Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: internetové připojení Xubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 1237 krát)

Petr Sedlák

• Aktivní člen
  • *
internetové připojení Xubuntu [vyřešeno]
« kdy: 19 Prosince 2009, 20:55:46 »
Ahoj, doufám, že nejsem offtopic, ale potřeboval bych píchnout. Ségře davam na komp Xubuntu 9.10. Chytají wifi a přes router (či modem) to jde kabelem do PC. Musí se zadávat IP adresa, maska, brána, DNS a náhradní DNS. Jenže tam prostě nevim, kam to mam zadat. Ve win v pohodě, ale v Xubuntu nevim kam. Zkouším to přes grafické prostředí, vpravo ikonka malých PC, edit connection a tam to nalupu, ale nic.
Kam se zadá náhradní DNS - to je možná ono. Dává se to do toho samého řádku akorát za čárkou? Fakt si nevim rady, díky moc. Díky za pomoc.
« Poslední změna: 21 Prosince 2009, 14:07:00 od Anna Taliánová »
i won tú rúms tú rúm tú tú tú...tramtarara ty debile

Petr Sedlák

• Aktivní člen
  • *
Re: internetové připojení XUBUNTU
« Odpověď #1 kdy: 19 Prosince 2009, 23:18:56 »
už jsem na to kápl, byla to ta čárka.

Ačkoliv bych se chtěl zeptat. Celkově se mi zdá, že je to docela zabržděný. Myslim tim odezvu internetu. Předtim na win XP to běželo docela svižně. Je to Xubuntu na 1,9 GHz, 512 MB RAM. No hloupý dotaz, ale přecejen mě to zajímá, jestli by Ubuntu nebylo rychlejší?
« Poslední změna: 21 Prosince 2009, 14:09:07 od Anna Taliánová »
i won tú rúms tú rúm tú tú tú...tramtarara ty debile

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: internetové připojení XUBUNTU
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2009, 12:25:48 »
Na cpu 1,9GHz Xubuntu? Možná trošku zbytečné, takový komp nemám myslím v práci ani já :-) Má přítelkyně má 750MHz, 512RAM a šlape tam jak Ubuntu 9.04, tak Ubuntu 9.10...rychlost samozřejmě žádná sláva, ale na tu práci s internetem, icq, facebook, pročítání bulvárních kydů je to plně dostačující....Na CPU rychlejší než 750MHz bych určitě volil Ubuntu 9.04. S 9.10 moc dobrých zkušeností nemám, ale to bude asi subjektivní.
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.