Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozkoukávání v UBUNTU  (Přečteno 6140 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Re: Rozkoukávání v UBUNTU
« Odpověď #25 kdy: 29 Října 2009, 17:26:04 »
Mám modem Px310L provider Ufon o kterém jsem se dočetl na netu že s Ubuntu bezproblémově spolupracuje vím i že musím použít příkaz  ls usb vyskočí mi jakási tabulka kde doplním ID 1726:1000 pak kamsi číslo #777 ufon atd ale nevím jak, čím a kam. Všude se dozvídám rozporuplné informace. To ls usb bude asi příkaz do terminálu ne? Je to jako když přijedu do města kde jsem v životě nebyl a mám tam cosi dělat.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #26 kdy: 29 Října 2009, 17:30:26 »
google ti poradi !!
http://www.google.cz/search?q=linux+ufon+modem
.. nestaci ti prvni dva odkazy ^^ a navic v cestine ??

.. ty ses koukam vubec neobtezoval .. zvaz, jestli je pro tebe linux dobra volba

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 29 Října 2009, 18:10:45 »
Tak toto je prosím torzo nápovedy F1 vytažené u Ubuntu přes kapsu.

Spíš karikatura toho jak by asi Help neměl vypadat. Co je to domovská složka to bych ještě věděl, ale domovská složka počítače s vytáčeným modemem to teda opravdu netuším. Toho člověka co to psal a nebo překládal s tím bych se chtěl někdy setkat. Ale pravda linuxář to ví a zčátečník ať se stará. Oni asi ještě nepochopili že ten kdo tyto informace bude potřebovat

Zkopírujte stažený soubor do domovské složky počítače s vytáčeným modemem.

Také popis ikony a jejího umístění je přinejmenším zajímavý. Vypadá to když to ani nepsal Čech. A tohle mě má někam dovédst? Ale darovanému koni na zuby nekoukej. Pravda.

Network Manager je malá ikona v oznamovací oblasti systému v pravé horní části obrazovky. Vypadá jako dva překrývající se obrazovky nebo čtyři modré či šedé schody (při bezdrátovém připojení).

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 29 Října 2009, 18:30:06 »
Tvůj problém je ten, že se ptáš, ale neposloucháš odpovědi.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: 29 Října 2009, 18:34:31 »
Jestli zase vaším problémem není to že tu vyhodíte nějakou skupinu odkazů z Googla a možná nějaký zabere... Mám zkušenost že fundovaně dokáže poradit jen málo kdo.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #30 kdy: 29 Října 2009, 22:50:10 »
Tvůj problém je ten, že se ptáš, ale neposloucháš odpovědi.

+1!

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #31 kdy: 29 Října 2009, 22:57:34 »
Co by mohlo pomoct (par odkazu z googla...): http://www.root.cz/clanky/ufon-v-linuxu-a-modem-adu-510-cdma/ + diskuse pod clankem,
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,20246.msg149653.html#msg149653

mrkni se na nejaky navod, zkus ho a pokud neco nebudes vedet, nebo to nepujde, tak se zeptej. Ufona nemam a ani tim padem tento modem, takze bohuzel konkretneji poradit nemohu.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: 30 Října 2009, 07:25:09 »
Hledej je v pravém horním rohu, pokud znáš pohyby z miší a umíš číst tak to není problém. domovská složka je pouze jedna a to ta tvoje a kromě toho v návodu nic takového není.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: 30 Října 2009, 08:14:52 »
Musím tu napsat, že podpora pro potenciální zájemce o Ubuntu je dost slabá. Kdybych něco propagoval, tak bych se snažil jejich první kroky maximálně usnadnit tak jak o tom píšu na  http://pctip.wbs.cz/ . Teď to navíc ještě vypadá že si vymýšlím a že v Helpu F1 nejsou takové věci které jsem zde uvedl. To o něčem svědčí. Děkuju těm kteří mi skutečně svými radami pomohli.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #34 kdy: 30 Října 2009, 09:02:13 »
Musím tu napsat, že podpora pro potenciální zájemce o Ubuntu je dost slabá. Kdybych něco propagoval, tak bych se snažil jejich první kroky maximálně usnadnit tak jak o tom píšu na  http://pctip.wbs.cz/ . Teď to navíc ještě vypadá že si vymýšlím a že v Helpu F1 nejsou takové věci které jsem zde uvedl. To o něčem svědčí. Děkuju těm kteří mi skutečně svými radami pomohli.
.. tys to nepochopil:
kde nic neni, ani smrt nebere .. ;)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: 30 Října 2009, 10:00:12 »
Tak toto je prosím torzo nápovedy F1 vytažené u Ubuntu přes kapsu.
Network Manager je malá ikona v oznamovací oblasti systému v pravé horní části obrazovky. Vypadá jako dva překrývající se obrazovky nebo čtyři modré či šedé schody (při bezdrátovém připojení).
To první:
Citace
Stažený soubor, to je soubor, který stáhneš. Nejspíš z internetu. Zkopírovat se dá tak, že jej přetáhneš myší za současného držení Ctrl, nebo použiješ klávesové zkratky (standardně Ctrl+C a pak v domovské složce Ctrl+V). Domovská složka počítače, to píšeš že víš, co je. Počítač s vytáčený modemem, to je ten počítač, na kterém se snažíš modem zprovoznit.
Citace
Network manager je program, který se stará o připojení v ubuntu. Přes něj můžeš připojení ovládat na základní úrovni. Najdeš ho kousek od hodin v oznamovací oblasti, zobrazuje se tam jako nějaký applet na panelu, jehož vzhled vypadá přesně podle popisu, tedy v základním nastavení zřejmě. Ta ikona je docela podobná té ve windows, myslím, že to najdeš. Doporučuju při hledání zkusit nad jednotlivými ikonami podržet ukazatel myši, často se tak zobrazí, na co vlastně ukazuješ.

Pročti si kdyžtak ty odkazy, já se do některých podíval a zdá se mi to řešitelné. Až budeš podle některého návodu postupovat a nebude se ti něco dařit, neváhej sem jít s konkrétními problémy, opiš krok návodu, který nefunguje atd., lidé ti tu poradí. I BBM ti poradí, když se budeš snažit a pak se zeptáš správně, ale on je dost náročný ;)
« Poslední změna: 30 Října 2009, 10:02:02 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: 30 Října 2009, 10:40:55 »
Četl jsem ten tvůj návod a musím říct, to je tedy něco. Netušil jsem, že z tak jednoduché záležitosti jako je instalace Ubuntu dokáže někdo udělat tak neuvěřitelně komplikovanou záležitost jako to máš ty na svém webu.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #37 kdy: 30 Října 2009, 10:59:45 »
Zkus misto KPPP pouzit gnome-ppp. Nebude to chtit doinstalovat milion zavislosti, protoze je to aplikace primo pro gnome. stahni ten balik zde a doinstaluj pripadne chybejici zavislosti (melo by jich byt jen par): http://packages.ubuntu.com/jaunty/gnome-ppp
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #38 kdy: 30 Října 2009, 13:30:15 »
phplus  Nepokoušej se mě odradit. Pokoušeli se o to bezůspěšně i jiní.

Aha takže s těmi 158 podpůrnými balíky asi nebudu daleko od pravdy? U Red Hat V 7.0 to bylo tak maximálně 3 - 4.
Tak vidím že tady to už zřejmě dotáhli k "dokonalosti" a když není po ruce internet je to asi síla co?

Nojo jenže k tomu abych se dostal na internet musím nejprv asi něco stáhnout ve Win a nainstalovat v Ubuntu. Že?
Mr Dr Fuss - zkuste live cd Ubuntu 9.10, někde jsem zahlédl, že s ufonem by už neměl být problém.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #39 kdy: 30 Října 2009, 13:46:54 »
Mr Dr Fuss:
1) rozchoďte si internet, bez něj se o nic nepokoušejte, není to nemožné, ale je to nepohodlné, jste tu nový, takže vyhledávání na tomto fóru Vám pro příště pomůže, pro tentokrát: http://forum.ubuntu.cz/index.php?action=search2
2) RPM balíčky nejsou nativní balíčky pro Ubuntu, ale dají se instalovat přes Alien. Ubuntu je postavená na Debianu, který má DEB balíčky, více: http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1va%20bal%C3%ADk%C5%AF - tam se dočtete vše na co se tady ptáte a ještě něco navíc a uceleně, ne útržkovitě.
3) Závislosti - stáhne a nainstaluje se jich tolik, kolik je třeba pro danou aplikaci, někdy žádná, protože je máte všechny nainstalovány, někdy 3-4, někdy 158. Stejně, jako v jakémkoli jiném systému.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #40 kdy: 30 Října 2009, 14:02:55 »
Začneme znovu. Až si najdeš ikonku NM, to je networkmanager, klikneš na ni pravým tlačítkem myši a zvolíš configure connection, v češtině nastavení. V okénku, které by na tebe mělo vyskočit, zvolíš broadband connection nebo česky širokopásmové připojení. Po pravé straně zvolíš CDMA, pak na stejné straně add nebo česky přidat. Napíšeš parametry výrobce, zvolíš spojit při startu nebo anglickou variantu, teď si nevzpomenu, uděláš OK a měl bys být připojen. Pokud ne, restartuješ. Pokud ani tak ne, máš asi problémy s grafickou kartou. A nedělej z nás blxce.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #41 kdy: 30 Října 2009, 14:45:27 »
Dr Fuss, když sem hodíte screenshot vaší plochy, jistě tam NM najdeme. ;) A pokud ne, tak se dá spustit...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.