Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Paměťová náročnost ubuntu  (Přečteno 7657 krát)

Warp10

• Aktivní člen
  • *
Re: Paměťová náročnost ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 13 Prosince 2009, 19:56:24 »
Rek, bych, ze posledni dobou bobtna i Linus ... :) Nebo to bylo takove prasatko vzdy? :)
Kdyby Matrix běžel na Linuxu, tak by svět nebyl v takový prdeli ...

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #26 kdy: 13 Prosince 2009, 19:58:44 »
4@arrange → já nemohl to přesné znění najít,tak jsem to asi přizpůsolbil  ;)
                  → opraveno :)

Jinak celý článek je tady :
http://www.crn.com/software/220100662;jsessionid=ATC0IYXEAT1PFQE1GHPSKHWATMY32JVN
« Poslední změna: 13 Prosince 2009, 20:12:33 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #27 kdy: 13 Prosince 2009, 20:13:26 »
Citing an internal Intel study that tracked kernel releases, Bottomley said Linux performance had dropped about two per centage points at every release, for a cumulative drop of about 12 per cent over the last ten releases. "Is this a problem?" he asked.

"We're getting bloated and huge. Yes, it's a problem," said Torvalds.

Asked what the community is doing to solve this, he balked. "Uh, I'd love to say we have a plan," Torvalds replied to applause and chuckles from the audience. "I mean, sometimes it's a bit sad that we are definitely not the streamlined, small, hyper-efficient kernel that I envisioned 15 years ago...The kernel is huge and bloated, and our icache footprint is scary. I mean, there is no question about that. And whenever we add a new feature, it only gets worse."

EDIT: airlive byl rychlejší, ale já jsem zase blíže originálu :)
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 13 Prosince 2009, 21:31:42 »
bych řekl k té paměťové náročnosti: z principu!

čím větší pamět máš a čím silnější respektivě rychlejší procesor máš tak se pamět bude zaplnovat víc....teda pochopitelně na to má vlív víc věcí,  třeba spuštěné aplikace.

ale! zjednodušeně řečeno: Procesor pracuje a pracuje jenže sběrnice kolem něj a rychlost harddisku jsou pomalejší takže procesor musí čekat. Proto aby nemusel čekat, tak vyřešené výpočty a operace posílá do paměti (do fronty) Tedy procesor muže celou operaci vyřešit hned a poslat ji vyřešenou do fronty. Čím větší RAM., tím větší místo na frontu a tím víc se zaplní. Čím rychlejší procesor, tím víc vyřečených výpočtů pošle.

Pokud ale nezbývá dost paměti na ostatní operace, znamená to že operační systém neumí adekvátně využívat operační pamět vtéhle velikosti.
Fire's in my soul, steel is on my side

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.