Ahoj a díky za odpověď. Žádné připomínky nejsou trapné, díky za všechny. Nejsem v Ubuntu (linuxu vůbec zběhlý, kdysi jsem trošku koketoval s Free BSD, ale je to už pár let (1997-98)Loni mi došla trpělivost s Woknama (přechodem z XP na Vistu) a tak jsem zkusil Ubuntu 8.04. Kromě několika aplikací jsem na něm dělal všechno a zaskošil mě až nyní přechod na 9.10. Jestli mohu poprosit o případné rady nebo alespoň směr kam se vydat.
Mám oddíl NTF s daty. Po přech na 9.10 chce najednou systém při ruční montáži :-) heslo? To dříve nechtěl. Pokud dám mount do fstab zacyklí se startz a stále to píše, že nelze namontovat
/dev/sda2 /media/windata ntfs defaults,user,umask=0222,nls=utf8 0 0
Mám ještě jeden extra disk s NTFS kam dávám zálohy. Ten se montuje sám při startu, ale v fstab jsem ho nenašel?
Uživatel a skupina apache? Napadlo mě to a hledal jsem a... nenašel ...našel jsem jen skupinu www-data, tak jsem tam přidal sebe a nic :-( Ve Woknech jsem založil uživatele apache, dal mu práva admina a nastavil ho k adresáři kde mám data pro stránky a ... nic :-( Stále You don't have permission to access / on this server.
Tak fakt nevím, asi přejdu zpátky na 9.04 tam to běželo normálně....
Díky za trpělivost a případně i za rady :-)
JoK