Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nVidia MX420 a monitor KFC 6536 - Jak lepe nez 800*600  (Přečteno 1148 krát)

Bearnsdorf

• Návštěvník
nVidia MX420 a monitor KFC 6536 - Jak lepe nez 800*600
« kdy: 24 Listopadu 2009, 09:45:06 »
S touto grafikou  a timto monitorem nejsem schopny nastavit grafiku lepsi nez 800x600. Vim, zi to grafika i monitor zvladne.
Kde je to 1. misto  Ubuntu, aby verze 9.10 se nechovala jako DOS ?

Ma nekdo zkusenosti a nebo musel resit, jak z teto situace ven ?

U Mandrivy jsou k dispozici proprietalni ovladace. Pokud jsou i u Ubuntu, jak na ne ?

Dik
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Re: nVidia MX420 a monitor KFC 6536 - Jak lepe nez 800*600
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2009, 10:26:52 »
http://wiki.ubuntu.cz/Ovlada%C4%8De%20grafick%C3%BDch%20karet
ovladače grafické karty
http://wiki.ubuntu.cz/Nastaven%C3%AD%20monitoru
a pak změna rozlišení a nastavení monitoru
Fire's in my soul, steel is on my side

Bearnsdorf

• Návštěvník
Re: nVidia MX420 a monitor KFC 6536 - Jak lepe nez 800*600
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2009, 17:37:07 »
Stalo se to, co jsem si myslel. I po prihrani nektrych proprietalnich ovladacu, sviti v ovladaci hardweru dole napis "tento ovladac neni povolen". Po restartu se objevi cerna obrazovka s blikajicim kurzorem s nemoznosti se prihlasit(nekonecna reakce na stisk klavesnice), takze nemuzu zmenit zalohovany xorg.conf. Take neslo pouzit klasicke mc(neni defaultne nainstalovane), jako jinde.

Lze jako napr. v Mandrive(na 6. miste popularity) zavest system ve fail save rezimu a upravit tyto soubory ?

Zkousel jsem nainstalovat system aby poznal, ze uz tam neco je a snazil se jen upgradovat (jako v Mandrive), ale on ma jen moznost postavit vedle sebe nebo smazat.

Mate nekdo nejakou radu. Kupovat novy monitor, popr. grafickou kartu neni pro me resenim. Prejit na zpet na mandrivu, kdyz je ubuntu nejlepsi se mi zatim nechce.

Dik

22:00 Pouzil jsem navod k napsani xorg.conf s vesou. Zobrazuje 1024x768, video jsem nezkousel, zdali netrha.

Zajimave je, ze po havarii se zacal zobrazovat graficky grub, kde jsem mohl skocit do zachranneho rezimu, coz pre tim nenabizel a ani se nezobrazoval.
« Poslední změna: 24 Listopadu 2009, 22:09:10 od Bearnsdorf »
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.