Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs  (Přečteno 71261 krát)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #75 kdy: 16 Listopad 2009, 14:32:27 »
Pulseaudio ok. Ovladače grafiky se mi zatím nezdařilo zkompilovat. Patrně to nemá potřebné zdrojáky.
.. Proprietární nezkompiluješ, na to neseženeš zdrojáky! ...
Vážně? ;D

Teda dojedu z hodů a už se mi pletou kladné a záporné věci  ;D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #76 kdy: 16 Listopad 2009, 16:44:25 »
Pulseaudio ok. Ovladače grafiky se mi zatím nezdařilo zkompilovat. Patrně to nemá potřebné zdrojáky.
Počkej, jakej ovladač? Proprietární nezkompiluješ, na to neseženeš zdrojáky! A svobodnej bych radši kompiloval tradičním způsobem.

Svobodnej :)
Jo tak to jó, ale na to bych radši zvolil standardní způsob kompilace.

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3129
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #77 kdy: 16 Listopad 2009, 17:56:38 »
Kdyby někdo chtěl poštvat apt-build na openoffice 3.1, malé info:
 
Zdrojáky 402MiB
Potřebné místo na disku přes 10GiB
Čas kompilace s instalací na Celeronu 2,6GHz: 52 hodin, střední optimalizace
Je třeba počítat s tím, že bez úpravy priority procesů bude jednojádrová PeC více než polovinu času opravdu dost zabržděná.

Dělal jsem to na dvakrát, při prvním pokusu jsem měl jen 6GiB na disku a to došlo už po prvním dni  ;D

A výsledek? Trošku lepší odezvu jsem z toho, zdá se, vytřískal :)
« Poslední změna: 16 Listopad 2009, 18:07:26 od GdH »

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #78 kdy: 16 Listopad 2009, 19:03:53 »
LOL.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Pavel Půlpán

Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #79 kdy: 16 Listopad 2009, 19:53:17 »
Jj OpenOffice je vskutku porod co se týče kompilace.
P4 3,06GHz HT s 1GB paměti, něco kolem 7 hodin. C2Q 2.66GHz s 8GB paměti zhruba 2 hodiny. Místa na disku je potřeba dost, udávají se 4GB, ale co vím tak s míň jak 8GB v kompilačním prostředí bych se do toho vůbec nepouštěl. ;)

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #80 kdy: 16 Listopad 2009, 20:04:43 »
Kdyby někdo chtěl poštvat apt-build na openoffice 3.1, malé info:
 
Zdrojáky 402MiB
Potřebné místo na disku přes 10GiB
Čas kompilace s instalací na Celeronu 2,6GHz: 52 hodin, střední optimalizace
Je třeba počítat s tím, že bez úpravy priority procesů bude jednojádrová PeC více než polovinu času opravdu dost zabržděná.

Dělal jsem to na dvakrát, při prvním pokusu jsem měl jen 6GiB na disku a to došlo už po prvním dni  ;D

A výsledek? Trošku lepší odezvu jsem z toho, zdá se, vytřískal :)
No vidíš, tak přece jen se to vyplatilo! ;D ;D ;D

Pavel Půlpán

Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #81 kdy: 16 Listopad 2009, 20:07:00 »
A ještě lepší odezvu "možná" vytřískáš, použiješ-li Go-oo, než původní zdrojáky dodávané přímo ze Sunu. ;)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #82 kdy: 17 Listopad 2009, 22:51:46 »
Takže dodatečný výběr/seznam optimalizace pro ten který procesor je ovlivněn i úrovněm optimalizace. Číže jsem zvolil střední a již nemám v seznamu optimalizaci vyloženě pro svůj procesor. Pokud to chcete změnit, je třeba úplně odstranit apt-build a znovu jej nainstalovat. Zeptá se opět na nastavení.
Je to 32b architekturou.


Tak jsem si rozbil závislosti a jiné věci na 64bit a už to nedal dokupy. Tak jsem vyzkoušel 32bit 9.10, ale je to pořád pro mě nepoužitelné, tak začínám kompilovat pulseaudio. Které předtim zkompilované chodilo dobře :)
Chyba bude jinde. Pulseaudio stále stejně blbne i zkompilované.

Zkusím opět dosud nevydané aktualizace. Nezabere-li...
...odcházím...



na 8.10.  ;)
« Poslední změna: 17 Listopad 2009, 23:35:14 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #83 kdy: 18 Listopad 2009, 01:12:56 »
Takže dodatečný výběr/seznam optimalizace pro ten který procesor je ovlivněn i úrovněm optimalizace. Číže jsem zvolil střední a již nemám v seznamu optimalizaci vyloženě pro svůj procesor. Pokud to chcete změnit, je třeba úplně odstranit apt-build a znovu jej nainstalovat. Zeptá se opět na nastavení.
Je to 32b architekturou.


Tak jsem si rozbil závislosti a jiné věci na 64bit a už to nedal dokupy. Tak jsem vyzkoušel 32bit 9.10, ale je to pořád pro mě nepoužitelné, tak začínám kompilovat pulseaudio. Které předtim zkompilované chodilo dobře :)
Chyba bude jinde. Pulseaudio stále stejně blbne i zkompilované.

Zkusím opět dosud nevydané aktualizace. Nezabere-li...
...odcházím...



na 8.10.  ;)
Zkusils smazat složku ~/.pulse? Když tak si PA odinstaluj, taky ho nemám a žiju :)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #84 kdy: 18 Listopad 2009, 13:26:30 »
Takže dodatečný výběr/seznam optimalizace pro ten který procesor je ovlivněn i úrovněm optimalizace. Číže jsem zvolil střední a již nemám v seznamu optimalizaci vyloženě pro svůj procesor. Pokud to chcete změnit, je třeba úplně odstranit apt-build a znovu jej nainstalovat. Zeptá se opět na nastavení.
Je to 32b architekturou.


Tak jsem si rozbil závislosti a jiné věci na 64bit a už to nedal dokupy. Tak jsem vyzkoušel 32bit 9.10, ale je to pořád pro mě nepoužitelné, tak začínám kompilovat pulseaudio. Které předtim zkompilované chodilo dobře :)
Chyba bude jinde. Pulseaudio stále stejně blbne i zkompilované.

Zkusím opět dosud nevydané aktualizace. Nezabere-li...
...odcházím...



na 8.10.  ;)
Zkusils smazat složku ~/.pulse? Když tak si PA odinstaluj, taky ho nemám a žiju :)

Ano před instalací jsem ji smazal.
Dokonce jsem nahradil knihovnu libsdl za jinou libsdl, trocha to pomohlo, ale stability jako predtim jsem nedosahl. Nevydane aktualizace nepomohli. Pomohlo Kvejkuv OSS, ale to azs dela dodatecne problemy jinde a kuli 2min bootovani nebo zmene rozliseni proste na 9.10 32b peču!
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

vawaver

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 357
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #85 kdy: 29 Listopad 2009, 23:35:25 »
Prosim poradite mi niekto aky typ procesoru zvolit pri instalaci pre moje CPU Q9300?
Dakujem za odpoved:
Kód: [Vybrat]
tony@tony-linuxserver:~$ cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 0
cpu cores : 4
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.85
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 1
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 3
cpu cores : 4
apicid : 3
initial apicid : 3
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.42
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 2
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 1
cpu cores : 4
apicid : 1
initial apicid : 1
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.41
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 3
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 2
cpu cores : 4
apicid : 2
initial apicid : 2
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.42
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #86 kdy: 29 Listopad 2009, 23:48:48 »
Prosim poradite mi niekto aky typ procesoru zvolit pri instalaci pre moje CPU Q9300?
Dakujem za odpoved:
Kód: [Vybrat]
tony@tony-linuxserver:~$ cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 0
cpu cores : 4
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.85
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 1
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 3
cpu cores : 4
apicid : 3
initial apicid : 3
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.42
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 2
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 1
cpu cores : 4
apicid : 1
initial apicid : 1
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.41
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 3
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz
stepping : 7
cpu MHz : 2500.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 2
cpu cores : 4
apicid : 2
initial apicid : 2
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 4999.42
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:
Zkusil bych buď nocona nebo core2 ;)
Co jsem koukal, Nocona je spíš o Xeonech, ale prej to některým lidem tady na vícejádrech funguje, Core2 by mělo bejt pro dvoujádra, ale...

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #87 kdy: 30 Listopad 2009, 04:10:27 »
Teď jsem přišel na jednu zajímavou věc- zkuste si někdo takhle zkompilovat balík python2.5 a dejte si přitom volůme trochu doprava ;)
Při kompilaci probíhá spousta testů, z nichž některý jsou testy audiosystému, při nichž se z repráků začne linout jakýsi nadávání a dupání arabáka (nebo co to je), ale pšššt! :-D

Yontalcar

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 833
  • Semper fidelis
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #88 kdy: 30 Listopad 2009, 10:52:58 »
Core2 by mělo bejt pro dvoujádra
Core 2 != 2 cores (2 jádra)
jsou Core 2 jednojádra (Core 2 Solo) a jednojádrové Core 2 prodávané jako Celeron (např. Celeron M540, který jsem měl v předchzím noťasu); Pentium Dual-Core patří taky k rodině Core2 procesorů
viz Wikipedia
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #89 kdy: 01 Prosinec 2009, 18:18:29 »
Core2 by mělo bejt pro dvoujádra
Core 2 != 2 cores (2 jádra)
jsou Core 2 jednojádra (Core 2 Solo) a jednojádrové Core 2 prodávané jako Celeron (např. Celeron M540, který jsem měl v předchzím noťasu); Pentium Dual-Core patří taky k rodině Core2 procesorů
viz Wikipedia
Díky za info! Zkoušel jsem to i s noconou, funguje to bezproblémově ;)

Šuohob

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2171
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #90 kdy: 06 Prosinec 2009, 14:01:23 »
Podarilo se nekomu zkompilovat Amarok 2.2.1?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #91 kdy: 18 Prosinec 2009, 09:37:28 »
Podarilo se nekomu zkompilovat Amarok 2.2.1?
Nezkoušel jsem, ale spíš bych bejt Tebou zkompiloval Xine (na něm běží i Amarok2, ne?), knihovny kolem něj i kolem KDE.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #92 kdy: 18 Prosinec 2009, 10:40:46 »
Podarilo se nekomu zkompilovat Amarok 2.2.1?
Nezkoušel jsem, ale spíš bych bejt Tebou zkompiloval Xine (na něm běží i Amarok2, ne?), knihovny kolem něj i kolem KDE.
To snad ne. :)

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #93 kdy: 18 Prosinec 2009, 12:22:02 »
Podarilo se nekomu zkompilovat Amarok 2.2.1?
Nezkoušel jsem, ale spíš bych bejt Tebou zkompiloval Xine (na něm běží i Amarok2, ne?), knihovny kolem něj i kolem KDE.
To snad ne. :)
Nebo s jakým motorem běží? V Ubuntu jsem jej po krátký zkoušce následovaný zklamáním permanentně odstranit a nahradil jej starou dobrou verzí 1.4, kterou taky mám ne Debianu, proto to nevím.

q66

Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #94 kdy: 18 Prosinec 2009, 15:36:15 »
Podarilo se nekomu zkompilovat Amarok 2.2.1?
Nezkoušel jsem, ale spíš bych bejt Tebou zkompiloval Xine (na něm běží i Amarok2, ne?), knihovny kolem něj i kolem KDE.
To snad ne. :)
Nebo s jakým motorem běží? V Ubuntu jsem jej po krátký zkoušce následovaný zklamáním permanentně odstranit a nahradil jej starou dobrou verzí 1.4, kterou taky mám ne Debianu, proto to nevím.

já myslím že běží nad phononem, který pak běží nad gstreamer/xine/alsa/oss atd
sw engineer @ samsung research UK, efl developer
octaforge developer (https://octaforge.org)
freebsd user

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #95 kdy: 18 Prosinec 2009, 15:51:16 »
Podarilo se nekomu zkompilovat Amarok 2.2.1?
Nezkoušel jsem, ale spíš bych bejt Tebou zkompiloval Xine (na něm běží i Amarok2, ne?), knihovny kolem něj i kolem KDE.
To snad ne. :)
Nebo s jakým motorem běží? V Ubuntu jsem jej po krátký zkoušce následovaný zklamáním permanentně odstranit a nahradil jej starou dobrou verzí 1.4, kterou taky mám ne Debianu, proto to nevím.

já myslím že běží nad phononem, který pak běží nad gstreamer/xine/alsa/oss atd
To už zní lépe. :)

Šuohob

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2171
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #96 kdy: 20 Prosinec 2009, 12:09:31 »
Funguje zkompilovaný Compiz lépe? je to znát? Jen se chci dopředu zeptat, abych s nadšením několik hodin neočekával nějaké výrazné zlepšení a ono by pak přišlo houby :D
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3129
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #97 kdy: 20 Prosinec 2009, 12:45:17 »
Funguje zkompilovaný Compiz lépe? je to znát? Jen se chci dopředu zeptat, abych s nadšením několik hodin neočekával nějaké výrazné zlepšení a ono by pak přišlo houby :D

Na sestavě co mám v podpisu se to neprojevilo vůbec. Ono zkrátka nebylo co zlepšovat, lítalo to jako z praku i před kompilací.

Šuohob

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2171
    • Zobrazit profil
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #98 kdy: 20 Prosinec 2009, 13:24:21 »
Funguje zkompilovaný Compiz lépe? je to znát? Jen se chci dopředu zeptat, abych s nadšením několik hodin neočekával nějaké výrazné zlepšení a ono by pak přišlo houby :D

Na sestavě co mám v podpisu se to neprojevilo vůbec. Ono zkrátka nebylo co zlepšovat, lítalo to jako z praku i před kompilací.

mě taky Compiz funguje dobře, ale má u mě jednu jedinou drobnou vadu na kráse viz http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42294.msg308804.html#msg308804, tak přemýšlím o kompilaci
« Poslední změna: 20 Prosinec 2009, 18:25:39 od Bohouš »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

NoWin

  • Host
Re: apt-get? Zapomeňte!... aneb How to Gentooize Debian-like Systems for n00bs
« Odpověď #99 kdy: 30 Prosinec 2009, 18:58:30 »
Funguje zkompilovaný Compiz lépe? je to znát? Jen se chci dopředu zeptat, abych s nadšením několik hodin neočekával nějaké výrazné zlepšení a ono by pak přišlo houby :D

Na sestavě co mám v podpisu se to neprojevilo vůbec. Ono zkrátka nebylo co zlepšovat, lítalo to jako z praku i před kompilací.

mě taky Compiz funguje dobře, ale má u mě jednu jedinou drobnou vadu na kráse viz http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42294.msg308804.html#msg308804, tak přemýšlím o kompilaci
Zkusils? Možná to touhle kompilací nespravíš, spíš bych to viděl na klasickou kompilaci z čerstvých zdrojáků (v Ubuntu to je zastaralý).