Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Poradi spousteni scriptu pri bootu?  (Přečteno 1574 krát)

Běžný Uživatel

• Návštěvník
Poradi spousteni scriptu pri bootu?
« kdy: 11 Prosince 2009, 08:18:46 »
Zajimalo by me, jestli je mozne nejak donutit Ubuntu, aby pri bootovani spustil sam od sebe script (to urcite jde), ale v urcitem konkretnim okamziku. Uplne konkretne chci spustit script pred spustenim compizu (se deje nejak samo), ale az po namountovani NTFS svazku (se deje taky nejak samo pomoci fstab).

Dik
Jsem jen běžný uživatel. Říkejte mi třeba Franta.

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Poradi spousteni scriptu pri bootu?
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2009, 09:50:45 »
Řekl bych, že to obecně není tak primitivní, jak to vypadá. Také záleží, jaké máš buntu.

V karmiku se momentálně mísí nejméně tři vrstvy spouštěcích skriptů: /etc/init (upstart), /etc/init.d (klasické runlevels) a gdm, keré spouští všechnu grafiku. Každý má svůj styl určování "pořadí", přičemž u gdm to snad ani ovlivnit nelze.

Také nepíšeš jaký to je skript, jestli ke svému běhu potřebuje grafiku. Tipl bych si ale, že nejlépe mu bude v /etc/gdm/PostLogin/Default. Pokud nepotřebuje grafiku, dal bych ho do /etc/rc.local.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Běžný Uživatel

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Prosince 2009, 08:52:09 »
Mam ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope.
Grafiku nepotrebuju. Ten scriptik akorat prepise v Default.ini pro compiz radek definujici walpapery na plochach, abych mel pri kazdym startu jinaci pozadi na kostce. Samotny script ma 2 radky a spousti AWK programek, ktery nahodne vygeneruje 4 cisla, podle tech vybere se seznamu  jednotlive obrazky a placne je do toho souboru. Compiz by si to uz mel prebrat, ale ted me napada, ze nevim, jestli pri startu compizu uz mam namountovanej NTFS disk, to bych pripadne musel taky nejak poresit(no prinejhorsim ho namountuju uz v tom scriptu).

Kazdopadne dik za udani smeru. V pripade potizi se ozvu.
R
Jsem jen běžný uživatel. Říkejte mi třeba Franta.

Habo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2009, 12:27:09 »
Ty mas obrasky na tom disku?
ak ano vobec nemusi byt mountnuty ked pridavas tie subory ak mas ich zoznam inde (ak s ls tak ho musis mat mountnuty)
ak ti ich mountuje automaticky pomocou /etc/fstab to sa deje dost skoro a preto si na 99% myslim ze ked sa spusta /etc/rc.local uz namountovane su :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.