je skutečně blábol pepééé, protože se ti ten zdroj bude přehřívat a poteče v něm cín a tak vzniknou studené spoje, díky kterým získáš báječný samovolný reset, navíc se do tišťáku časem vypálí díry jako prase a nepojede to vůbec...je to hlavně cítit a rozhodně to nemá vliv na fps, nepomůže ani poslední verze oblíbeného firemního ovladače od ati Úsměv pa
....v pc nežere proud jenom GPU...
čístě pro sabraq(když už to bereš tak do detailů)
Takže:-D Ktomu cínu! Počítačový zdroj je stavěn na nějaký maximalní výkon o konstatntím napěti. Tedy má nějakou proměnnou hodnotu proudu podle zatížení. Víc jak maximální proud na který je stavěný nedá ani špičkově. na tenhle výkon je stavěný celý zdroj tzn. že, počítá se s max. hodnotou proudu a tedy i maximální teplotní zatížení "plus rezerva" (Když nepočítám že většina zdrojů má integrovanou protiskratovou a telpelnou pojistku) Cín nepoteče! To už je chyba někde jinde!
Zpět k výkonu. protože počítačové spínané zdroje (jak už jsem uvedl) dodají pouze maximální hodnotu proudu za stálého napětí, proud , podle prvního Kirhochova zákona se rozdělí do zátěže podle ohmova zákona. (hezká věta:-) ) A v základní sestavě PC jsou největší žrouti CPU a GPU, tedy pokud Gpu má větší odběr než je zdroj schopný dodávat, nejede na maximalní výkon(což jsem sám zažil na vlastní kožu u mě doma) A vlivem vysoke stability napětí ze zdroje k žadnému restartu nedojde....(no, záleži hodně na kvalitě zdroje, ale nemělo by)
Ještě k těm ovladačům. Čím větší výkon, tím musí být logicky větší příkon. Protože ruzné ovladače mají na grafické karty ruzný vliv na výkon, dokonce jej mohou řídit a regulovat(což se taky z principu děje), tudíš hodně zaleží na ovladači grafické karty:-)
a mám takovej dojem že někde tady na foru se už řešilo slabej zdroj vs. grafika