V mém případě
VYŘEŠENO - viz zpráva následující po této.
Zdravím,
bohužel mě také před pár dny umřel Compiz či je alespoň polomrtvý, přesně řečeno ve známé nabídce "Systém -> Volby -> Vzhled -> Efekty vzhledu" vidím jen možnosti "Žádné", "Normální" a "Extra", ale ne
"Vlastní".
Přitom ještě před pár dny bylo vše v naprostém pořádku, pokazilo se to v okamžiku, kdy jsem se pokusil zapnout modul Compizu s názvem iNotify. Pokud se nemýlím, tak nastavení Compizu v "Manažer nastavení Compizu" by mělo mít vliv jen na toho uživatele, který to spustil. Na mém počítači pokud se ale přihlásím jako jiný uživatel, tak také nevidím v dialogu "Vzhled" možnost "Vlastní".
Jinak do nedávna jsem spokojeně používal ten "Manažer nastavení Compizu", takže "Simple CCSM" dle návodu na
http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion instalovat nechci a snad ani nepotřebuju, když to do nedávna také nebylo potřeba.
Ještě dodávám, že akcelerace mi na mé grafice nejspíš funguje, glxgears hlásí přes 500 fps a hlavně mi bez problémů
jde hra openarena (předpokládám, že je 3D akcelerovaná, když vypadá skoro jako Quake 3 Arena).
A když už tu byl zmíněn přikaz "compiz --replace", tak přikládám i svůj výpis, při vypisování mi okna zablikají, ale jinak pak žádnou změnu nevidím, ani ve funkcích, ani v dialogu "Vzhled". Po ukončení toho příkazu přes Ctrl+C opět okna zablikají a zmizí u nich titulní pruh až do restartu či opětovného spuštění "compiz --replace".
Příkaz:
krato@krato-nb:~$ compiz --replaceVypíše:
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image formatV mém případě
VYŘEŠENO - viz zpráva následující po této.