Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s kodekmi  (Přečteno 1548 krát)

jamesbond

• Návštěvník
Problem s kodekmi
« kdy: 08 Listopadu 2009, 17:32:12 »
Tak som sa odhodlal na upgrade. Prebehol vcelku v pohode, ale po reštarte nefungoval http. Firefox a wget boli mŕtve. Pritom wifi bola pripojená a ping www.sme.sk fungoval !! Tak som laboroval, reštartoval Network Manager a nakoniec po ručnom disconnect a connect sa to rozbehlo. Ale to nie je prečo píšem sem. Prestal mi prehrávať wmv, divx .. Kontroloval som či mám všetko naištalované, samozrejme áno, mám restricted extras, aj w64codecs, aj mediubuntu repozitár. Správa so to divne, niečo je niekde zaseknuté, pretože aj bez pripojeného internetu to robí toto: kliknem na divx, wmv, .. film, nabehne Movie Player a rovno sa opýta či má hľadať vhodný codec. Potom hľadá !! bez internetu !! a ten ukazateľ stavu sa za cca 3 sekundy naplní na 100 percent a player napíše že nenašiel žiadny vhodný codec. Toto isté to robí aj s pripojeným internetom. Takže mi z toho vychádza, že on vlastne nehľadá, len to predstiera. Myslím že to súvisí s tým, že po upgrade zo začiatku nefungovalo http. Vie niekto čo s tým ?

jamesbond

• Návštěvník
Re: Problem s kodekmi
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2009, 18:36:03 »
Pustím totem z terminálu a toto mi vypíše pri prehrávaní a hľadaní vhodného codecu:

(gstreamer-codec-install:10492): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstffmpeg.so': libx264.so.67: cannot open shared object file: No such file or directory

(gstreamer-codec-install:10492): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstx264.so': libx264.so.67: cannot open shared object file: No such file or directory
/usr/lib/python2.6/dist-packages/GnomeCodecInstall/MainWindow.py:300: DeprecationWarning: Accessed deprecated property Package.candidateRecord, please see the Version class for alternatives.
  record = pkg.candidateRecord
/usr/lib/python2.6/dist-packages/GnomeCodecInstall/MainWindow.py:305: DeprecationWarning: Accessed deprecated property Package.candidateRecord, please see the Version class for alternatives.
  major, minor = pkg.candidateRecord["Gstreamer-Version"].split(".")
** Message: No installation candidate for missing plugins found.
** Message: Missing plugin: gstreamer|0.10|totem|Windows Media Audio 8 decoder|decoder-audio/x-wma, wmaversion=(int)2, bitrate=(int)128040 (ignoring)
** Message: Error: Your GStreamer installation is missing a plug-in.
gstdecodebin2.c(2449): gst_decode_bin_expose (): /GstPlayBin2:play/GstURIDecodeBin:uridecodebin0/GstDecodeBin2:decodebin21:
no suitable plugins found

** Message: Missing plugin: gstreamer|0.10|totem|Windows Media Video 7 decoder|decoder-video/x-wmv, wmvversion=(int)1, format=(fourcc)WMV1 (ignoring)
** Message: Missing plugin: gstreamer|0.10|totem|Windows Media Audio 8 decoder|decoder-audio/x-wma, wmaversion=(int)2, bitrate=(int)128040 (ignoring)

v /usr/lib mám len libx264.so.68, je to jasný bordel vo verziách knižníc !!!!!!!!!!!
« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 19:33:06 od jamesbond »

jamesbond

• Návštěvník
Re: Problem s kodekmi
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2009, 19:15:17 »
Kód: [Vybrat]
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=766683&page=139
Tak to vyzerá, že upgrade bola chyba, tu je človek s totožným problémom, tiež má NVidia a ten istý problém .. takže ma asi čaká nová inštalácia. Počkám dva týždne, či sa to samo neopraví. THANKS UBUNTU GUYS

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.