Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prosím o pomoc s Ubuntu 6.06. Instalace  (Přečteno 7988 krát)

PetanKovaru

• Návštěvník
Prosím o pomoc s Ubuntu 6.06. Instalace
« kdy: 27 Října 2006, 10:46:12 »
Zdravim všechny.
Moc vás prosím o radu používám Windows XP a pořád mi padá rozhodl jsem se, že přejdu na Ubuntu. Live CD nabootovalo jak má všechno bylo OK ale když jsem dal instalaci vyplnil údaje o sobě, čas ..... Přešel jsem ke kroku 5/6 kde se má označit kam chci Ubuntu naistalovat případně si rozděit disk. Proběhne takovej zelenej ukazatel že startuje program na dělení disku ale dál už se nic neděje po chvíli se CD přestane točit disk přestane pracovat a instalace stojí!?!?! :-((( Když jsem zkoušel disk dělit ještě před instalací v Ubuntu ukázalo se mi že nemam v počítači žádný disk....Prosím o radu byl bych za ní strašně moc vděčnej! Díky moc předem

PS: Mám AMD Sempron 2800+, Winfast 6600GT 128MB, Disk Western Digital 200GB na SATA/150, Asus K8N4-E Deluxe a Kingston 512MB.

Nevím si rady.....

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2006, 11:52:00 »
zdravim, pokusil bych se to spis instalovat z CDcka "alternate" nebo z DVD v tom textovem rezimu... podle me je to prehlednejsi, jednoduzsi, jasnejsi, vite co se deje, rozdelite a pripojite si disk(y) jak se Vam to libi... to vse jde asi i v tom gafickem instalatoru, ale kdysi se mi na tom neco nelibilo a od te doby jsem skutecne nemel potrebu s to pouzit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2006, 12:02:26 »
Doporučil bych Vám prověřit cd, jestli tam nemáte chyby (když nabootujete z cd tak je tam možnost ho prověřit). Případně využijte distribuci gparted http://gparted.sourceforge.net/livecd.php která se specializuje na dělení disků a tam disk rozdělte.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2006, 12:52:18 »
Doporučuji Vám vyzkoušet internetový instalátor K/X/Ubuntu 6.10 (8 MB): http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/edgy/main/installer-i386/current/images/netboot/mini.iso

Disk můžete rozdělit v něm a tímto postupem eliminujete případné chyby při stahování a vypalování velkého obrazu CD (700 MB) a případné chyby související s grafickým instalátorem a jeho případnou náročností na HW. Tak i rychle zjistíte, zda se Vám podaří rozdělit disk a pokud ne, pak si ho budete muset rozdělit jiným způsobem.

Při výběru internetového zrcadla doporučuji zvolit Spojené království - archive.ubuntu.com.

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2006, 14:40:18 »
Díky moc za vaše odpovědi.....Zapoměl jsem říci že jsem si disk už rozdělil ve Windows s programem Norton partiton magic a přes Ubuntu jsem ho chtěl jen vybrat a zformátovat na potřebný systém souborů. Dále bych se chtěl zeptat co je to to CD "alternate" a také bych se chtěl zeptat jak se ten internetý instalátor spouští a kde se má spustit. Díky za rady

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2006, 15:19:07 »
Nyní jsem zkusil zkontrolav cd...neobsahuje žádné chyby. Dále jsem zkoušel internetový instalátor ale protože nenašel žádné internetové připojení nepustil mě dále. Už si fakt nevím rady. Pokud si myslíte že by mi třeba pomohla nová verze Ubuntu 6.10 rád si jí stáhnu ale zase si myslim, že tím to nebude. Lze nějak stáhnout cd s Ubuntu které se bude instalovat v tom textovém režimu? Za radu budu moc rád

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2006, 15:52:47 »
Program na dělení disků mi funguje doonce rozpoznal i můj disk ale nevím na co ho mám naformátovat a jestli ho mam formátovat?

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2006, 16:54:37 »
Citace: PetanKovaru
Program na dělení disků mi funguje doonce rozpoznal i můj disk ale nevím na co ho mám naformátovat a jestli ho mam formátovat?
Použijte asistované rozdělení a největší spojité volné místo, isnatlátor si pak už vše naformátuje a rozdělí sám. To znamená větší oddíl naformátuje na souborový systém ext3, menší na swap (odkládací oddíl). nebo to můžete udělat ručně a přiřadit tomu většímu oddílu s ext3 "/".

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Října 2006, 17:40:27 »
Udělal jsem vše co zde bylo zmiňované ale prostě přes krok 5/6 se asi nikdy nedostanu:( V Ubuntu po nabootování mi program na dělení disku stále nenajde disk....Prosím nějaké Ubuntu které by bylo z cd a byla to nějaká nová verze....Kdyby jste o nějaké takové věděli tak mi sem hoďte odkaz na ní prosím!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #9 kdy: 28 Října 2006, 22:41:40 »
Napište přesný typ Vašeho disku - Western Digital nám moc neřekne. Zkuste se kouknout tady: http://www.abclinuxu.cz/hardware/ukladani-dat/ide/pevne-disky/western-digital jestli tam o tom vašem něco nepíšou.

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2006, 09:56:33 »
Díky za další vaši ochotu dneska jsem si stáhnul to CD alternete a ani v textovém a ani v OEM instalaci to nic neudělá. 1. nenajde mi to síťový hardware a když to odklepnu dále zeptá se mě jestli používám HTTP proxy a jelikož ne tak dám pokračovat ale dále už to neběží oběví se modrá obrazovka dole šedý pruh a to je vše. Můj disk je: Western Digital WD2000JS-55NCB1 (200GB) S-ATA/150.

garion

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Října 2006, 13:09:48 »
Nevim zda jde o stejny problem, ale kdyz jsem chtel ubuntu nainstalovat na cast disku tak pokud jsem mel smazanou cast disku a predpokladal ze si ji instalator najde sam a nabidne mi na tuto cas instalaci tak se to nepovedlo. (disk byl nalezen ale sedivy) Proto jsem disk ve WIN v programu Acronix naformatoval prazdnou cast na Ext3  a Linux SWAP a pote pri instalci vybral rucne kam se ma nainstalovat a vse uz probehlo vporadku.

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 29 Října 2006, 15:33:10 »
Zdravim vás já jsem tohle zkoušel taky v programu Norton partition magic jeden odíl mam na Ext3 a druhý na Linux Swap a přesto mi to ani ty disky nenajde! Ale zkusím vámi zmiňovaný program. Jinak díky

intel810

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 30 Října 2006, 07:44:15 »
Citace: PetanKovaru
Díky za další vaši ochotu dneska jsem si stáhnul to CD alternete a ani v textovém a ani v OEM instalaci to nic neudělá. 1. nenajde mi to síťový hardware a když to odklepnu dále zeptá se mě jestli používám HTTP proxy a jelikož ne tak dám pokračovat ale dále už to neběží oběví se modrá obrazovka dole šedý pruh a to je vše. Můj disk je: Western Digital WD2000JS-55NCB1 (200GB) S-ATA/150.
dej mu to internetové připojení najít znovu, ale se jménem. Naporuhé už to najde, alespoň u mne to tak fungovalo vždy, když jsem používal tento druh instalátoru.

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 31 Října 2006, 19:38:44 »
Zkusil jsem úplně všechno prostě to nejde. Prej je to častý že nejde Ubuntu na S-ATA.
Kdyby jste někdo věděl o nějakým návodu tak určitě písněte budu rád

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 07 Listopadu 2006, 18:02:56 »
Tak jsem zkusil Fedoru 6 Suse 10.1 Kubuntu Ubuntu Mandrivu a nic nejde pořád ta samá chyba to znamená že je něco špatně v hardwaru ale nevim co? To jsem blázen

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #16 kdy: 07 Listopadu 2006, 20:33:11 »
Nemusi byt problem s hardware ale v ovladacoch linuxu. Pripadne nemas nieco nastavene v BIOS-e co by mohlo zabranovat ubuntu v pristupe na disk, alebo nejaka funkcia ktoru by nevedel pouzit?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Pavelp

• Host
« Odpověď #17 kdy: 07 Listopadu 2006, 20:58:56 »
Nastupuje hledani duchu. V jednom spagatu tady se psalo o zapnute virove ochrane HD. Po vypnuti se instalace zdarila.

jmc

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 07 Listopadu 2006, 21:37:09 »
Mel jsem kdysi podobny problem,resil jsem to pomoci partition magic - umi ext3
1.udelat volne misto,treba 20G 2. vytvorit extended partition 3.vytvorit logicke jednotky v extended partition - pro zacatek Vam staci 2 - jedna velka a 512 M swap 3. velkou jednotku zformatovat ext3, pak pri instalaci vlastni rozdeleni disku a velkemu oddilu priradit /, a melo by to bezet. Pozor at se nepokousite  vytvorit patou primary partition, mi se to kdysi pomoci PQM a slivovice povedlo a bylo to potom na infarkt.

jmc

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 07 Listopadu 2006, 21:45:48 »
jo a zapomel jsem to nejdulezitejsi - pri instalaci to znovu zformátovat - je to nesmysl, ale jinak to nejelo

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 08 Listopadu 2006, 16:19:33 »
Děkuji za rady oddíly jsem měl vytvořené ale ono je to vůbec nenašlo myslim tim jako že mi je to nenabídlo každej linux ukázal chyba nenalezena žádná fyzická zařízení! A formátovat to zatím nemůžu protože nemám DVD vypalovačku a nevím kam bych zálohoval 80GB dat....Ale až jí budu mít tak to vyzkouším...Stejně díky

PetanKovaru

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 14 Listopadu 2006, 15:07:43 »
Tak jsem updatoval bios a vše šlape jak má! Já vám děkuji za vaší ochotu! Je to tu super!

martik

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 20 Listopadu 2006, 17:24:33 »
Dobrý den
Chtěl jsem vyzkoušet instalaci ubuntu 6.06 i 6.10. Během bootovani a načtení ovladáčů v momentě jak se provede test FD přestane CD mechanika číst.Provedl jsem kontrolu instalace na CD i test pamětí. Vše OK.Zkusil jsem v text mode příkaz install nebo expert, ale píše mito Could not find kernel image, abych zjistil zda nezná nějaký HW.
Zkusil jsem i instalaci mandriva live - instalace proběhla vpořádku.
Co mohu dělat?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #23 kdy: 20 Listopadu 2006, 17:44:40 »
Citace: martik
...Provedl jsem kontrolu instalace na CD...
To je co? Napiste jakou mate zakladni desku.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #24 kdy: 20 Listopadu 2006, 17:47:19 »
Citace: lukas.svoboda
Citace: martik
...Provedl jsem kontrolu instalace na CD...
To je co? ...
Tím byla asi míněna kontrola cd na chyby.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.