Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP MiniNote 2133_Ubuntu 9.10_grafika po lokalizaci [ASI VYRESENO]  (Přečteno 954 krát)

blackm

• Návštěvník
    • Couvej web
Hezký den, po testu několika distribucí na subj. jsem si nejvíc zamiloval Ubuntu.
Instalace bez jakých-koli problémů, vše funguje perfektně (Wifi, modem Huawei 160, externi DVD, síťovka, nefunguje pouze přepínání na ext. monitor.) Problém nastane po doplnění české lokalizace z oficiálních repozitářů. Poinstalaci lokalizace a restartu (případně odhlášení) se totálně rozhodí grafika. Rozlišení displeje je 1024x600 což v nastavení grafiky zůstane, ale obraz je "za roh a "moc dolů"  , všechno je větší. Několikrát jsem to přeinstalovával (jediné řešení pro mě jako pro začátečníka :-( ) až jsem zjistil, že to dělá právě vždy po lokalizaci ubuntu (9.10) Na http://doc.ubuntu-fr.org/hp_2133_mininote jsem zjistil, jak dodělat xorg.conf (po instalaci 9.10 chybí ??) ale to asi neřeší tu chybu po lokalizaci.
Děkuji moc za pomoc, páč ty wokna mě už fakt s*r*u a chtěl bych zůstat u GNU/Linux.
« Poslední změna: 20 Listopadu 2009, 20:52:36 od blackm »

blackm

• Návštěvník
    • Couvej web
Re: HP MiniNote 2133_Ubuntu 9.10_grafika po lokalizaci
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2009, 20:50:30 »
Tak teda to bylo trosku jinak. Po delsim laborovani zacatecnika (asi to vsichni znate ;) ) jsem to zkusil znovu preinstalovat a kontroloval jsem po kazde aktualicazi chovani grafiky a vsechno je jinak. Po instalaci U9.10 vse OK, po instalaci zbyle lokalizace vse OK, instalace modemu Huawei vse OK. Pak jsem pres "Ovladace HW" zvolil ze chci aktivovat nesvobodne ovladace WiFi (Broadcom) a byl problem s grafikou (wifi ale fungovala OK).  Pak jsem ho tedy odinstaloval, aktivoval svobodny, ten byl nefunkcni, odinstaloval, aktivoval znovu nesvobodny a je vse jak ma byt. Wifi funkcni, grafika taky. Zvlastni, uz se do toho radeji stourat nebudu, jsem spokojenej a dale badam :-) nad uskalim GNU/Linux a jsem "SVOBODNEJ"  :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.