Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: stabilita Edgy oproti Dapper  (Přečteno 7999 krát)

soundczeck

• Návštěvník
stabilita Edgy oproti Dapper
« kdy: 29 Října 2006, 18:10:51 »
Inu mluvte.
Dle mého je Dapper stabilnější :/
UBUNTU 7.04 64bit + WinXP 32bit, ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2006, 18:41:09 »
To je celkem jasný když se vezme že na vydání edgyho bylo dvakrát mín času. Zase na druhou stranu já sem ještě žádný problémy neměl.

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 29 Října 2006, 18:45:53 »
Ubuntu je stare africke slovo, ktere znamena "Debian testing"
Podle tech reakci co ctu, bych se priklanel spis k prekladu "Debian unstable", ale to je o diskusi, rada problemu u uzivatelu je urcite zpusobena jejich mizivou znalosti systemu.

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #3 kdy: 29 Října 2006, 19:06:03 »
Citace: soundczeck
Inu mluvte.
Dle mého je Dapper stabilnější
Inu mluv hlavně ty. Čím to chceš doložit?

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 29 Října 2006, 19:34:31 »
Citace: eStar
To je celkem jasný když se vezme že na vydání edgyho bylo dvakrát mín času. Zase na druhou stranu já sem ještě žádný problémy neměl.
Nikde neni receno, ze to ma byt nejaka betaverze, takze vymlouvat se na to, za jak dlouho Edgy vysel, je nesmysl.

Pavelp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 29 Října 2006, 19:38:13 »
Ale ze je "vice experimentalni" tu napsal P.T. v ponekud nesourode diskusi se mnou. I kdyz to takto v oficialnich zpravach nikde podavano neni.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2006, 19:40:27 »
Doložit to asi nepůjde, jedině že by to nějak moc padalo, ale podle mě jsou odezvy na klikání, překreslování oken ap. pomalejší než u Dappera. Taky to ale může být nějakou špatnou konfigurací, protože beta mě běhala pěkně rychle, RC jsem vynechal (ležel jsem v nemocnici) a finální je jaksi pomalejší...
Asi vezmu prázdný disk, odpojím stávající, stáhnu CD a zkusím to nainstalovat znovu.
S Edgym mám i několik dalších problémů, které v Dapperovi nebyly (několik z nich jsem tu někde popisoval). Možná je to také špatná konfigurace, uvidím po té instalaci.

nikola

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 29 Října 2006, 19:47:45 »
Dle mého názoru je spíš svižnější a odezvy jsou kratší než v Dapperovi. Používám Kubuntu a tam je patrná změna k rychlejším odezvám s každou novou verzí KDE. Jediné, co mi dělalo vrásky ve finální verzi je "apt-index-watcher". Tahle utilita se spouští každých 8 vteřin a vytěžuje procesor téměř na 100%. Je to i nahlášený bug. Zatím jsem to vyřešil jejím vypnutím.

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
« Odpověď #8 kdy: 29 Října 2006, 20:04:11 »
Citace: Jarda
Citace: eStar
Nikde neni receno, ze to ma byt nejaka betaverze, takze vymlouvat se na to, za jak dlouho Edgy vysel, je nesmysl.
Edgy obsahuje spoustu experimentálního softwaru a objevují se v něm některé uplně nové věci ( xorg 7.1 s podporou AIGLX, úplně nové jádro generic atd.) o betaverzi sem nic neříkal, ale myslím ze douslovné spojení : "více experimentální" je úplně přesné viz: http://kubuntu.ubuntu.cz/stahnout A nevím na co se vymlouvat jak sem již psal ja ještě žádný problém neměl.

Pavelp

• Host
« Odpověď #9 kdy: 29 Října 2006, 20:31:07 »
Citace: tpikalek
Asi vezmu prázdný disk, odpojím stávající, stáhnu CD a zkusím to nainstalovat znovu.
S Edgym mám i několik dalších problémů, které v Dapperovi nebyly (několik z nich jsem tu někde popisoval). Možná je to také špatná konfigurace, uvidím po té instalaci.
Jenze tohle je prave to, co nenavidim, nesnasim a nechci. Ja stabilitu distribuci spatruji prave te kontinuite moznosti stabilniho pracovniho prostredi. nejsem instalator instalater. Potrebuju delat jine veci, nez porad delit disk a nastavovat znova a znova pracovni prostredi.

kriloter

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2006, 20:54:10 »
Citace: nikola
Dle mého názoru je spíš svižnější a odezvy jsou kratší než v Dapperovi. Používám Kubuntu a tam je patrná změna k rychlejším odezvám s každou novou verzí KDE. Jediné, co mi dělalo vrásky ve finální verzi je "apt-index-watcher". Tahle utilita se spouští každých 8 vteřin a vytěžuje procesor téměř na 100%. Je to i nahlášený bug. Zatím jsem to vyřešil jejím vypnutím.
toto chvilu robilo aj mne,ale update to fixol ...
mas vsetko updatnute???

nikola

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 29 Října 2006, 21:37:58 »
Citace: kriloter
mas vsetko updatnute???
Doufám, že mám. Co máš za poslední verzi balíku apt-index-watcher? U mne to hlásí 0.3.9ubuntu5. V launchpadu je tenhle bug 2x - 64531 a 64562, poslední hlášení z dneška https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/libapt-front/+bug/64531

kriloter

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 29 Října 2006, 21:51:24 »
Citace: nikola
Citace: kriloter
mas vsetko updatnute???
Doufám, že mám. Co máš za poslední verzi balíku apt-index-watcher? U mne to hlásí 0.3.9ubuntu5. V launchpadu je tenhle bug 2x - 64531 a 64562, poslední hlášení z dneška https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/libapt-front/+bug/64531
mam to iste

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 29 Října 2006, 23:28:49 »
Tak mne pripada EE sviznejsi ako Dapper, mozno je to tym, ze som tentoraz presedlal z Gnome na KDE. No par aplikacii s chybovymi hlaskami pri ich ukoncovani sa najde... Pripisujem to ale 64bit platforme, na ktorej bezim...

Míla Zajíček

• Návštěvník
    • http://www.screenprotector.cz
« Odpověď #14 kdy: 30 Října 2006, 04:58:20 »
Ja zustavam u Gnome a i přesto mi přijde EE svižnější než Dapper. K té "experimentálnosti" Ubuntu mě přijde takovej rozumnej kompromis mezi aktuálností systému a "experimentálností" přeci jen u Debianu mě vadilo že i testing je poměrně "starej" :(
HP Mini 5103 Atom N550 ArchLinux
HTPC: Ubuntu Server 11.10
 www.screenprotector.cz Ochranné fólie na PDA, Fotoaparáty a mobilní telefony.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 30 Října 2006, 11:37:33 »
Mne teda Edgy zas docela namichnul. Ja jsem si myslel, ze Ubuntu se snazi byt pro lidi, coz ja chapu tak, ze se nemusim pokouset neustale neco opravit/znovu dokola zprovoznit.
Edgy na me pusobi jako beta verze, coz by bylo v poradku, kdyby to nekde bylo uvedeno, ale on se tvari jako normalni stabilni vydani. Tenhle pristup se mi moc nelibi a neni IMHO dost "seriozni".
Je sice hezky, tahat si triko, ze je to prvni distribuce, ktera ma Firefox 2, ale vzhledem k datu vydani ho nemohli poradne otestovat. Vysledek: Nase rodinne PC 2 dny nepouzitelne, nez jsem na ubuntuforums nezjistil, ze v 16bitovem rozliseni ma FF problem s flashem a spolehlive pada.
Bohuzel toto nebyl jediny problem...

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 10 Listopadu 2006, 10:20:25 »
Citace: Jarda
Mne teda Edgy zas docela namichnul. Ja jsem si myslel, ze Ubuntu se snazi byt pro lidi
Tak to si jeste nezaplatil 500 kc za Mandrake Linux na kterem neslo nic podstatneho :-)
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 10 Listopadu 2006, 10:22:45 »
..jo a jedna drobna :-) Nova verze minimalne u mne muze na disk az kdyz se vyda dalsi :-) t.z 6.10 ne drive nez bude ven 7...

kdyz chces testovat porid si dalsi pc..
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #18 kdy: 10 Listopadu 2006, 13:02:55 »
Citace: nuclex
..jo a jedna drobna :-) Nova verze minimalne u mne muze na disk az kdyz se vyda dalsi :-) t.z 6.10 ne drive nez bude ven 7...

kdyz chces testovat porid si dalsi pc..
Proc kupovat dalsi PC??? Staci preci rozdelit disk a nechat jednu partisnu 3GB, coz na testovani dalsi verze Linuxu staci bohate...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

carpathian

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 10 Listopadu 2006, 13:53:01 »
Pouzivam Egdy teprve asi tyden, ale zatim vsechno bezi (a subjektivne se mi zda, ze svizneji). Jenom ten upgrade... Obavam se, ze clovek bez nekolikaletych zkusenosti s dpkg a apt-get by to nemusel zvladnout. Ono doporucovane "update-manager -c" totiz spadlo a zanechalo system v dost zubozenem stavu :(

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #20 kdy: 10 Listopadu 2006, 14:50:05 »
Citace: carpathian
Pouzivam Egdy teprve asi tyden, ale zatim vsechno bezi (a subjektivne se mi zda, ze svizneji). Jenom ten upgrade... Obavam se, ze clovek bez nekolikaletych zkusenosti s dpkg a apt-get by to nemusel zvladnout. Ono doporucovane "update-manager -c" totiz spadlo a zanechalo system v dost zubozenem stavu :(
Souhlasím s Vámi. Tvůrci distribuce si této problémové a důležité oblasti všimli a intenzivně se zabývají jejím výrazným vylepšením do dalších vydání:

https://wiki.ubuntu.com/DistUpgradeProcessImprovments
https://wiki.ubuntu.com/AutoDistUpgradeTestingSpec

freaz

• Návštěvník
    • BinWaLL.prg
« Odpověď #21 kdy: 10 Listopadu 2006, 15:06:47 »
NO me to prijde celkem logicky ze bude Edgy min stabilni (umyslne nerikam nestabilni) bez Dapper, prece jen Dapper prosel pul rocnim "testem" naostro a take k nemu vyslo nemalo aktualizaci. Kdyz si vzpomenu, jak jsem ho installoval narychlo na jeden komp asi mesic pred vydani Edgyho tak to bylo asi 190 aktualizaci (nemel jsem 6.06_1). Kazdopadne jsem jeste nenarazil na nejakej extra velkej problem kterej by me donutil se vratit k DD. A musim souhlůasit s ID: Pavelp, za hodne padu systemu si muzou lidi sami neznalosti (bohuzel se mi to taky obcas stava, protoze s Linuxem delam poradne tak posledni pul rok cca. od prichodu Dapper Drake). Kazdopadne chybama se ucime.

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 10 Listopadu 2006, 22:45:33 »
Na Dapperovi se pracovalo 7 a půl měsíce, kdežto na Edgym jen 4 a půl. Takže ten rozdíl musí být znát. I sám Mark uznává, že se jednalo o velmi hektickou práci.

Mimochodem říká, že narozdíl od Edgyho, kde byly vesměs jen neviditelné změny vespod, které se uživatele příliš nedotkly, tak u Feisty bude mnohem více změn, které uživatel pocítí.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 12 Listopadu 2006, 15:44:02 »
Pěkný komentář, ve kterém se silně kritizuje nedostatečné testování distribucí (a další), včetně Kubuntu:
http://distrocenter.linux.com/comments.pl?sid=37574&cid=92795
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 12 Listopadu 2006, 16:58:16 »
Tak sem si Dappera rozhasil tim, ze sem ve Widlich blbnul s Linuxackym diskem (jen sem prejmenovaval soubory)...takze sem aspon dostal prilezitost a hodil si tam Edgyho - zatim spokojenost. Jen sem musel zmenit tu silenou fialovou barvu, jinak je super. Doporucuju...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.