Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pod Ubuntu 8.10 nefunguje mp3 přehrávač iRiver H10(20GB) [vyřešeno]  (Přečteno 901 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Zdravím tady vespolek
Potřebuju prosím poradit, jak rozběhnout mp3 přehrávač iRiver H10(20GB) po Ubuntu 8.10

příkazem lsub jsem zjistil toto

Kód: [Vybrat]
Bus 002 Device 006: ID 4102:2101 iRiver, Ltd. H10 20GB (mtp)
Bus 002 Device 005: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Hi-Speed 21-in-1 Flash Card Reader/Writer (Internal/External)
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:c00e Logitech, Inc. M-BJ58/M-BJ69 Optical Wheel Mouse
Bus 001 Device 002: ID 046d:c502 Logitech, Inc. Cordless Mouse & iTouch Keys
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Zajímavé je, že v Rythmboxu se zobrazí. Ale ve složce "Výměnná média" ne. Předpokládám, že je to tím, že(jak je i z výpisu vidět) se přehrávač zobrazí jako "mtp". Nicméně ve Win XP se mi, po připojení, v "Tento počítač" zobrazí. Můžu ho tam otevřít, procházet složky, kopírovat, mazat. To je ale vše. Např.vlastnosti souborů/složek však prohlížet nemohu. Na síti jsem zjistlil, že verze přehrávače pro evropu je jiná než pro USA. Ta evropská by UMS měla být. Americká jen MPT.Je to tedy UMS,nebo MTP?  Pokud UMS, proč to nefičí stejně i pod Linuxem?

Děkuji za nápovědu.
Petr
« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 23:59:06 od kiklhorn »

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Re: Pod Ubuntu 8.10 nefunguje mp3 přehrávač iRiver H10(20GB)
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2009, 12:16:17 »
Tak už je to tu zase.
Na netu jsem hledal odpověd (na mou otázku) a nemohl jsem ji najít. Zeptám se tady na foru, čekám na odpověd a mezi tím stále hledám na netu.
Jen co svůj dotaz na foru vyvěsím, najdu odpověd.

Takže pokud by někdo měl stejný problém jako já, snadno ho vyřeší následovně:
Iriver H10(20GB)(evropská verze) se po zapnutí přístroje zobrazí jak mpt. Což je pro Media Player 10(a víš). Tedy pro Windows.
K dosažení UMS je třeba provést "UMS trick".
Odpojí se přístroj od PC
Restart přístroje
Připojení k PC
A ted to hlavní. Přidrží se a drží knoflík "O" na přehrávači(ten, který funguje jako "enter")  a pak se zapne přehrávač(Power pusť, ale "O" stále drž).  Nahoře naskočí zpráva "Emergenci connection". Po chvíli naskočí Modrá šipka znázornující přenos(s nápisem connection).
Pak se může "O" pustit.
Ted už se zobrazí disk jako UMS se vším všudy

Po naložení přehrávače oblíbenou hudbu, je potřeba ještě použít program "Easy H1O"(je v repo-stačí jen instalovat)
To proto, že po odpojení př.od pc je nemožné vidět obsah ve složkách přehrávače jako jsou "Artist, Album, Genre atp". Lze ho(ten obsah) najít pouze ve složce "Browser". Po použití zmíněného programu je pak vše v pořádku. Ten samý postup (UMS trick) funguje i pod Windows

Na těchto stránkách(AJ) je spousta návodů, triků problémů a rad pro přehravač iriver H10(a ne jen H10)

http://www.misticriver.net/forums/h-10-h-20-series/

Děkuji
Petr

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.