Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Release Candidate  (Přečteno 10267 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Release Candidate
« kdy: 22 Října 2009, 21:12:32 »
Bylo oznámeno vydání Release Candidate Ubuntu 9.10 Karmic Koala.

Poznámky k vydání -- http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/910

Oznámení -- https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2009-October/000126.html

Vzhledem k očekávanému přetížení serverů doporučujeme využít sítě bittorent -- http://torrent.ubuntu.com:6969/
« Poslední změna: 22 Října 2009, 21:14:46 od Vojtěch Trefný »

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Re: Release Candidate
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2009, 15:38:04 »
Možná budu mít blbou otázku, ale co znamená verze Release Candidate? Koukal jsem koukal, finální verze má vyjít 29. Čím se bude lišit?
Má smysl čekat ty tři dny, nebo už můžu klidně přeinstalovat systém?
Díky Lukš

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2009, 16:21:15 »
Mal by to byt uz skoro finalny kod kedy sa uz doladuje iba par chyb ktore moze vzniknut ked sa nic neobjavi tak RC bude prehlaseny za final release

Mojmir Byrtus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2009, 08:53:08 »
Mě nic jiného než čekat nezbývá, protože všechny pokusy o instalaci 9.10 RC skončíly po pár minutách blikající obrazovkou. Zkoušel jsem i alternate verzi, tam jsem se nedostal přes rozdělení HDD, takže bych tipoval, že problém bude právě v nich. Zatím jsem neměl čas si s tím hrát, ale BIOS byl v default settings... No nevím, zkusím se na to ještě dneska mrknout. Ale manželce na notebooku Compaq CQ60 jede nádherně
Ubuntu 9.04 / DFI nf4 SLI-DR, Athlon64 3800+, 2x1024MB/400 DDR Corsair, 2x160GB HDD Hitashi SATAII, GeForce 6800GT, SoundBlaster X-Fi Platinum, Enermat 550W, Case Nexus, Samsung SynchMaster 920n   "Miluju hlášku ,pod windows to jede' "

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2009, 21:28:53 »
Mě nic jiného než čekat nezbývá, protože všechny pokusy o instalaci 9.10 RC skončíly po pár minutách blikající obrazovkou. Zkoušel jsem i alternate verzi, tam jsem se nedostal přes rozdělení HDD, takže bych tipoval, že problém bude právě v nich. Zatím jsem neměl čas si s tím hrát, ale BIOS byl v default settings... No nevím, zkusím se na to ještě dneska mrknout. Ale manželce na notebooku Compaq CQ60 jede nádherně

Donedávna mi přišlo rozdělení HDD v alternate jednodušší než v GUI :) Ale teď to GUI zlepšili.

Alternate občas řeší různé neduhy. Co máte přesně za problém v rozdělení HDD?
Např. Oddíl EXT3(4) 7GB dáte lomítko(/). - systémový oddíl
Oddíl 80GB EXT3(4) dáte lomítkoHOME(/HOME) - domovský oddíl, domovský adresář (jak je libo)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Mojmir Byrtus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2009, 23:11:44 »

Donedávna mi přišlo rozdělení HDD v alternate jednodušší než v GUI :) Ale teď to GUI zlepšili.

Oddíl 80GB EXT3(4) dáte lomítkoHOME(/HOME) - domovský oddíl, domovský adresář (jak je libo)

Ale s rozdělením HDD problémy nemám, Linux instaluji běžně kamarádům, HDD dělím ručně, nenechávám to na volbách "Použít celý disk" a pod.
 Problém je v tom, že se mi objeví hláška "Připravuji rozdělení disku" (nebo něco v tom smyslu, přesně si to nepamatuju) a načítání se zastaví na 77% a dál se nedostanu. Je mi to tak trochu záhadou, protože v PC žádný "fungl" nový HW nemám, a od doby co jej vlastním jsem instalaci spouštěl ... no, bylo jich hodně. Nikdy problém nebyl.

Ubuntu 9.04 / DFI nf4 SLI-DR, Athlon64 3800+, 2x1024MB/400 DDR Corsair, 2x160GB HDD Hitashi SATAII, GeForce 6800GT, SoundBlaster X-Fi Platinum, Enermat 550W, Case Nexus, Samsung SynchMaster 920n   "Miluju hlášku ,pod windows to jede' "

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2009, 23:19:35 »

Ale s rozdělením HDD problémy nemám, Linux instaluji běžně kamarádům, HDD dělím ručně, nenechávám to na volbách "Použít celý disk" a pod.
 Problém je v tom, že se mi objeví hláška "Připravuji rozdělení disku" (nebo něco v tom smyslu, přesně si to nepamatuju) a načítání se zastaví na 77% a dál se nedostanu. Je mi to tak trochu záhadou, protože v PC žádný "fungl" nový HW nemám, a od doby co jej vlastním jsem instalaci spouštěl ... no, bylo jich hodně. Nikdy problém nebyl.

Myslíte v Průvodci instalací před vlastní instalací? Je to nějaké divné. Instaloval jsem betu a čučel jak to zrychlilo. Teď RC a dlouho to stálo(do minuty) a pak to jelo. Pak už ok.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Mojmir Byrtus

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Října 2009, 00:08:00 »
No tak to já čekal cca 20 minut a nic, tudíž se nezadařilo. Ale jak říkám, manželka si koupila laptop a na tom RC jede jak z praku. Instalace ani ne 20 minut, nějaké aktualizace, něco málo nastavení a přidat balíčky. Za hodinu nebylo co dělat a je to - oproti 9.04 pěknej rychlík

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 28 Října 2009, 02:34:00 »
Beta jela docela ok, krom samozrejme chybek jako pulse audio a pady programu.

RC nevim, protoze jsem ji rovnou updatoval k 27.10.2009.

Po update se zhorsilo: scrollovani stranek, flash, fullscreen flash video opet trhane.
Zlepsil se zvuk, i kdyz obcas vypadne v nejakem programu.

Na druhou stranu je mozne, ze timto neduhem trpi jen 64bit verze. Predtim jsem mel 32bit betu a veci okolo flashe a scroll ok.

Edit: Scroll po vypnutí Compizu dobrej. Ostatní stejné.
« Poslední změna: 28 Října 2009, 02:37:12 od Rovano »

c0rrupt

• Aktivní člen
  • *
    • c0
« Odpověď #9 kdy: 28 Října 2009, 14:17:11 »
Jde nějak stáhnout live CD? asi jsem slepej nebo blbej.
Hell is a nice place... Im not there.

Ubuntu 10.04 -64bit xmpp: c0rrupt@jabbim.cz www: http://c0rrupt.cz

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 28 Října 2009, 14:23:08 »
« Poslední změna: 28 Října 2009, 19:12:30 od Rovano »

Kedrigern

« Odpověď #11 kdy: 28 Října 2009, 15:45:42 »
No musím říct, že z nejnovější aktualizace mi taky celkem slušně hrabe - začlo se mi sekat video, nějak divně se mi přepínají okna a tak. Snad bude v noci velká aktualizace, která to spraví. Taky na 64 bitu...

Beta jela opravdu pěkně :). No ale abych nenadával jen na RC ubuntu, tak před pěti minutama mi zcela nečekaně spadla Xka na Debian STABLE... Je na starém PC, co máma používá k práci, rootovská práva mám jen já (a jiná nejsou). Restartovala počítač, který si sama zapla a nenaběhla Xka... žádná aktualizace a nic... doteď přemýšlím, kde byla chyba.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 28 Října 2009, 15:53:27 »
Tak teď mi přestalo fungovat pravé tl. myši v FF :D ale po minimalizaci a maximalizaci opět chodí.

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #13 kdy: 28 Října 2009, 17:30:41 »
v mojom prípade, vďaka Bohu, 100 % funkčnosť (64bit systém)
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #14 kdy: 28 Října 2009, 17:54:26 »
Já také zatím žádný problém, zkoušel jsem i různé typy videí, zvuk jede, no uvidíme.

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
« Odpověď #15 kdy: 28 Října 2009, 18:29:43 »
v mojom prípade, vďaka Bohu, 100 % funkčnosť (64bit systém)
Ja mam 32bit system a suhlasim zatial super 100% mam radost  ;D ;D ;D
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

pivik

• Host
« Odpověď #16 kdy: 28 Října 2009, 19:04:12 »
Na jednom PC jsem ho zkoušel a měl jsem dva problémy. První bylo trhání při scrolování ve Firefoxu (karta ATI HD2600XT + ovladače) a druhý co mi vadilo, že i když jsem měl nainstalované msttcorefonts, tak fonty ve Firefoxu byly pořád stejně hnusné a tudíž to v 9.10 jaksi nefunguje.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #17 kdy: 28 Října 2009, 19:13:08 »
Na jednom PC jsem ho zkoušel a měl jsem dva problémy. První bylo trhání při scrolování ve Firefoxu (karta ATI HD2600XT + ovladače) a druhý co mi vadilo, že i když jsem měl nainstalované msttcorefonts, tak fonty ve Firefoxu byly pořád stejně hnusné a tudíž to v 9.10 jaksi nefunguje.

Ovladače svobodné?

pivik

• Host
« Odpověď #18 kdy: 28 Října 2009, 19:29:28 »
Ne, ovladače nesvobodné nabídnuté systémem po instalaci.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #19 kdy: 28 Října 2009, 20:25:30 »
RC verzi jsem měl od neděle přes Wubi, ale pak jsem to v úterý v noci normálně vypnul a ráno mi už ubu nenaběhlo, takže jsem stáhnul ISO RC, nainstaloval klasicky do prázdného místa a zatím až na pár maličkostí spokojenost. Třeba mě štve, že mi po nějaké aktualizaci, a už nevím po jaké, zmizely ikony v Systém a to Volby, Správa, Nápověda a podpora, O Gnome a O Ubuntu a ikony při kliknutí pravým myšítkem třeba na panel. Prostě ať zkouším přeinstalovat základní témata, přidávat další, tak ty ikony se nezobrazují.
Wifi ovladač: po instalaci jsem ho povolil, ovladač i firmware se stáhnul, včera večer se najednou objevila chybová hláška, že není povolen, přitom v Ovladačích hardware byl povolený. Po několika pokusech nové stažení firmware, povolení ovladače, restart a "Tento ovladač je povolen, ale aktuálně není používán" a zaboha nevím, jak ho spustit... zkoušel jsem kde co... No budu ještě laborovat a třeba zítra se to nějak po aktualizaci spraví  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

pavolzetor

• Host
« Odpověď #20 kdy: 28 Října 2009, 20:40:13 »
ikonky jednoducho zapni v Predvoľby->Vzhľad->karta Prostredie->Zobraziť ikonky v menu

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #21 kdy: 28 Října 2009, 20:44:39 »
ikonky jednoducho zapni v Predvoľby->Vzhľad->karta Prostredie->Zobraziť ikonky v menu
Ty woe, že mě to nenapadlo - v předchozích verzích to tam bylo vždy imlicitně zapnuto a teď koukám, že tady ne! Tak ještě ta wifina blbá...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #22 kdy: 28 Října 2009, 20:50:42 »
Já ikony nemám zapnuté a zobrazují se. Jak je to možné?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #23 kdy: 29 Října 2009, 00:07:28 »
V 32bit verzi mi fullscreen video skrze flash některých přehrávačů jede plynule, ale...!

Systém bootuje velmi pomalu.
Když chci změnit rozlišení obrazovky čekám asi 30sekund než se zobrazí ten prográmek, taktéž na změnu rozlišení stejně dlouho.
Tyto problémy spolu patrně souvisí.
Setkal jsem se s tímto již v nehotové 9.04.

Jdu hledat Xorg....

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #24 kdy: 29 Října 2009, 00:16:57 »
nepoteším ťa, xorg.conf nenájdeš
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.