Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grafika X4500 X3100 a prehravani z nova.cz  (Přečteno 1071 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
Grafika X4500 X3100 a prehravani z nova.cz
« kdy: 07 Listopadu 2009, 22:49:09 »
Zdravim. Mam problem s temahle grafikama respektive chipsetama G41/G31 od Intelu. Kdyz chci prehrat napr. Ordinaci na nova.cz tak se video pridrhava. Ne moc, ale je to neprijemne. S obema grafikama pod windows neni problem. Zkousel jsem i Mandrivu a tam to dela taky. Pripada mi to jako by grafika nejela na plny vykon. Zkousel jsem i preinstalovavat flash player a nepomohlo. Mate nekdo stejny problem a da se nejak resit?
Jo kdyz spustim Ovladače hardwaru tak zadny nestandartni nenajde. Nebo tam chybi nejaky kodek? Non-free-codecs mam nainstalovany.
Tady jeste nejaky vypis
Predem diky za pomoc.

radim@radim-desktop:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
radim@radim-desktop:~$ glxgears
3113 frames in 5.0 seconds
2954 frames in 5.0 seconds
2807 frames in 5.0 seconds
3340 frames in 5.0 seconds
2514 frames in 5.0 seconds
XIO:  fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
      after 46942 requests (46939 known processed) with 0 events remaining.
radim@radim-desktop:~$ glxgears
2967 frames in 5.0 seconds
3248 frames in 5.0 seconds
3086 frames in 5.0 seconds
2885 frames in 5.0 seconds
3036 frames in 5.0 seconds
2830 frames in 5.0 seconds
3175 frames in 5.0 seconds
radim@radim-desktop:~$ ^C
radim@radim-desktop:~$ $ lspci | grep VGA
$: command not found
radim@radim-desktop:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 03)
radim@radim-desktop:~$

JS

• Aktivní člen
  • *
Re: Grafika X4500 X3100 a prehravani z nova.cz
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2009, 14:29:12 »
Ze by to souviselo nejak s timhle? I kdyz uz autor pise ze jsou problemy pryc tak me to na vyse zminovanych grafikach nejde. Poradi nekdo? Nechce se mi verit ze tyto obycejne grafiky nikdo nema.

Citace z linuxexpres.cz :

Ubuntu 9.04 bylo podle mého názoru povedené vydání. Přibylo softwaru v repozitářích, výrazně se zrychlil start a výrazně se zlepšila svižnost systému a paměťová náročnost. Jedinou, leč velkou kaňkou byl zoufalý výkon grafických karet Intel. Jak jsem v recenzi předpovídal, stalo se to jednoznačně největším problémem jarního vydání. Integrované grafické karty od Intelu jsou nejrozšířenější ze všech a že velké množství uživatelů nebylo s výkonem grafiky spokojeno, dokazuje i zájem o návod, jak nainstalovat nové ovladače a nové jádro, který jsem napsal do recenze. Po třech týdnech od nainstalování Ubuntu 9.10 na produkční počítač můžu směle prohlásit, že problémy s výkonem u grafických karet od Intelu jsou konečně pryč.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.