Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nováčci, v čem vás překvapilo Ubuntu (Linux)?  (Přečteno 38218 krát)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Nováčci, v čem vás překvapilo Ubuntu (Linux)?
« Odpověď #125 kdy: 12 Července 2010, 23:02:02 »
na tu USB klicenku na tahani vsude s sebou je uplne vyborny Live Easy Debian. ale vlastne i jakakoli jina live distribuce se hodi ..

jinak musim rict (a zaklepat na drevo) ze mam asi strasne stesti na zelezo, protoze ty problemy, co tady lidi popisuji, jsem vubec nemela - jedine, co mi dodnes nebezi, je scanner... jinak absolutni kompatibilni luxus
Mně chodí asi vše, co chci aby šlo, včetně scanneru. Já už si hraju s 5 distry, nejde mi jedině NVIDIA na openSUSE 11.3 ale to oni dodají, počítám do konce týdne. Zkoušel jsem je nainstalovat sám ale narazil jsem na 2 verze gcc pro driver a jádro a s tím nehnu. Ale jinak i openSUSE šlape jak hodinky. :)

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #126 kdy: 31 Července 2010, 10:54:37 »
No, me na to stacilo povestne jedno kliknuti :)
http://wiki.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Tomik2146

• Návštěvník
« Odpověď #127 kdy: 02 Srpna 2010, 07:36:18 »
Linux mě po nainstalování a zkoušení podle skvělých návodů tady z Wiki překvapoval v hodně věcech. Hlavně skvělá grafika a animace přes akcelerované prostředí které se mi moc líbí. Také instalace a spousta daších věcí.
Ale hodně mě linux také zklamal a odradil od dalšího používání.
1)Hlavními důvody jsou nefunkčnost mé Wifiny která se připojí, ale dál se nic neděje. Přes spoustu návodů a několik dní zkoušení se mi jí nepodařilo rozchodit a jediné co jsem našel i tady na foru při stejných problémech co lidi měli je že to řešili zakoupením jiného přijímače... A to je řešení které mě se nelíbí
2)Další jsou chyby při najíždění systému. Kvuli přítelkyni mam i Win XP.
2x-3x najedu jakejkoliv systém bez problému a potom po rozjezdu Win najednou problikne modrá smrt a počítač se okamžitě restartuje a bez nabootování z CD už XP nerozjedu. (přítelkyně která je v tuto chvíli doma samotná je okamžitě bez PC)
3)Občas i velké problémy s ukončením Linuxů. Ať dám restartovat, či vypnout tak se Ubuntu pouze odhlásí a žádá o nové přihlášení. Přihlásím se, dám opět vypnout a to samé. Jediné tlačítko power na bedně PC je mi v tuto chvílí nejlepším pomocníkem.
A pár dalších věcí. Zkoušel jsem i Mandrivu ještě před Ubuntu a ta mi zamrzala při instalaci.

Takže mé rozhodnutí je návrat k Win XP které mam ozkoušené a s kterýma jsem neměl žádný problém.  :(
« Poslední změna: 02 Srpna 2010, 07:37:50 od Tomik2146 »

Rover623

« Odpověď #128 kdy: 02 Srpna 2010, 09:08:26 »
Tak na Linux si pamatuji dobře,bylo to asi v roce 1999 a LiveCD které jsem si přinesl od kamaráda a bylo na tom nějaké distro od Novellu,ještě teď si pamatuji jak jsem to spouštěl,zelené pozadí,vlevo seděl Tux a vpravo se točil obrázek CD,čekal jsem asi půl hodiny,aby se nakonec nestalo nic,vyhodilo to spoustu chybových hlášek a skončil jsem v něčem co vypadalo jako DOS,ale příkazy z DOSu tam samozřejmě nefungovali.Pak dlouho nic,až kolem roku 2005 jsem se začal zabývat tím jak si ve Windows nahradit hromadu kradených aplikací (no co,měl to tak tehdy každý) nějakou bezplatnou alternativou,tak jsem začal hledat a nakonec zahodil XP a skončil na Ubuntu 8.04,vše jsem měl samozřejmě nastudované dopředu,ale první co mě zarazilo,editace fstab aby se mi automaticky připojoval i druhý disk,celé odpoledne jsem přemýšlel co do něj vlastně napsat,další překvapující zjištění bylo,že soubory s příponou tar nejsou instalátory,ale zabalené zdrojáky,další odpoledne v háji při zjišťování jak se to vlastně kompiluje,pak jsem se někde dočetl,že ve většině těch archivů je něco jako readme.txt kde se píše postup.

Protože v práci mám pořád Windows,něco mě na Linuxu nepřestane překvapovat pořád,co všechno lze v tom systému nastavit,s příchodem Ubuntu 10.04 kdy se ovládací tlačítka okna přesunula doleva jsem zjistil,že si s těmi tlačítky můžu hýbat dle libosti,do té doby jsem to nepotřeboval a protože to ve Windows nejde,myslel jsem,že to nejde ani v Linuxu,opět jsem se mýlil

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #129 kdy: 02 Srpna 2010, 09:29:53 »
Takže mé rozhodnutí je návrat k Win XP které mam ozkoušené a s kterýma jsem neměl žádný problém.  :(

Tvoje rozhodnutí chápu, ale poslední věta je lež jako věž!

Osobně už třetím rokem jedeme ve firmě i doma na Ubuntu a s pár problémy jde vše OK. Dealeři, pojišťováci ani nic MS k nám nesmí.

Co mě na Linuxu překvapilo? Nejspíš to, že OS, který výrobci HW i SW ignorují (podpora mobilních telefonů, navigací, GPS, USB handsetů a jiných krámů) stále žije, rozvíjí se a jeho rozšíření roste. Držím palce...
« Poslední změna: 02 Srpna 2010, 09:35:47 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #130 kdy: 02 Srpna 2010, 09:51:20 »
2x-3x najedu jakejkoliv systém bez problému a potom po rozjezdu Win najednou problikne modrá smrt a počítač se okamžitě restartuje a bez nabootování z CD už XP nerozjedu.

3)Občas i velké problémy s ukončením Linuxů. Ať dám restartovat, či vypnout tak se Ubuntu pouze odhlásí a žádá o nové přihlášení. Přihlásím se, dám opět vypnout a to samé. Jediné tlačítko power na bedně PC je mi v tuto chvílí nejlepším pomocníkem.

Ksyž tom tak čtu, nemáš někde problém s hardwarem? Blbne Ti jak Linux tak XP.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #131 kdy: 02 Srpna 2010, 09:56:54 »
Linux mě po nainstalování a zkoušení podle skvělých návodů tady z Wiki překvapoval v hodně věcech. Hlavně skvělá grafika a animace přes akcelerované prostředí které se mi moc líbí. Také instalace a spousta daších věcí.
Ale hodně mě linux také zklamal a odradil od dalšího používání.
1)Hlavními důvody jsou nefunkčnost mé Wifiny která se připojí, ale dál se nic neděje. Přes spoustu návodů a několik dní zkoušení se mi jí nepodařilo rozchodit a jediné co jsem našel i tady na foru při stejných problémech co lidi měli je že to řešili zakoupením jiného přijímače... A to je řešení které mě se nelíbí
2)Další jsou chyby při najíždění systému. Kvuli přítelkyni mam i Win XP.
2x-3x najedu jakejkoliv systém bez problému a potom po rozjezdu Win najednou problikne modrá smrt a počítač se okamžitě restartuje a bez nabootování z CD už XP nerozjedu. (přítelkyně která je v tuto chvíli doma samotná je okamžitě bez PC)
A pár dalších věcí. Zkoušel jsem i Mandrivu ještě před Ubuntu a ta mi zamrzala při instalaci.

S tím vypínáním, ptal ses tady někoho? Na příčinu by se určitě přišlo, jako první bych to zkusil konzolově a pak třeba odebráním a znovupřidáním ikony na panel. Jsem si jistý, že bys to všechno vyladil, jen by to chtělo trochu času...

Taky mám přítelkyni a už tam má Ubuntu :) Myslím, že v tom rozdíl ani nevidí ...využívá multimedia, firefox a takové ty základní věci. Žádné hry, žádné spešl aplikace pod widle...myslím, že je to typický důkaz toho, že na linuxech může dělat kde kdo.
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Tomik2146

• Návštěvník
« Odpověď #132 kdy: 02 Srpna 2010, 19:49:45 »

Tvoje rozhodnutí chápu, ale poslední věta je lež jako věž!

S XP jsem opravdu neměl žádné problémy až do té doby než jsem nahrál Linux. :-(

2x-3x najedu jakejkoliv systém bez problému a potom po rozjezdu Win najednou problikne modrá smrt a počítač se okamžitě restartuje a bez nabootování z CD už XP nerozjedu.

Ksyž tom tak čtu, nemáš někde problém s hardwarem? Blbne Ti jak Linux tak XP.

Právě že když jsem měl pouze XP tak jsem žádné problémy s HW neměl. Vše fungovalo jak má.

S tím vypínáním, ptal ses tady někoho? Na příčinu by se určitě přišlo, jako první bych to zkusil konzolově a pak třeba odebráním a znovupřidáním ikony na panel. Jsem si jistý, že bys to všechno vyladil, jen by to chtělo trochu času...

Taky mám přítelkyni a už tam má Ubuntu :) Myslím, že v tom rozdíl ani nevidí ...využívá multimedia, firefox a takové ty základní věci. Žádné hry, žádné spešl aplikace pod widle...myslím, že je to typický důkaz toho, že na linuxech může dělat kde kdo.

Na to vypínání jsem se nikoho neptal protože to nebylo nijak pravidelné. Ani bych nevěděl jak to popsat že mi občas nejde linux vypnout. :-)
Věřim tomu že by vše šlo vyladit, ale to chce čas a toho teď z rodiných důvodů moc není a nějakou dobu ještě nebude. Teď potřebuji funkční PC proto tento krok k návratu k XP.
« Poslední změna: 02 Srpna 2010, 19:51:19 od Tomik2146 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #133 kdy: 03 Srpna 2010, 17:25:08 »
Zkus to PC vypnout úplně. I na zdroji. A až potom zapnout a pustit Windows.
Včera s kernelem 2.6.35.x se mi stalo, že jsem mohl restartoval jak chtěl... klidně i s kernelem 2.6.32.x, ale grafika uspávala monitor. Po úplném vypnutí se to spravilo :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ras

• Host
« Odpověď #134 kdy: 10 Srpna 2010, 00:07:42 »
Ahoj, předem nejsem tak uplně nováček Ubuntu znám a skoušim asi tak třikrát do roka, ale vždy se vrátim.
Ale nyní jsem nadšen instalace primitivní stačí zrní kolem entru a zvládne ji i slepice, hned po instalaci jsem povýšil na nejnovější verzi s pouze drobnými problémy se závistlostma, to se snad do finální verze spraví. Nyní řešim co za pracovní prostředí, zatim mám nainstalovaný jenom xka a prohlížeč.
HW athlon xp 2500 ram2giga nvidia6200.
Takže sory nejsem schopnej rozjet grafický prostředí, vracim se k původnímu os, snad příště. vracim se ke starší verzi.
« Poslední změna: 10 Srpna 2010, 16:35:06 od ras »

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #135 kdy: 17 Srpna 2010, 08:53:55 »
Zaciatky, to bol najvacsi brutal, nesla mi poriadne graficka karta iba zo strasidelny rozlisenim, ku tomu ani sietova karta, scanner to mi nejde ani do teraz. Zaciatky su tazke a to hlavne v Linuxe, bo ked nieje hardware suportovany , tak sa mozes aj poskladat, ono to proste nepojde. Ale od tedy som sa ponaucil ze pred upgrejdovanim hardwaru, si poriadne preverim podporu v linuxe. Najhorsie je to s novinkami. Napriklad wireles karta PCI s N-kovou rychlostou. Mozes sa postavit aj na hlavu nenajdes poriadnu co by isla vazne super a bola by dobra.
Co si myslim, ze vseliake linuxovske casopisi co su na trhu, pisu vacsinou bludy, by sa aspon mohli viacej zaoberat novym hardwerom a kompatibilitou s linuxom. Dakujem velmy timto foram ceskym a slovenskym za pomoc.

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #136 kdy: 17 Srpna 2010, 19:17:26 »
@brdokoky:
on je u nas na trhu nejaky linuxovy casopis? jsem myslel, ze posledni byl linux+
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #137 kdy: 17 Srpna 2010, 23:33:56 »
Zaciatky, to bol najvacsi brutal, nesla mi poriadne graficka karta iba zo strasidelny rozlisenim, ku tomu ani sietova karta, scanner to mi nejde ani do teraz. Zaciatky su tazke a to hlavne v Linuxe, bo ked nieje hardware suportovany , tak sa mozes aj poskladat, ono to proste nepojde. Ale od tedy som sa ponaucil ze pred upgrejdovanim hardwaru, si poriadne preverim podporu v linuxe. Najhorsie je to s novinkami. Napriklad wireles karta PCI s N-kovou rychlostou. Mozes sa postavit aj na hlavu nenajdes poriadnu co by isla vazne super a bola by dobra.
Co si myslim, ze vseliake linuxovske casopisi co su na trhu, pisu vacsinou bludy, by sa aspon mohli viacej zaoberat novym hardwerom a kompatibilitou s linuxom. Dakujem velmy timto foram ceskym a slovenskym za pomoc.
Ono záleží, co je pro tebe N-ková rychlost, ono je to tuším od 128Mbit (což je samozřejmě číslo, kterýho nikdy nedosáhneš, tak jako 100Mbit eth síťovka pojede ve skutečnosti cca. 70Mbit)..pokud jde o podporu, některý levný notebooky poslepovaný tak tak aby to drželo při sobě mají opravdu problém a nevyhneš se wrapperu..
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

ras

• Host
« Odpověď #138 kdy: 23 Srpna 2010, 20:03:00 »
Ahoj, předem nejsem tak uplně nováček Ubuntu znám a skoušim asi tak třikrát do roka, ale vždy se vrátim.
Ale nyní jsem nadšen instalace primitivní stačí zrní kolem entru a zvládne ji i slepice, hned po instalaci jsem povýšil na nejnovější verzi s pouze drobnými problémy se závistlostma, to se snad do finální verze spraví. Nyní řešim co za pracovní prostředí, zatim mám nainstalovaný jenom xka a prohlížeč.
HW athlon xp 2500 ram2giga nvidia6200.
Takže sory nejsem schopnej rozjet grafický prostředí, vracim se k původnímu os, snad příště. vracim se ke starší verzi.
Takže pokračování anabáze....
Kubuntu Lucid
Po nainstalování jsem se nedokázal přihlásit, obejito přepnutim na terminál, zastavenim kdm dále startx a nic, musel jsem vytvořit .xinitrc, pak to šlo.
Problém se zvukem v terminálu fachá v kde ne alsamixer odmutováno a zesíleno, jinak kde jako když o zvukovce neví.
Síť funguje, ale kde mi tvrdí odpojeno?!
Ubuntu/Kubuntu mě překvapilo, svojí nedotažeností a svoji prapodivnou představou o user friendly (snad jsem to napsal správně), narozdíl od jiné distribuce "pro pokročilé"z níž *ubuntu vychází.
Skusim si ještě pohrát se skupinama a právama a snad se ten zvuk vyřeší, kdyř ne tak s další verzí opět nováček.
Zvuk vyřešen, chmod 777 /dev/dsp (vim že to neni zrovna správný řešení), tv karta to samý.
Linux mě kdysi překvapil tim, že jsem ho zvlád nainstalovat a naučil se ho trochu používat.
« Poslední změna: 23 Srpna 2010, 22:34:43 od ras »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #139 kdy: 24 Srpna 2010, 08:08:41 »
No, já bejt váma, tak si zkontroluju instalační obraz na chyby a nainstaluju znova. Tohle není moc normální... A KDE4.4 bude v Debianu defakto stejné.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Juri1990

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #140 kdy: 24 Srpna 2010, 08:36:38 »
No prvý krát som sa s tým stretol pred pár rokmi, na jednom pc kde bola predinštalovaný KDE, no vtedy som mohol mať tak 15 a bol som skúsenejší používateľ windowsu. Odvtedy som o tom pár krát počul, že je to fajn a lepšie ako windows, ale nedostal som sa k tomu až pred nejakými 1-2 rokmi keď som si nainštaloval Ubuntu 8.10 ak si pamätám, no okrem klikania a la windows som tam nič nevedel robiť a najviac ma prekvapil súborový systém. Ale keďže som mal aj win tak som ubuntu používal málo. Viac som sa jej začal venovať až pred pol rokom na ubuntu 9.10, kedy som mal už aj netbook, kde som mal ubuntu 9.10, potom greenie a teraz ubuntu 10.04. Jediné čo ma teraz odrádza od ubuntu na desktope je nefunkčnosť televíznej karty a to, že sa tam ešte stále veľmi nevyznám, hlavne v súborovom systéme a terminály. No s ubuntu 10.10 to skúsim zmeniť.
V linuxe som úplný zelenáč, tak na mňa zľahka jak na debila :D

ras

• Host
« Odpověď #141 kdy: 24 Srpna 2010, 21:14:42 »
No, já bejt váma, tak si zkontroluju instalační obraz na chyby a nainstaluju znova. Tohle není moc normální... A KDE4.4 bude v Debianu defakto stejné.
CD bez chyb, stejně jsem vše při instalaci tahal z netu, na co taky více jak polovinu systému instalovat znova aktualizacema.
Jak už jsem psal problémy vyřešeny, ale nevim kdybych na něco podobnýho narazil u u.f. distra před pár lety, tak mi Linux na pc nesmí.
Možná to bude problém jenom u alternate CD, nebo v hw
Shrnuto Kubuntu 10.04 po vyřešení "drobných" problémů šlape, nová instalace neni nutná. Podrobnější pitvání problémů je v tomto tématu OT.
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 22:29:18 od ras »

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #142 kdy: 24 Srpna 2010, 22:00:34 »
To je zajímavý, ale já jsem se se žádným problémem který popisuješ nesetkal :) Na disku mám Kubuntu 10.04 a 10.10. Možná máš nějaký ne moc podporovaný hardware.

Uran

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #143 kdy: 25 Srpna 2010, 12:12:52 »
Zacinal jsem s Mandrivou 2008 a dnes provozuji Ubuntu 10.04 a Windows XP (pouze na hry). Svuj prechod jsem z Windows XP podrobne naplanoval takze me moc veci neprekvapilo. Presto bych jen par veci uvedl.

Dokud jsem nevyzkousel Live CD neveril jsem, ze z CD-ka lze provozovat "plnohodnotny" system a normalne s nim pracovat.

Po case jsem objevil bash a magickou klavesu TAB. Nemohl jsem ze zacatku uverit, ze cesty k programum nemusim vypisovat rucne a ze temer kazdy prikaz ma help. Zpocatku jsem nejak moc nechapal rady man neco, man bash ap.

V prostredi KDE4 jsem pouzival jako zpravce souboru Krusader-a pak jsem zjistil, ze dolphin a nautilus maji unikatni system zobrazeni souboru (takovata rozklikavaci pluska, taby a rozdeleni okna na dva panely). Nyni uz Krusader nepouzivam. Jedine co by tyto spravce posunulo k memu obrazu dokonalosti je lepsi integrace programu na praci s archivy (idealne aby s nimi slo pracovat jako s normalnimi slozkami).

Dodneska se mi nepodarilo nejak rozumne rozbehnout webkamerky (obraz je nekvalitni, dochazi k velkemu spozdeni ap. - ve windows je kvalita a hlavne plynulost obrazu na mnohem lepsi urovni).

"Pouze text v MS Wordu je opravdu čistý, příteli."

Laethnes

• Host
« Odpověď #144 kdy: 25 Srpna 2010, 13:55:16 »
Hodně dlouho předtím jsem slyšel, jak je Linux super, jak je rychlý, výkonný atd. jak je Windows aplikace emulovaná (asi myslel Wine :3) v Linuxu rychlejší a výkonnější, než nativní běh ve Windows (to mi fakt kdosi říkal XD). Pak mi jeden spolužák dal DVD k instalaci a první, co mě překvapilo bylo šíleně pomalé menu, obrovské možnosti toho, co si nainstalovat, 2 hodiny 30 minut dlouhá instalace a velmi pomalé prostředí. Cca 5 let zpátky. Zpětně si říkám, že KDE na 196MB RAM nebyl tak úplně dobrý nápad, ale vůbec nic jsem o tom nevěděl. No a po té, co jsem po mnoha hodinách pokusů neúspěšně nenainstaloval tehdejší Telecom USB ADSL modem, zanevřel jsem na to. Netuším, co to bylo za distribuci (ale mělo zelené logo XD - no, BFU :3).

Další setkání bylo na výšce formou Ubuntu (rok 2006, 2007), překvapila mě absence jakékoli grafické akcelerace. Tou dobou jsme se učili bash, ten mě silně nepříjemně překvapil (a nemám rád do teď, ale pořád lepší, než Win konzole a scripty).

No a od té doby pendluji mezi Windows a Ubuntu (občas Debian) dle potřeb (např. zda se mi chce hrát kvalitní hra, jestli programuji něco, co potřebuje dobrou 3D akceleraci (nejen rychlost, ale i korektní vykreslování), ...). A pochopil jsem, že rychlost Linuxu není v GUI a 3D (nezažil jsem na stejném železe něco rychlejšího, než Windows XP, zkoušel jsem Gnome i XFce), ale procesorových výpočtech (do školy jsem dělal 3D SW renderer, 5fps ve Windows, 15-20 fps v Linuxu mě fakt šokovalo).

Jo a taky mě překvapilo
- špatné a tiché nastavení zvuku
+ úžasné nastavení efektů v Compizu
- padání Compizu
+ rychlost startu a ukončování
+ po přihlášení je možno pracovat, není třeba čekat dalších 10 minut
- co ve Windows "just work" v Linuxu třeba ani nerozjedu, jindy je potřeba týdenní práce
- Linux mi furt leze do nastavení jasu, Windows mi to nechal jak jsem chtěl
- stabilita srovnatelná s Windows XP (čekal jsem lepší :333)
... (hromady dalších :3)

rionka

• Návštěvník
    • http://rionka.blogspot.com/
« Odpověď #145 kdy: 11 Listopadu 2010, 22:14:47 »
jedine, co mi dodnes nebezi, je scanner...

jakej?

Je to Mustek 1248ub :-\ Bohuzel jsem zatim nemela cas si s tim pohrat, naposled jsem nejakou podporu hledala loni a nenasla. Ale nikdo nerika, ze jsem googlila dokonale... jen byl ten problem proste odlozen na pozdeji
Registered Linux User #505051

sabraq

• Závislák
« Odpověď #146 kdy: 11 Listopadu 2010, 22:32:26 »
jedine, co mi dodnes nebezi, je scanner...

jakej?

Je to Mustek 1248ub :-\ Bohuzel jsem zatim nemela cas si s tim pohrat, naposled jsem nejakou podporu hledala loni a nenasla. Ale nikdo nerika, ze jsem googlila dokonale... jen byl ten problem proste odlozen na pozdeji

Tady je návod. Odtud na něj odkazujou. Je to 3 roky starý, ale ti minťáci to řešili letos, takže by to mohlo fungovat.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #147 kdy: 12 Listopadu 2010, 02:10:12 »
Když jsme u těch scannerů. Ještě by se hodil návod na Canon LiDE 100, popř. Canon LiDE 200...

Překvapilo mě, že v Ubuntu nefungujou.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

sabraq

• Závislák
« Odpověď #148 kdy: 13 Listopadu 2010, 00:38:15 »
Když jsme u těch scannerů. Ještě by se hodil návod na Canon LiDE 100, popř. Canon LiDE 200...

Překvapilo mě, že v Ubuntu nefungujou.

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9462309&postcount=14

...sekyrku už mám...a takhle, trocha špeku a soli, paní mámo, nebyli by? ;D

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #149 kdy: 13 Listopadu 2010, 07:07:07 »
Vidím, že aspoň na jednom z nich dobří lidé zapracovali. Hned jak se tím hardwarem zase potkám, tak to zkusím. "Dlouho" sem nic nekompiloval.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.