Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefukční WIFI po přechodu na 9.10 - FS Amilo Pi 1536  (Přečteno 2618 krát)

ziklop

• Návštěvník
Nefukční WIFI po přechodu na 9.10 - FS Amilo Pi 1536
« kdy: 08 Listopadu 2009, 12:03:49 »
Dobrý den,

mám vážný problém. Na Svém notebooku FS Amilo Pi 1536 jsem provozoval Ubuntu Linux od verze 8.10. Vše fungovalo tak jak má. Problém nastal po přechodu z 9.04 na 9.10. Wifi se připojila po minutě odpojila, pak po minutě zas připojila a jelo tak pořád dokola, prostě nefunkční. Po několika restartech už se wifi jen snaží připojit ale nepřipojí.
V současné době jedu pod Windows, které mám nahrané jako záložní.

Nevíte někdo prosím co s tím, případně jak downgradovat zpět na 9.04?

Za odpověďi předem děkuji.

ziklop

• Návštěvník
Re: Nefukční WIFI po přechodu na 9.10 - FS Amilo Pi 1536
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2009, 19:19:21 »
Lidi to opravdu nikdo nemáte ani nápad co s tim? Zkoušel sem googlovat a nic moc...

vesly77

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2009, 23:43:35 »
Měl jsem podobný problém s WIFI po přechodu na Ubuntu 9.10. (ntb - ACER ASPIRE 5735Z). Neustále docházelo k odpojování a připojování v nepravidelných časových intervalech. Nakonec jsem zjistil, že k odpojení dojde vždy, při stahování souboru většího jak cca 10MB. U verzí 8.10 a 9.04 bylo připojení WIFI stabilní a absolutně bez problémů. Protože jsem začátečník, vyřešil jsem problém nainstalováním "LINUX MINT 7 Gloria" který je založen na Ubuntu 9.04. Také jsem se pokoušel najít nějaké řešení na různých fórech, ale vypadá to, že problém s nestabilním WIFI připojením po přechodu na Ubuntu 9.10 máme pouze dva.

Bohužel, ale asi nejjednodušší a nejrychlejší řešení je návrat k předchozí verzi Ubuntu 9.04. (v mém případě nová instalace Linux Mint 7 Gloria).

S pozdravem

Vesly

davek53

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2009, 00:33:47 »
Zdravím, mám stejný problém (ntb - MSI GX600PX). Zajímavé ale je, že doma mám připojení stabilní ( mám tam nový router edimax, přesné označení z hlavy nevím, ale měl by podporovat nějaké nové protokoly) ale na privátě v Brně se wifi připojí vždy na pár sekund a hned se odpojí. Nejede dokonce ani na VUT. Googlil sem co to šlo, ale nic použitelného jsem nenašel.
S pozdravem
davek

radin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Listopadu 2009, 20:48:11 »
Stejný problém, na předchozích verzích Ubuntu (8.10 i 9.04) všechno OK. Vyřešil jsem to instalací Wicd manageru (je v repozitářích), ten si odinstaluje Gnome Network manager a usadí se místo něj. Od té doby vše OK.
Největší problém byl ho při neustálém odpojování a připojování nainstalovat  ;D, naštěstí není moc velký.

radin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28 Listopadu 2009, 20:18:01 »
Ještě jsem si vzpoměl: Mám také "nějaký" Edimax a zjistil jsem skutečnost nad moje chápání: totiž když jsem byl připojen k routeru SOUČASNĚ ze dvou NB a ten můj se odpojil, odpojil se zároveň i ten druhý, jakoby router vypadl. Toto se ovšem dělo jen když jsem byl ze SVÉHO NB připojen přes Gnome network manager. Po nainstalování Wicd přestaly vypadávat oba. Když jsem druhý NB vypnul, nic se nezměnilo, naopak, když jsem vypnul svůj NB, druhý "držel" na síti bez problémů. Nechápu...

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #6 kdy: 01 Prosince 2009, 06:18:26 »
Taky mám takový problém, WiFi vypadává v pravidelných intervalech, nejhorší ale je, že ji nejde znovu zapnout, musím restartovat notebook. Wicd se mi nepodařilo rozchodit :(
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Tan

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosince 2009, 12:49:15 »
Stejny problem s Amilo V3205. Funguje to jen s Wicd.  Ale novy problem je, ze mi tim padem nejde rozchodit net od Vodafonu, protoze ve Wicd neni nabidka mobilni site.
Neresil jste nekdo nahodou obdobny problem..
Dekuji

radin

• Host
« Odpověď #8 kdy: 21 Února 2010, 13:18:28 »
Tak jsem místo Edimaxu nainstaloval starší router jiného výrobce, nainstaloval zpět Gnome Network manager a vše funguje, jak má. Může to někdo vysvětlit?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.