Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Radon HD 3650 - instalace ovladacu.  (Přečteno 1790 krát)

masinka

• Návštěvník
Radon HD 3650 - instalace ovladacu.
« kdy: 17 Listopadu 2009, 14:52:24 »
Ahoj mam, problem co se tyka zprovozneni graficke karty pod UBUNTU 9.10. pod 32.biz. systemem
Prvne jsem mel v pocitaci grafiku Radeon 9600, po nainstalovani jsem zjistil ze uz neni podporovana a nainstalovat na ni ovladace snad ani nejde, tak jsem si koupil o neco novejsi, ale podporovanou GK AMD HD3650, se kterou by to melo vsechno fungovat, ale uz se tri tydny marne snazim nainstalovat na ni ovladace. Vzdycky to skonci tim, ze UBUNTU ani nenabehne do grafickeho prostredi a vytuhne.

Postupuji podle tohoto navodu http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20nesvobodn%C3%BDch%20ovlada%C4%8D%C5%AF%20ATI%20%28fglrx%29.
Uz, kdyz chci zacit prvnim krokem - proveďte zálohu souboru xorg.conf, tak zjistim, ze xorg.conf v mojem pocitaci proste neni :-(.
Metoda 0 - tam tho jde ovlivnit nejmene, proto mi vzdycky po instalaci pocitac nenabehne  a zasekne se.
Metoda 1 - po instalaci baliku xorg-driver-fglrx se stejne nevytvori xorg.conf a po restartu pocitac nenabehne a vytuhne.
Metoda 2 - tady vetsinou ztroskotam na tomhle
Kód: [Vybrat]
masinka@ubuntu:~$ sh /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/karmic
sh: Can't open /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run
ackoliv vim, ze ten soubor je na teto ceste ulozeny, ale asi to pisu spatne

Prosim pomozte  :-[

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Radon HD 3650 - instalace ovladacu.
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2009, 16:09:24 »
V Ubunutu 9.10 se už xorg.conf nenachází. Pokud se vytvoří, systém ho bere na vědomí, ale defaultně tam již není. K té metodě 2,tento postup jsem nezkoušel, ale nemá se to dělat pod rootem? Zkus

sudo sh /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/karmic
..případně se podívat na oprávnění souboru

chmod 755 /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run a pak znovu:
sh /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/karmic
« Poslední změna: 17 Listopadu 2009, 16:12:23 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

masinka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2009, 16:57:23 »
Diky za odpoved, pod rootem to pise stejnou vec, jako pred tim
masinka@ubuntu:~$ sudo sh /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/karmic
[sudo] password for masinka:
sh: Can't open /home/masinka/ati/ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run
masinka@ubuntu:~$

uz jsem z toho jelen, kdyz si najedu na soubor ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run a kliknu pravym tlacitkem a pak na vlastnosti tak v Základní/umístění je toto /home/masinka/ATI, takze ten soubor tam doopravdy je  ???

edit: uz se instalace rozjela, rozdil mala velka pismenka ATI neni to same co ati  ;D
« Poslední změna: 17 Listopadu 2009, 17:01:12 od masinka »

masinka

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Listopadu 2009, 17:18:10 »
Tak jsem instalaci dokoncil podle navodu, musel jsem preskocit krok, kde se upravuje xorg.conf, protoze ho nemam.
A vysledek je opet cerna obrazovka pred nastartovanim graficke nastavby  :'(

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2009, 19:01:56 »
A systém jako takový funguje? Když zčerná obrazovka, po zmáčknutí kláves CTRL+ALT+F1 se do konzole dostaneš? Ikdyž, z tama jsi nejspíš instaloval ty ovladače...nebo...odkud je vlastně instaluješ? :-)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2009, 20:05:59 »
Tak jsem instalaci dokoncil podle navodu, musel jsem preskocit krok, kde se upravuje xorg.conf, protoze ho nemam.
A vysledek je opet cerna obrazovka pred nastartovanim graficke nastavby  :'(
A jak dopadl prikaz:
sudo aticonfig --initial -f Nehlasilo to nejakou chybu? V tomto kroku by se mel vytvorit xorg.conf!
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

masinka

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Listopadu 2009, 20:58:38 »
A systém jako takový funguje? Když zčerná obrazovka, po zmáčknutí kláves CTRL+ALT+F1 se do konzole dostaneš? Ikdyž, z tama jsi nejspíš instaloval ty ovladače...nebo...odkud je vlastně instaluješ? :-)

Nene system nefunguje, pocitac se kousne. Ovladace instaluju z cisty instalace, vzdycky kdyz sem se dostal do tyhle faze, tak mi nezbylo nic jinyho nez to preinstalovat, protoze nic jinyho sem s tim nesvedl, abych mohl vyzkouset jeste jiny varianty.

masinka

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Listopadu 2009, 21:00:15 »
A jak dopadl prikaz:
sudo aticonfig --initial -f Nehlasilo to nejakou chybu? V tomto kroku by se mel vytvorit xorg.conf!

Ano, to vyhodilo nejakou chybu, ale uz nevim presne jakou, mam pocit, ze to bylo zase neco ze xorg.conf nebyl nalezen.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 17 Listopadu 2009, 21:27:16 »
Citace
Nene system nefunguje, pocitac se kousne. Ovladace instaluju z cisty instalace, vzdycky kdyz sem se dostal do tyhle faze, tak mi nezbylo nic jinyho nez to preinstalovat, protoze nic jinyho sem s tim nesvedl, abych mohl vyzkouset jeste jiny varianty.
Je zbytecny preinstalovavat cely system. Kdyztak se da v GRUBu vybrat "recovery mode" a odinstalovat driver.

Citace
Ano, to vyhodilo nejakou chybu, ale uz nevim presne jakou, mam pocit, ze to bylo zase neco ze xorg.conf nebyl nalezen.
Tak to je dulezite. Jak to bylo presne? Nebyl nalezen, nebo nebyl vytvoren? Pokud nebyl nalezen, tak mu zkus treba nejaky xorg.conf podstrcit, treba jen prazdny soubor.
« Poslední změna: 17 Listopadu 2009, 21:31:06 od Krysař »
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.