zkusil bych v compiz manageru->Předvolby->Vrátit nastavení do výchozích hodnot
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2009, 15:07:10 »
nebo smazat adresář /home/.config/compiz  :)

to smaže veškerá nastavení compizu a při novém spuštění compizu se compiz nastartuje v defaultním nastavení..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Října 2009, 17:06:09 »
Ani jedno nepomohlo. Jde o tohle: Mám nastaveno, že když si dám zobrazit všechny plochy vedle sebe (tj. funkce Expo), nebo dám zobrazit válec tvořený plochami, tak by se mělo zobrazit pozadí (je to tuším v nastavení položka Reflection - mám ji povolenou) jako přechod z šedivé do černé (tenhle přechod je myslím v defaultu nastavený, ne?). Tohle kdysi fungovalo.
Bohužel šedočerné pozadí se záhadně změnilo v totálně černé a moje pokusy, jak to obnovit selhaly...

(těch chyb je více, ale tahle se nejlépe popisuje)

Před vyresetováním nastavení compizu jsem si uložil profil. Pro vyresetování, pokud dám např. zobrazit všech 5 ploch v jedné řadě, tak je pozadí také černé, i když to měl být přechod.

Pomohla by například celková reinstalace Compizu? Mám na druhém disku to samé Ubuntu 9.04 a na tom to neblbne.

Edit: Zjistil jsem, že druhému uživateli to neblbne, takže problém bude asi někde v konfigurácích v mém home.
« Poslední změna: 18 Října 2009, 17:25:16 od Bohouš »

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2009, 01:05:16 »
Pokud nepomohlo vymazání konfiguráků v home adresáři, vyzkoušel bych vypnout a zapnout efekty. Pravé myšítko na ploše - změnit pozadí plochy - efekty vzhledu. To by mělo nastavit efekty zpátky do ubunťáckého defaultního stavu.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Října 2009, 17:22:32 »
Mno, tak pomohlo jedině přejmenování složky /home/bohous/.gconf/apps/compiz. Totálně se vyresetovalo nastavení a vzhledem k tomu, že po zpětném nahrání mého profilu to zase blbne, budu si to muset nastavit všechno růčo.... zatracenej nestabilní compiz, ten muj profil jsem si vytvořil asi před půl rokem, do teďka jsem ho neměnil a začalo to blbnou až nedávno.

Děkuji všem za rady.
« Poslední změna: 19 Října 2009, 17:24:39 od Bohouš »

macu

• Stálý člen
  • **
Re: uvedení Compizu do defaultního nastavení [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2009, 18:08:18 »
njn, víš jak se to říká, ne? zálohovat, zálohovat a zase zálohovat....ale to už teď asi taky víš
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 3.46
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 22.10 64bit, Gnome Shell 3.43

Šuohob

• Závislák
Re: uvedení Compizu do defaultního nastavení [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 19 Října 2009, 18:21:37 »
JJ, zálohovat, zálohovat, zálohovat ;)
bohužel ale když obnovím zálohu, zase to blbne... podle mě za to nemůže blbě nastavený konfigurák (nastavil jsem ho jednou dávno a pak jsem ho neměnil), spíš asi nestabilní compiz, který se dotáhl pravděpodobně aktualizacema

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.