Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HD neboli .264  (Přečteno 2914 krát)

Cheprer

• Návštěvník
HD neboli .264
« kdy: 22 Října 2009, 21:01:18 »
Tak hledal sem, hledal a neco malo nasel na eng. foru ubuntu.. ale nic co by me uspokojilo...
Koukate nekdo na ubuntu na HD filmecky? Btw mate nejake kodeky vytipovane a konfiguraci?
NA MS WIN sem mel skvely navod na kodeky a jejich konfiguraci... ktere dovolily i nekterych starsich strojich se dalo treba 720 rozchodit plynule...
Nemate nekdo navod jak to nakonfigurovat pro snizeni narocnosti na hw popripade nejake zkusenosti?
Dekuji za vsechny nazory... jedna se i prehravace atd... dyky  ;)

*dulezite je zvyrazneno pro ty co to nebavi cist

NoWin

• Host
Re: HD neboli .264
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2009, 21:37:09 »
nic ubuntu HD NA MS WIN kodeky konfiguraci 720 rozchodit plynule prehravace dyky ;)

*dulezite je zvyrazneno pro ty co to nebavi cist
<rejp>Tahle změť slov mi nedává smysl...  ;D</rejp>
Napiš nejdřív, jakou máš grafárnu.

Cheprer

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2009, 22:10:32 »
ok..respektive mam nVidia GeForce tusime ze tu mame FX5700 podle info v driverech.

NoWin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2009, 22:40:45 »
ok..respektive mam nVidia GeForce tusime ze tu mame FX5700 podle info v driverech.
Tak to Tě asi moc nepotěším. nVidia je sice dobrá značka, ale model, kterej uvádíš, je poněkud historickej (GPU: NV36, AGP x8, rok cca 2003). Pro plynulý přehrávání HD videa s minimálním zatížením CPU je potřeba nVidia VDPAU, to ale podporujou grafárny osmičkový řady (prej i 7700, ale nejsem si tím jistej). Pokud máš na desce pouze rozhraní AGP, jediná ágépéčková grafárna, která se dá jakž takž ještě v dnešní době sehnat, je 6600, takže nic, ale jestli máš PCI-E, kup si nějakou grafiku z osmičkový řady, takový grafárny se daj dneska sehnat i za dva Palacký.
Co se tejče Tebou zmíněný rekonfigurace kodeku, bude to nejspíš lumpárna negativně ovlivňující kvalitu obrazu.

Pozn.: Mám 7300GS (tudíž VDPAU nemůžu použít) a HD videa mi to kupodivu přehrává plynule, ale za to nejspíš může poměrně výkonnej procesor, kterej se celkem velkou měrou podílí na vykreslování obrazu.

Cheprer

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2009, 23:05:30 »
Tak to Tě asi moc nepotěším. nVidia je sice dobrá značka, ale model, kterej uvádíš, je poněkud historickej (GPU: NV36, AGP x8, rok cca 2003). Pro plynulý přehrávání HD videa s minimálním zatížením CPU je potřeba nVidia VDPAU, to ale podporujou grafárny osmičkový řady (prej i 7700, ale nejsem si tím jistej). Pokud máš na desce pouze rozhraní AGP, jediná ágépéčková grafárna, která se dá jakž takž ještě v dnešní době sehnat, je 6600, takže nic, ale jestli máš PCI-E, kup si nějakou grafiku z osmičkový řady, takový grafárny se daj dneska sehnat i za dva Palacký.
Co se tejče Tebou zmíněný rekonfigurace kodeku, bude to nejspíš lumpárna negativně ovlivňující kvalitu obrazu.

Pozn.: Mám 7300GS (tudíž VDPAU nemůžu použít) a HD videa mi to kupodivu přehrává plynule, ale za to nejspíš může poměrně výkonnej procesor, kterej se celkem velkou měrou podílí na vykreslování obrazu.

6600 mozna sezenu :-) kazdopadne pointa je ta je tu 2ghz athlon XP coz taky neni nejaky zazrak.. mam to tu u priatelkyne.. uz me nebavilo vistit xp ktery byly vecne plny kravin.. takze sem ji sem dal ubuntu... a chtel sem se jenom zeptat zda by to nejak slo.. takze pokud dobre chapu s 6600gt by to mohl ochodit ze?

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2009, 23:34:52 »

6600 mozna sezenu :-) kazdopadne pointa je ta je tu 2ghz athlon XP coz taky neni nejaky zazrak.. mam to tu u priatelkyne.. uz me nebavilo vistit xp ktery byly vecne plny kravin.. takze sem ji sem dal ubuntu... a chtel sem se jenom zeptat zda by to nejak slo.. takze pokud dobre chapu s 6600gt by to mohl ochodit ze?
Takhle- AGP je starý, pomalý a nějakej ten pátek mrtvý rozhraní, nezpůsobilý pro přehrávání kvalitního HD videa. NV 6600 seženeš těžko a navíc celkem draze (kolem 2000 kč; AGP byly vždycky o dost dražší, než PCIe), jestli s ní bude obraz plynulejší, těžko říct, a když už, tak o moc ne, nepočítej s tím, že se budou dít zázraky.
Vřele Ti doporučuju koupit byť jen starší desku (takovou koupíš i za litra, bez CPU, občas s integrovanou grafikou), která má ovšem rozhraní PCIe x16 a k ní nějakou modernější grafiku, ideálně NV 8xxx a vyšší. Tvá deska bude jistě taky prastará a je jen otázkou času, kdy se začne sypat.

menganito

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 23 Října 2009, 07:30:10 »
Ja osobne 6600GT AGP mám (CPU je Duron 1800 MHz), 720p prehrávam v pohode, ale len ak je to v avi kontajneri. mkv mi seká a v poslednej dobe neprehráva vôbec. Prehrávač: VLC 1.*, na starších mi aj 720 robilo problémy.
Ak potrebuješ testovací súbor: http://www.bigbuckbunny.org/index.php/download/, je tam viac formátov.

NoWin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 23 Října 2009, 19:48:49 »
Zrovna jsem zkusil přehrát Big Buck Bunny:
Video: OGG Theora, 1920×1080, 24FPS, 16.0Mb/s
Zvuk: OGG Vorbis, 48kHz, 192kb/s, stereo
Kontejner: OGG
HW: viz. dole
Přehrávače: Totem 2.28.1 (GStreamer 0.10.25); VLC 1.0.2
Výsledek:  Naprosto plynulej obraz i zvuk, ale podle všeho je to s odřenýma ušima, takže na 6600 se to trhat může.

Cheprer

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 23 Října 2009, 21:36:55 »
mno to ze by tento pc potreboval upgrade vim... ale uprimne nebudu zhanet grafiku do pc ktery je na pokraji funkcnosti., A desku novou kupovat nebudu... pro tytu ucely to nema smysl... Mam svoje kde se na to mrknout muzu... ale chtel sem prijit na zpusob jak to rozchodit tu...

menganito

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 23 Října 2009, 22:31:33 »
Cheprer: asi jedine nové PC. Ak v ňom bude grafická karta Nvidia 8*** a vyššia, prehráš 1080 v pohode, aj ak je slabý procesor, keďže ovládače majú funkcie VDPAU, čiže grafická karta sa stará o takmer celé zobrazovanie videa. na starších kartách (napr. tá 6600) je video presunuté na grafiku zrejme len čiastočne.

Roman Horník: ja z 1080ky vidím prvý frame a tým končím. 720 je maximum, čo na tej 6600 ide v pohode.

NoWin

• Host
« Odpověď #10 kdy: 23 Října 2009, 23:01:53 »
Cheprer: asi jedine nové PC. Ak v ňom bude grafická karta Nvidia 8*** a vyššia, prehráš 1080 v pohode, aj ak je slabý procesor, keďže ovládače majú funkcie VDPAU, čiže grafická karta sa stará o takmer celé zobrazovanie videa. na starších kartách (napr. tá 6600) je video presunuté na grafiku zrejme len čiastočne.

Roman Horník: ja z 1080ky vidím prvý frame a tým končím. 720 je maximum, čo na tej 6600 ide v pohode.
Pravdu díš, prostě upgrade cenu nemá. V prosinci 2005 jsem si kupoval PC sestavu HAL 3000 iBronze za cca 21.000kč (kupodivu to šlo bez OS!). Už v tý době to byla sračka vhodná tak do kanclů- Intel Celeron D347 @ 3.06GHz, deska komplet VIA (integrovaná grafika, zvuk, síť, prostě všechno), DDR2 512MB RAM @ 533MHz... za litra jsem koupil současnou grafiku (nVidia 7300GS, 512MB VideoRAM), za dva litry dvoujádrový CPU, USB 2.0 kartu (měl jsem k dispozici jen USB 1.1), 2× 1GB RAM a ještě pár prkotinek. Už přemejšlím o nový desce, upgrade nemá cenu. Pro desku je 2GB RAM maximum, víc si nevezme, navíc běží jen na 533MHz, výkonnější CPU do toho taky nemá cenu kupovat, deska stejně neumí Multithreading. Koupím novější desku a mám po problémech, vždyť tolik nestojí, i když bych radši nějakou pořádnou 64-bitovou, na níž se vejdou 2 CPU a s podporou pro DDR3 RAM alespoň 8GB (na grafiku à la >100MPx je to potřeba).
Pro 6600 je i 720p úspěch, gratuluju! ;)

NoWin

• Host
« Odpověď #11 kdy: 29 Října 2009, 18:12:03 »
Tak jsem to samý video zkusil na Ubuntu 9.04- stejnej hardware, stejný přehrávače, stejnej ovladač grafárny, stejnej souborovej systém (EXT4), akorát jádro starší (2.6.28-16 místo 2.6.30-2).
Výsledek? Kouše se to jako kráva!
Nedokážu pochopit, proč je Bububuntu oproti Debianu tak líný...

Wr41th

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 29 Října 2009, 19:25:15 »
zdravim,

mam takovej "mensi" problem s prehravanim HD filmu. 1080p nemam sanci prehrat (to mi nejelo ani ve vistech co jsem kdysi zkousel) a 720p se mi taky seka. Zkousel jsem to otevrit v totemu, ten hned zamrzne a v mplayeru to jede trhane, mam nejakou sanci to rozjet plynule? aspon to 720p? hw v podpisu
HP pavilion dv6580 - AMD Turion64 X2 2x1,8GHz, 2x1GB RAM 667MHz, Nvidia 8400M GS 128MB - Ubuntu 10.10

Have you tried turning it off and on again?

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 29 Října 2009, 20:37:49 »
Vyzkoušej tento návod. Popřídě zkus xbmc, tam je podpora VDPAU bez jakýhokoli nastavování.

Wr41th

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 30 Října 2009, 19:02:01 »
jj zkusim... dik
HP pavilion dv6580 - AMD Turion64 X2 2x1,8GHz, 2x1GB RAM 667MHz, Nvidia 8400M GS 128MB - Ubuntu 10.10

Have you tried turning it off and on again?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.