Zdravím.
Přemýšlím o přechod z Windows na Ubuntu.
Ale potřebuji objasnit pár věcí.
1) Jestli jsem dobře pochopil tak při instalaci Ubuntu kde si vybírám disk..... tak veškerý software(balíčky.deb) se instaluje teda do adresáře kde je umístěno(nainstalováno) Ubuntu(linux), tzn. pro vícero programů si nechat pořádné místo na HDD na to. A jestli dobře chápu tak vlastně třeba přes Wine pokud budu instalovat (program ,hru) tak až zde si mohu vybrat umístění na HDD během instalace. Nebo je to jinak ?.
2) Po odzkoušení live nabootování ubuntu 9.04 se mi líbilo že už je zde hromada softwaru pro obyčejného uživatele v sekci Aplikace → Přidat/Odstranit, ale dají se ty programy co jsou už nainstalovaný "jednoduše" aktualizovat..... třeba Firefox mněl ver. 3.0.8 (teď si nejsem jistej) vím že už je 3.5.něco.Nějak to nemohu najít na wiki.
3) Trochu nezvyk bych viděl najít a zvyknout si na jiný softwary než doposud na windows (qip infium,skype,deamon tool,nero,bs player,aimp,cdex,) pochopení ubuntu a hlavně pak důležitého Terminálu (když to tady čtu) a rozchození starších her (Vampire Bloodlines, NFS Carbon, Tomb Raider Legends, WOW) přes Wine.
Ale jinak už to znalo veškerý HW během live spuštení cd,moc se mi to líbilo.