Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 9.10  (Přečteno 1187 krát)

r.kopca

• Návštěvník
Kubuntu 9.10
« kdy: 08 Listopadu 2009, 12:37:30 »
Pomôže mi dkato prosim pri instalacii presnejsie ked rozdelujem disk nastrava problem........mam jeden har-disk rozdeleny na 3 casti a jednu mam rezervovanu pre linux.....no ta instalacia ich nevidi a chce pouzit len cely har-disk ....a pritom mam disky c,d,e ale ono to chce len cely hardisk..............a ked dam vytvorit novu particiu neviem ani odkial ten priestor vezme lebo tam nic neukazuje iba ze trebars zobralo 25gb...................potrebujem to dako urobit bez toho aby som pouzil cely har-disk lebo mam aj windows........... :-[

col_boggy

• Host
Re: Kubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2009, 12:41:27 »
Vyberte "Rozdělit ručně", či jak je to u *ubuntu. Kliknutím na "Další" se pak dostanete do nabídky podrobnějšího rozdělení oddílů.

r.kopca

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2009, 18:13:37 »
Vyberte "Rozdělit ručně", či jak je to u *ubuntu. Kliknutím na "Další" se pak dostanete do nabídky podrobnějšího rozdělení oddílů.
to som skusal ,tak  ci tak mi to neukaze particie co som vytvoril  >:(

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2009, 18:17:20 »
Tak to zkus jeste v live verzi Kubuntu, alespon v ubuntu je diskovy nastroj, kterym si to rozdelis presne jak potrebujes
Asus X51H, Ubuntu 9.10

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2009, 18:45:48 »
Měl jsem asi stejný problém. Při instalaci 9.10 to napsalo, že nenašel existujicí partition table a jediné co instalátor nabízel, bylo rozdělit disk znova. V podrobném rozdělení (samozřejmě rozděluji ručně svých 10 oddílů) to taky nic nezobrazilo. Prostě prázdný disk z hlediska oddílů. Přitom jsem měl na PC funkční dualboot s WinXP. Předtím tam Ubuntu už v dualbootu bylo.
V LiveCD to ten nový nástroj pro zobrazení viděl dobře, ale GParted ne.

A řešení bylo úplně jednoduché. Měl jsem na disku z dřívějška Ext4 partici po minulém Ubuntu a ta nějak vadila. Stačilo např. z Barta zrušit tuto partici a od toho okamžiku chodilo všechno jak mělo.
Zajímavé je to, že jedna sada nástrojů v LiveCD rozdělení disku spávně zobrazovala a druhá sada nikoliv.
« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 18:49:47 od tobr »
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

r.kopca

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2009, 19:21:44 »
Měl jsem asi stejný problém. Při instalaci 9.10 to napsalo, že nenašel existujicí partition table a jediné co instalátor nabízel, bylo rozdělit disk znova. V podrobném rozdělení (samozřejmě rozděluji ručně svých 10 oddílů) to taky nic nezobrazilo. Prostě prázdný disk z hlediska oddílů. Přitom jsem měl na PC funkční dualboot s WinXP. Předtím tam Ubuntu už v dualbootu bylo.

A řešení bylo úplně jednoduché. Měl jsem na disku z dřívějška Ext4 partici po minulém Ubuntu a ta nějak vadila. Stačilo např. z Barta zrušit tuto partici a od toho okamžiku chodilo všechno jak mělo.
Zajímavé je to, že jedna sada nástrojů v LiveCD rozdělení disku spávně zobrazovala a druhá sada nikoliv.
super moc dik vyskusam to.a presne pred tym som mal aj ja vytvorenu particiu na ubuntu.....uvidim

r.kopca

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Listopadu 2009, 18:24:34 »

super moc dik vyskusam to.a presne pred tym som mal aj ja vytvorenu particiu na ubuntu.....uvidim
spravil som to inak nainstaloval som ubuntu 9.10 do windows a cital som napoveda a objavil som tam mod kubuntu..........a tam bol skin a uz to ide diki

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.