No, vzhledem k tomu, že toto je sekce Návody tipy a triky, troufnu si tvrdit, že toto může někomu pomoct. (ačkoli by to možná mohlo patřit i do vylitých srdíček)
Nejdříve v pohodě, zkusíme něco málo překompilovat a uvidíme, jak se nám zrychlí systém. Nastavit automatický repozitář? Jasně že jo, přece se s tím nebudu piplat. No, každopádně nejdříve na mě terminál řve, že tenhle repozitář není důvěryhodný. Samotnýmu by mi to nevadilo, což o to, já sám sobě věřím, každopádně apt-getu a apt-buildu to značně vadí. (snaží se balíky nahrazovat těma z důvěryhodných repozitářů, build mi je jenom udělá, ale nenainstaluje (i se zapnutým --reinstall))
No, tak což o to, repozitář si můžu sám podepsat viz
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1090731Každopádně pořád mi to házelo nějakou nesmyslnou chybu. Po několika pokusech (rozuměj strávené cca 4-5 hodiny přepisováním /etc/apt/sources.list, sudo apt-get update, sudo gedit Release a nadáváním) jsem se na to vykašlal a řekl jsem si, že přece musí existovat nějaký soft na vytvoření repozitáře. Poté, co jsem po další cca půlhodince rozšapal reprepro (chybka s tím, že apt-get pořád chce i386 strukturu, i když používám jenom amd64) jsem si ještě přidal nakonec bloku install v souboru /usr/bin/apt-build magický příkaz
!system "cd /home/rep && reprepro includedeb oneiric $conf{repository_dir}/*.deb && apt-get update &&apt-get upgrade";
a všechno konečně šlape jak má (chá, a navíc nemusím používat --reinstall)
Každopádně, při pročítáni /usr/bin/apt-build jsem narazil na něco zajímavého
Zaprvé je zde vidět, jak je implementováno
apt-build world
ale co víc, je zde i "tajný" příkaz, který se neobjevuje v nápovědě
apt-build moo
Have fun, doufám, že mé řešení s reprepro někomu pomůže