Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Poradíte schopný hudební přehrávač?  (Přečteno 20617 krát)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
Poradíte schopný hudební přehrávač?
« kdy: 18 Prosince 2009, 09:42:16 »
ahoj,

delší dobu řeším, v čem přehrávat v Ubuntu hudbu... dřív jsem používal Amarok, tuším ve verzi 1.4, s tou novější se jaksi nemůžu domluvit...
teď jsem měl nějakou dobu Exaile, ale ten mrzne při spuštění, při přidání skladeb, zkrátka při každé příležitosti a navíc si není schopnej zapamatovat seznam skladeb... a vložit tam celej adresář s cca 5 GB hudby mu jaksi chvilku trvá, když se u toho 8x sekne...
no a co se týče nového Amaroku, tak když vložím složky s hudbou do něj, je úspěšnost vložení asi tak 190/1600, tedy žádná sláva a navíc z těch 190 nehraje nic, co je v mp3 nebo wma, čili je spustitelná asi jenom jedna nebo dvě skladby, které jsou v ogg...

prosím tedy buď o radu, jak se vypořádat s neduhy Amaroku, nebo o doporučení nějakého jiného přehrávače, který by se těchto chyb vyvaroval...

předem moc díky...
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

NoWin

• Host
Re: Poradíte schopný hudební přehrávač?
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2009, 09:44:26 »
Proč si nepořídíš Amarok 1.4? Návod nalezneš třeba tady na fóru.

mr.gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2009, 09:50:23 »
já používam Audacious - pohoda jenom neumí český znaky v ID3 tagách (aspoň se mi to teda nepovedlo vyřešit)

Luban

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2009, 11:13:00 »

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2009, 11:44:53 »
osobne mi poslednou dobou vyhovuje najviacej asi aTunes - http://www.atunes.org/

Rhythmbox mi zacal v 9.10 nejako tuhnut/mrznut po nejakom case prehravania, a navyse nehladiac na verziu OS dost casto sa stava ze poniektore Radio-streamy pocas prehravania vypadavaju - prerusuju prehravanie a pod.
Songbird by bol tiez zaujimavy, ale na moj vkus by tam museli vylepsit Radio-stream prehravac, pretoze ten ktory tam standardne neni, resp. sa da pouzivat len cez nejake zvlastne doplnky/extensions neni vobec vyhovujuci.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 18 Prosince 2009, 11:45:24 »
Pokud se jedná o Gnome
http://wiki.ubuntu.cz/Banshee

Nehrajou mi tam žádná přidaná rádia :-(
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Luban

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 18 Prosince 2009, 12:01:40 »
Dotaz byl na přehrávání hudby, tak jsem rádia neřešil  ;).

Luban

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 18 Prosince 2009, 12:03:01 »
osobne mi poslednou dobou vyhovuje najviacej asi aTunes - http://www.atunes.org

vypadá zajímavě, díky za tip.

mio69

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Prosince 2009, 12:05:05 »
osobne mi poslednou dobou vyhovuje najviacej asi aTunes - http://www.atunes.org/

Rhythmbox mi zacal v 9.10 nejako tuhnut/mrznut po nejakom case prehravania, a navyse nehladiac na verziu OS dost casto sa stava ze poniektore Radio-streamy pocas prehravania vypadavaju - prerusuju prehravanie a pod.
Songbird by bol tiez zaujimavy, ale na moj vkus by tam museli vylepsit Radio-stream prehravac, pretoze ten ktory tam standardne neni, resp. sa da pouzivat len cez nejake zvlastne doplnky/extensions neni vobec vyhovujuci.

Ten aTunes jsem chtěl zkusit, stáhl jsem si deb ze stránek programu. Po instalaci mi nejde spustit, zatuhl s chybovou hláškou. Myslím, že bude ale dost pomalý.Javu moc nemusím.
Ubuntu 10.10
Registered Linux User #506269

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 18 Prosince 2009, 12:30:51 »

nz

Ten aTunes jsem chtěl zkusit, stáhl jsem si deb ze stránek programu. Po instalaci mi nejde spustit, zatuhl s chybovou hláškou. Myslím, že bude ale dost pomalý.Javu moc nemusím.
no to by sa zislo vediet co za chybovu hlasku na teba vyplul.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

mio69

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 18 Prosince 2009, 16:29:19 »

nz

no to by sa zislo vediet co za chybovu hlasku na teba vyplul.

Tak jsem to vykoumal. Chyběl mi mplayer, který nepoužívám. Zkoušel jsem i Jajuk, ale A-Tunes je výraznější lepší, co se týká ergonomie. Oba jsou totožné, používají M-player. Akorat trochu jinak vypadají, ale totožně napsané v Javě - se všemi mínusy a plusy.
Ubuntu 10.10
Registered Linux User #506269

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 18 Prosince 2009, 16:58:43 »
Jajuk (java), Qmmp (qt).
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 18 Prosince 2009, 17:19:36 »
K tomu amaroku... Zkus doinstalovat mp3 kodeky pro xine (pokud mas backend xine). myslim ze je to balik libxine1-plugins
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
« Odpověď #13 kdy: 22 Prosince 2009, 11:10:20 »
moc díky všem  ;)

teď zkouším Rhytmbox... dřív mě nějak zlobil, "pracoval" zhruba stejně, jak popisuju u Exailu, ale teď se asi nějak vzchopil či co a vypadá to, že pro moje potřeby by mohl stačit...

tak uvidíme, ale další taky zkusím a pak si asi vyberu...
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

vidocq

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 30 Prosince 2009, 08:58:34 »
jo pořádný přehrávač pro linux snad neexistuje :) nejméně ústupků jsem musel dělat u Quod Libet, a když mě naštve, tak klasika wine+foobar2000

oFF

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 30 Prosince 2009, 18:56:50 »
no ja vyzkousel skoro vsechny prehravace a nakonec sem zakotvil u rhythmboxu stejne :) jinak jeste neni spatnej listen, ale tam mi blbly lyrics, jinak taky super

Jaqux

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 03 Ledna 2010, 16:43:42 »
Pár hudebních přehrávačů jsem zkoušel a věřím, že třeba Amarok nebo Rhythmbox (tyto dva jsem já sám spustil tak 1x každý a hned odinstaloval - ale usuzuju tak už jen podle ohlasů na tomto fóru..) poskytují větší užitnou hodnotu a umí toho opravdu hodně. Mě ale nzaujali. Já stejně používám zásadně http://wiki.ubuntu.cz/Audacious.

Jednoduše proto, že se nejvíc podobá starémuWinampu a druhak proto, že se mi nelíbí 20tisíc okýnek, když chci využívat jen 2 a naprosto nesnáším programy, které mi samy organizují "co" budu poslouchat.

Já chci naprostou jednoduchost a přehlednost (stabilita je samozřejmost..). Audacious mi nevnucuje, co mám poslouchat - já sám vím kde jsou mp3 / ogg které si chci poslechnout a nemusím (a hlavně nechci) nic "importovat", ovládání je jednoduché a přehledné (samozřejmě při zvolení rozumného skinu; ty předdefinované mě moc nezaujaly..). Když k tomu přičtu to, že po přehrávači chci pouze, aby uměl přehrávat, měl playlist a jinak mi do ničeho nedržkoval, tak je pro mě Audacious ten pravý..

Pokud jsem uživatele Amaroku nebo Rhytmboxu jakkoli urazil, vězte, že to nebyl záměr a přijměte mou omluvu. Znovu opakuji, že Amarok i Rhytmbox považuju za lepší, jen mě prostě nevyhovuje jejich vzhled, který mi prostě přijde přeplácaný. Nic víc a nic míň
Ubuntu 8.04 64bit
Ubuntu 8.10 i386
AMD Athlon X2 4000+, 2GB, integrovaná GeForce7

pejsek77

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 03 Ledna 2010, 18:25:32 »
Jaquxi, jaký skin pro Audacious tedy používáš? Dík.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #18 kdy: 04 Ledna 2010, 08:52:28 »
jo pořádný přehrávač pro linux snad neexistuje :)

Souhlasím a stále na něj také čekám...
Dva kamarádi si koupili domů Mac pouze kvůli hudbě v iTunes... chápu...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

NoWin

• Host
« Odpověď #19 kdy: 04 Ledna 2010, 09:09:31 »
Jak už jsem psal- Amarok 1.4
Podle mýho názoru to je snad nejlepší komplexnější hudební přehrávač pro tučnáka, Amarok 2.x je oproti němu kripl. Kdo chce něco jednoduššího, tak Audacious, kdo chce něco úplně jednoduchýho, tak jedině MOC!

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #20 kdy: 04 Ledna 2010, 23:51:31 »
Pár hudebních přehrávačů jsem zkoušel a věřím, že třeba Amarok nebo Rhythmbox (tyto dva jsem já sám spustil tak 1x každý a hned odinstaloval - ale usuzuju tak už jen podle ohlasů na tomto fóru..) poskytují větší užitnou hodnotu a umí toho opravdu hodně. Mě ale nzaujali. Já stejně používám zásadně http://wiki.ubuntu.cz/Audacious.

Jednoduše proto, že se nejvíc podobá starémuWinampu a druhak proto, že se mi nelíbí 20tisíc okýnek, když chci využívat jen 2 a naprosto nesnáším programy, které mi samy organizují "co" budu poslouchat.

Já chci naprostou jednoduchost a přehlednost (stabilita je samozřejmost..). Audacious mi nevnucuje, co mám poslouchat - já sám vím kde jsou mp3 / ogg které si chci poslechnout a nemusím (a hlavně nechci) nic "importovat", ovládání je jednoduché a přehledné (samozřejmě při zvolení rozumného skinu; ty předdefinované mě moc nezaujaly..). Když k tomu přičtu to, že po přehrávači chci pouze, aby uměl přehrávat, měl playlist a jinak mi do ničeho nedržkoval, tak je pro mě Audacious ten pravý..

Pokud jsem uživatele Amaroku nebo Rhytmboxu jakkoli urazil, vězte, že to nebyl záměr a přijměte mou omluvu. Znovu opakuji, že Amarok i Rhytmbox považuju za lepší, jen mě prostě nevyhovuje jejich vzhled, který mi prostě přijde přeplácaný. Nic víc a nic míň

Zkus Qmmp ;-) Díky němu jsem opustil Audacious.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

roman.swe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 06 Ledna 2010, 23:58:57 »
V nastaveni programu dopis cp1250 ci win1250 znakovou sadu v zalozce v ktere se o to jedna. Sorry za nerozhodnost, ale jiz jsem spokojenym uzivatelem Exaile. Toto mi drive vyresilo Tvuj problem. Hoj@Roman
já používam Audacious - pohoda jenom neumí český znaky v ID3 tagách (aspoň se mi to teda nepovedlo vyřešit)

Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 07 Ledna 2010, 00:08:28 »
Já zatím nic lepšího než Exaile neznám a po pravdě řečeno mě i docela vyhovuje. Ale to s tim mrznutím a sekáním se to je opravdu divné, mě jede v pohodě (Mám KK9.10).

roman.swe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 07 Ledna 2010, 00:32:41 »
Já zatím nic lepšího než Exaile neznám a po pravdě řečeno mě i docela vyhovuje. Ale to s tim mrznutím a sekáním se to je opravdu divné, mě jede v pohodě (Mám KK9.10).
Take me jede skvele, az nekdy na experimental vystup, kdy muzu pouzit crossfade, coz se da ale cekat. Nevis, kde ziskat content info (mozna to pisu ted spatne, ale je to ten plugin s informacema, lyrics). Mel jsem ho, pak prestal fungovat, tak jsem jej smazal a ted nevim, kde jsem ho puvodne nasel. Nebo prosim o radu, jak nejak lyrics zprovoznit. Diky@Roman

edit: Už je nová verze, která ten problém s contextinfo pluginem opravila:
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:exaile-devel/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install exaile

a jinač jsem lama, bo ten plugin je v repozitářích:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install exaile-plugin-contextinfo
« Poslední změna: 07 Ledna 2010, 17:51:59 od roman.swe »
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 07 Ledna 2010, 13:47:26 »
iba pre zaujimavost, som nahodou pri vrtani sa v ubuntu tweak-u narazil este na nasledovne prehravace:

moovida
christine media player
gmpc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.