Když si v 9.10 přidám na panel "sensors-applet", tak mi dává na výběr jen zobrazení teplot CPU a VGA, nemůžu zobrazit teploty HDD a otáček větráku.
Kvůli "úklidu" všemožného bordelu jsem místo upgrade dělal čistou instalaci (ale předchozí verzi mám zatím přenesenou jako image na záložní disk).
Instaloval jsem lm-sensors, sensord, sensors-applet, díky závislostem se doinstalovalo i hddtemp, libsensors-applet-plugin, sensors-applet
Po instalaci proběhla inicializace hddtemp, pak jsem pustil obvyklé sudo sensors-detect
nechal ho nadetekovat senzory a restartoval. Příkaz sudo hddtemp /dev/sda
mi vypíše označení i teplotu HDD, tak jsem si myslel, že to bude fungovat jako v předchozí verzi.
Ale když přidám sensors-applet na panel Gnome, tak v něm položky HDD i FAN chybí.
Připojil jsem záložní disk a tam to normálně funguje, čili závada v HW to nebude. Napadlo mě zkontrolovat /etc/modules, ale vypadá stejně na starém systému, jako na novém.
Možná jsem někde něco zapomněl, ale vůbec nevím co. Myslel jsem si, že to dělám stejně jako v předchozí verzi - můžete mě prosím někdo nasměrovat, kam se mám podívat...?