Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Fullscreen videa v MPlayer  (Přečteno 3839 krát)

Marek

• Návštěvník
Fullscreen videa v MPlayer
« kdy: 29 Října 2006, 16:33:19 »
Zdravím. Mám problém s programem MPlayer. Žádné video nemůžu zvětšit na doublesize nebo fullscreen. Vždycky to zůstane na normal size. Používám Ubuntu Dapper Drake 6.06 a rozlišení 1024x768 s obnovovací frekvencí 60 HZ. Víte někdo jak se to dá vyřešit? Dík

hlavo

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2006, 00:44:49 »
nazdar, problem bude v nastaveni tvojej grafickej karty... pravdepodobne nemas rozbehany ovladac ku grafickej. preto ti nejde zvacsit obraz. lebo ti hw nestiha... ked si pozres man mplayer, tak sa tam docitas, ze je mozne si natvrdo urcit velkost okna videa... to vsak neodporucam ak nexces mat z videa komix... predpokladam ze mas nastaveny v mplayeri driver x11, co je neakcelerovany driver... skus si ho zmenit na iny (poskusaj). z vlastnej skusenosti na slabom pc odporucam svga. tj pusti si mlayer v shelly: #mplayer -svga /cesta k filmu

enjoy

Marek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2006, 20:06:43 »
Nastavil jsem v MPlayeru driver xv a facha to. Diky. Moje chyba, ze jsem si s tim nepohral :)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpna 2007, 20:52:21 »
Mně driver "X11/Xv" nefungoval, ale "X11 (OpenGL) - multiple texture version" ano. :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

annatar

• Návštěvník
Re: Fullscreen videa v MPlayer
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2008, 12:39:11 »
Je možné přidat do MPlayeru další ovladače grafiky, protože ani jeden nefunguje jak má. Buď je obraz příliš velký a nebo nejde full screen... Je to problém jen MPlayeru.
A pokud se mohu zeptat, zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi MPlayerem Movie Player a mplayerem? Teda kromě toho, že tomu druhému chybí celé grafické rozhraní... Protože v tom druhém mi jde fullscreen, ale zase ne české znaky při titulcích... Jsou oba programy nějak propojeny? Na video se mohu koukat a v pohodě mi funguje v Totemu, ale vadí mi, že by byl druhý program nefunkční, MPlayer potřebuju kvůli streamovanému videu.
Děkuji všem za odpovědi...
Acer Aspire 3022 WLMi 2800 Sempron 512 RAM 64 Ati Mobility 60 GB Ubuntu 7.10

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2008, 13:32:11 »
http://wiki.ubuntu.cz/MPlayer

ty dva programy maji odlisne konfiguracni soubory.. Jeden se da nakonfigurovat pres menu, naopak mplayer bez GUI upravou konfiguracniho souboru (nevim zda ~/.mplayer/config, kazdopadne globalne /etc/mplayer/mplayer.conf).

pro ceske titulky jsou potreba ceske ttf fonty...
http://wiki.ubuntu.cz/%C4%8Cesk%C3%A9_titulky_ve_filmech

Osobne preferuji klasicky mplayer bez GUI, jelikoz ma vice moznosti nastaveni a nektere veci (napriklad posun audia oproti obrazu, posun titulku) mi v GUI verzi nefunguji ci nejdou upravit dostatecne presne/snadno.

annatar

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Ledna 2008, 09:38:10 »
Děkuji za odpověď, ale na wiki, jsem už byl a vše nastavoval... Bohužel o tom, že by měli dva odlišné konfiguráky se nic nedočetl... Tak mi tak napadá, musí oba existovat pospolu, nebo se dá toho grafického zbavit? Je to maličkost, ale irituje mě :D Děkuji za odpověď i pomoc. Jinak české titulky jsem opětovně, pomocí wiki, rozchodil.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 22 Ledna 2008, 09:45:40 »
Ja myslim, ze to graficke rozhrani se jmenuje gmplayer... tak mozna to pujde odebrat bez dalsich nasledku. A nebo ho misto nej nainstalovat mplayer-nogui.

s temi konfiguraky, na to jsem prisel tak nejak zkousenim... ale mozna to neni pravda a nekde jsem neco zamenil ci popletl.
« Poslední změna: 22 Ledna 2008, 09:51:54 od kkaarreell »

annatar

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Ledna 2008, 13:54:06 »
Dík moc, to je přesně to, co jsem potřeboval :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.