mam novy notebook bez OS chtěl sem si tam dát ubuntu, ale přestalo se mi to líbit a tak ho chci zase odinstalovat,ale netuším jak, když nemám další operační systém.dal jsem tam opět instalačni cd ubuntu a chtěl ho odinstalovat,ale nic se nespusti a když dam prochazet složky nenašel sem ani uninstal a vubec nic z toho nejde zpustit a piše to chyby. jde to nějak, že bych v biosu nastavil bootovani nejdřive mechaniky a pak až z pevného disku? a že bych to udělal teda zas přes to cd hned teda po spuštění počítače ručně.Půjde to?nevim jestli jsem to dobře napsal,snad to pujde pochopit.díky
Vložit LiveCD do mechaniky, spustit > Vyzkoušet Ubuntu... hned první položka v menu po nabootování. Jakmile naběhne, tak spustit Terminál - je Aplication > Accerssiones a zadat
sudo gpartedSpustí se aplikace gParted > tam se zobrazí disk/y a partition/s a dáš vše vymazat. Tím je systém odinstalovaný. Dáš ukončit LiveCD a máš noťase opět bez jakéhokoliv systému.
Akorát nějak netuším, nač ti bude noťas bez systému... to je jako bys měl novou audinu a nechal si vybrakovat motor

Pokud chceš vyzkoušet jinou distribuci, tak můžeš vynechat ten postup nahoře, a novým systémem přeinstaluješ ten původní.
Koukám, že luisah má rychlejší prsty