Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problemy s Ubuntu 9.10  (Přečteno 1473 krát)

Lukhin

• Návštěvník
Problemy s Ubuntu 9.10
« kdy: 09 Listopadu 2009, 14:17:43 »
Ahoj, mam nainstalovany Ubuntu 9.10 /64bit/, ale mam nekolik problemu. Jednak chybi driver na Broadcam STA wireless driver a ikdyz dam active, tak to je furt sedy (i po restartu). Pri kliku na active tam probehne strasne rychle stahovani a asi to spadne. Proste to nejde aktivovat :(

Nefunguje mi stazeni jazykovych baliku a douplneho pojazyctovani. Vzdy u 15 se to kousne, pak se to rozjede a hodi error.

Ve firefoxu mi nejde otevrit ubuntu.cz, pritom jsem to zkousel na win a jede to v pohode.

Hlavne me stve ta wifi, ze se nemuzu pripojit a nejde to aktivovat. Nevite co s tim prosim? Jsem zoufaly :/

MSlove

• Aktivní člen
  • *
  • Nesnáším ten teplej linux
Re: Problemy s Ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2009, 16:46:28 »
ahoj mám ten samí problém  ???
« Poslední změna: 11 Listopadu 2009, 18:48:01 od Freety23 »
Používejte microsoft

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2009, 17:54:27 »
Ahoj,
a zkontroloval CD jestli tam nemáš nějakou než jsi zavedl systém? Já používám taky verzi 9.10 a jde mi to všechno bez problémů. Systém není špatný i když se občas může vyskytnou nějaká chybička, ale to všechno se dá řešit.  ;)
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

Wertyk

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2009, 17:56:11 »
Zkus si je vygooglit, jestli nejdou někde přes DEB balík

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2009, 18:35:21 »
čo sa týka toho ovládača wifi, mne driver ani v ovládačoch hardwéru neponúkalo, nainštaloval som ho rovno zo synapticu - hladaj balík "bcmwl". Inštalácia jazykových balíčkov mi šla v pohode, ale taktiež to môžeš skúsiť cez synaptic - balík "language-pack-xx"
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 09 Listopadu 2009, 19:51:36 »
V poznamkach k vydani bylo psano, ze pred tim, nez se bude instalovat ovladac, tak se ma projet sudo apt-get update. Nebo aktualizovat ve spravci aktualizaci. Mam teda Broadcom 43xx, ale oproti jinym verzim to po restartu fungovalo spickove.

Lukhin

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Listopadu 2009, 20:07:54 »
Tak uz mi vse jede. Musel jsem si nastavit jiny zdroj, nez je ubuntu.cz, protoze mi tato stranka na me wifi nejde (paradoxne v kavarne mi ubuntu.cz jelo). Tak jsem dal nejaky main a stahlo se vse a po restartu je vse cesky.

Bohuzel mam vsude automatickou korekturu asi a vsude mi to podtrhava. Pisu bez diakritiky a rad bych to chtel vypnout uplne, jen jsem zatim nenasel kde. Kdyby jste byli tak hodni, kde to mam nastavit? :P

pavolzetor

• Host
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2009, 22:38:52 »
ahoj mám ten samí problém to ubuntu 9.10 je nejhorší prasárna co mohli vůbec vydat slibují jak to funguje všem kámošum jsem to nainstaloval a nakonec jsem zjistil že tohle nejde tohle nejde prostě když se tak s hrne ten system je jenom na parádu zabugovanej tak příšerně že musím říct odfláklá prasárna pardon že se tak zlobím ale měl jsem za to že to pujde stale dopředu ale spíš to jde do záhuby ted zkouším debiana a je to jako nebe a dudy aplikace jsou stabilní vylazený a funknčí ubuntu jsem používal 3 roky ale po týhle verzi jsem mu přestal věřit že má vůbec nějakou budoucnost ve srovnání stima šitovejma vistama a ubuntu bych raději zvolil visty !!! :-X proč se serou se vzhledem když neuměj udělat pořádněj system  ::) jem jsem se pře lidma strapnil každymu říkám že je ubuntu nejlepší OS a nakonec jim to nainstaluju a zjistim že základní věc jako internet nejde všichni se mi stímto OS vysmáli a řekli na to zlatej windows ani se nedivim !!! Doufám že se najdou i tací který semnou budou souhlasit !! :-[ počkal bych si až vijdou opravi ale problém je ten že jak je stáhnout když mi nejde internet fkt mám dost.

Tieto jesenné vydania sú vždy buggy ;)

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 10 Listopadu 2009, 12:14:17 »
Podivej se neco ti napisu k te wifine. Mel jsem uplne ten samy problem. Nabidlo mi to v 9.04 BC43xx a v 9.10 update tohoto driveru. Nikdy se mi tuto svini nepodarilo rozchodit. NIKDY!!!! Delal jsem na tom s lidma odtud a s lidma z abclinuxu. Nerozjel jsem tuto kravu ani nahodou. Videl jsem signal, videl jsem AP ale nikdy jsem se nepripojil. Vyresil jsem to po svem. Vytahl jsem ten debilni Broadcom a prodal ho uzivatelum s windows. Neco jsem doplatil a koupil si Atheros. A je po problemu. Vse slape jak ma.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.