Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde spustit GParted  (Přečteno 7933 krát)

amour

• Aktivní člen
  • *
Re: Nejde spustit GParted
« Odpověď #25 kdy: 18 Října 2009, 15:58:48 »
nerozumíš mi...Jaunty je nainstalováno vedle Linpusu....oba os. fungují...až na to,že na Linpusu ihned naskočí internet a na jaunty vůbec.

Chtěl jsem se pokusit přeformátovat disk..jak mi někdo radil aby třeba pak šel internet i na Jaunty..

Jenže jsem zjistil navíc,že nenaskočí aní GParted...tak to je.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #26 kdy: 18 Října 2009, 16:29:57 »
Prave preto ze vsetci predpokladame ze mas poskodeny system a preto uz nedokaze nastartovat ani gparted, tak ti radime nastartovat livecd JJ o ktorom tvrdis ze nastartovat ide a z neho spustit gparted ktori toto cd obsahuje. S tym si upravis particiu(ak pojde) a znovu nainstalujes system.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

amour

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 18 Října 2009, 16:46:52 »
To jsem udělal livr jj naskočil dovedl mě k vniřímu programu na rozdělení disku a pustil mě dál ..to funguje o tom neni pochyb.ale u jiných os mě to ani k tomu rozdělení disku nepustí.

amour

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 18 Října 2009, 16:48:40 »
S tym si upravis particiu(ak pojde) a znovu nainstalujes system

A jak to mám dál upravit? tu partišnu

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #29 kdy: 18 Října 2009, 17:13:21 »
Chcel si ju formatovat. Tak ju v gparted odpojis ak je pripojena a v menu vyberies formatovat. Zvolis typ suborovaho systemu a das ok(pouzit).
Pripadne zvol inu operaciu. To uz musis vediet ty co s tym chces robit a preco si chcel rozbehat gparted.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.