Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přerušovaný zvuk při přehrávání hudby a videa [vyřešeno]  (Přečteno 2700 krát)

Wolf84

• Návštěvník
Ahoj, z ničeho nic mi začal blbnout zvuk. Při přehrávání jde vždy jen vteřinu nebo dvě, pak je dlouhá pauza, pak zase chvíli jde a tak dále. Problém se vyskytuje ve všech aplikacích a nezávisle na tom, jestli přehrávám hudbu nebo video (v případě videa se navíc spolu se zvukem seká i obraz a není s ním synchronní). Stejně tak nemá vliv, jaký zvukový server vyberu v nastavení zvuku, Pulse Audio, Alsa i OSS se chovají stejně. Zkoušel jsem restartovat Alsa server (sudo /etc/init.d/alsa-utils restart) a přeinstalovat Pulse Audio, bez výsledku.

Před tím, než se problém objevil, jsem nic nenainstaloval ani neodinstaloval, nedělal žádné změny v nastavení systému, nepouštěl aktualizace. Prostě se to najednou zbláznilo :-)

Předem díky za každou radu.
« Poslední změna: 30 Listopadu 2009, 13:23:27 od Milhouse »
MSI 865PE, Intel Pentium 4 3.5 GHz, 3 GB RAM, NVIDIA GeForce 7600GT
Mandriva 2010, kernel 2.6.31.12, GNOME 2.28.0

Wolf84

• Návštěvník
Re: přerušovaný zvuk při přehrávání hudby a videa
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2009, 08:41:18 »
Tak mě náhodou napadlo v BIOSu nastavit Clear NVRAM, jednou restartovat a je po problému :-) A jen tak pro zajímavost: bezprostředně před tím, než to začalo blbnout, došlo ke krátkému výpadku proudu a tedy násilnému restartu počítače. Muselo to být tím.
MSI 865PE, Intel Pentium 4 3.5 GHz, 3 GB RAM, NVIDIA GeForce 7600GT
Mandriva 2010, kernel 2.6.31.12, GNOME 2.28.0

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
Re: přerušovaný zvuk při přehrávání hudby a videa [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2011, 20:12:00 »
Ahoj.Měl jsem stejný problém-vytáhnul jsem baterku z biosu a vymazal bios ,tedy cmosku na původní hodnoty a tím to přestalo.Všechno se sekalo,jak video,tak audio-no a chválabohu je po problému.To jenom pro ty,kteří mají stejný problém.
Hans

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.