Vzhledem ke skutečnosti, že mi upgrade Lenny → Sid tenkrát nejspíš moc nevyšel a pár věcí se mi začalo hroutit, navíc se mi nejspíš poškodily nějaký data díky tomu, že se mi PC zbláznilo- porouchal se zdroj, minutu šel, pak na chvilku vypnul a takhle to furt dokola cyklovalo (opravil jsem, ale pak to něco kvákalo o poškozeným initrd.img a konec).
Rozhodl jsem se tedy, že si nainstaluju Sida přímo a tak jsem si stáhnul a vypálil patřičný instalační CD, jenže to nevyšlo, neboť se tam nachází chyba někde kolem debootstrapu, ale naštěstí jsem zjistil, že lze Sida instalovat přímo z CD Lennyho a to pomocí tzv. "Expert install". To se mi jakž takž povedlo, akorát nastal problém s GRUBem (chyba při spuštění update-grub při instalaci), takže jsem to musel nabootovat ručně. Pak prej zase nesouhlasil kontrolní součet na sda1 (EXT3, ale upgradnu na EXT4), což jsem opravil pomocí FSCK. Po restartu jsem se konečně dostal do GDM!
Jenže průser- nemůžu se přihlásit jak v GDM, tak ani v konzoli, nemůžu se přihlásit za sebe, ani za sebe (root), přitom uživatelský jméno i heslo si na 100% pamatuju, ani jedno neobsahuje záludnosti typu malý/velký písmena, Y/Z, ani diakritiku, akorát se skládá z dlouhý řady alfanumerických znaků.
Už jsem za celej den hotovej, nejdřív řeším HW a když už to konečně vyřešený mám, tak teď i SW.
Nemá někdo nějakej nápad?