Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Axesstel nefunguje pod 9.10  (Přečteno 3881 krát)

lee_373

• Návštěvník
Axesstel nefunguje pod 9.10
« kdy: 18 Listopadu 2009, 07:35:31 »
Zdravím všchny,
aktualizoval jsem Ubuntu 9.04 na 9.10, ale přestal fungovat modem axesstel 110. Když opomenu že i stále hlásil že nemám oprávnění (vyřešil jsem jinak, ale kde se zapíná vyšší oprávnění co nejrychleji?), modem vůbec nereaguje, nenačítá. Pod 9.04 vše ok, ale pod 9.10 nefunguje? ??? Zkoušel jem ho i odebrat (i systém) a znovu přidat a nic, žádná reakce.
Je škoda že ubuntu jsou na intrnetu závyslá :-\
AMD 64 X2 a 64bit Ubuntu 9.10

lee_373

• Návštěvník
Re: Axesstel nefunguje pod 9.10
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2009, 10:10:22 »
Tak jsem internet rozchodil, podle nápovědy na http://wiki.ubuntu.cz/CDMA na můj modem seděl návod na AnyDATA ADU-E100H. Internet funguje (doporučuji si vytvořit spouštěč na plochu) a nezavírat termiál po připojení, jinak připojení padne.
Nevím jestli to je tak,ale při otevření manageru sítí jako správce a vložení hesla pod tel číslo, se při každém zavření manageru heslo smaže. Prostě manager heslo neuchovává, možná bug v kódu a proto možná širokopásmové mobilní nefajčí na Karmic.
Jo tohle připojení není společné se systémový, takže pigdin se nemůže připojit a u evolutionu je př startu vždy zapnutý jako ofline (ale po nastaveni na online běží)

lee_373

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2009, 18:33:31 »
Tak nakonec terminál nahradil gnome-ppp. Jen bohužel stále přetrvává jeden problém se kterým si nevím rady. Pigdin nelze používat, hlásí že nejsem připojený k netu (ikdyž jsem) a Deploy z hry Americas Army také hlásí že nejsem připojený k netu.
A odstranění network managera nic neřeší. prostě pokud nejsem připojen k netu přes něj, netové aplikace si myslí, že nejsem připojený vůbec  :-\  nevíte někdo jestli na tom canonical nějak pracuje? :-\

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 17 Prosince 2009, 10:31:23 »
v Pidginu dej Účty - Spravovat a odtrhni a opět zatrhni zatržítko....

je to sice na pytel, ale funguje to, víc jsem to nikdy neřešil, protože jsem se přes phone moc nepřipojoval
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 3.46
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 22.10 64bit, Gnome Shell 3.43

lee_373

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Prosince 2009, 11:40:17 »
A můžu se ještě zeptat na americas army? Rád bych si tu hru zase po 3leté přestávce zahrál, ale nedaří se. Deploy hlasí že se nemůže připojit k serverům americas army pro update a herní kanály a při výběru serveru na game spy (jako jediný je nabízí) to prostě padne. 3d akceleraci mám zprovozněnou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.