Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mythbuntu - tuhnutí analog. TV (Error: Ran out of free AUDIO buffers) [vyřešeno]  (Přečteno 3316 krát)

DrFreeze

• Návštěvník
Úpěnlivě prosím o pomoc!

Odešel nám analogový televizor, tak jsem koupil fullHD monitor, protože mé několikaměsíční pokusy s Mythbuntu (9.04) vyústily v poměrně použitelnou věc. V současné době se k nám přes DVB-T dostane pouze Mux1, takže Nóvu a Primu musím lovit analogově (používám hybridní kartu Pinnacle 310i). A právě s analogem je problém: po 10 - 25 minutách sledování obraz ztuhne a PC nereaguje na žádný vstup z klávesnice, a to po několik minut(!). V mythbackend.log je pak množství záznamů "Error: Ran out of free AUDIO buffers".
V Recording profiles jsem zkoušel nastavovat MP3 i Uncompressed audio, zkoušel jsem i nezatrhnout "Extra audio buffering" v Playback settings, nic nepomáhá. Systém jsem měl instalovaný na 8GB SSD a vypadalo to, že by to mohlo být málo, tedy jsem přeinstaloval na normální 160 GB a samozřejmě nepomohlo :-(

Prosím pomozte, vánoce na krku, analogová telka ve šmelcu a já se před rodinou trochu stydím...
« Poslední změna: 18 Února 2011, 09:52:34 od Anna Taliánová »

DrFreeze

• Návštěvník
Re: Mythbuntu: tuhnutí analogové TV (Error: Ran out of free AUDIO buffers)
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2009, 16:51:53 »
Aktualizace: v mythfrontend.log se vyskytují tyto hlášky:
Kód: [Vybrat]
NVP: Prebuffer wait timed out 10 time

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2009, 21:20:54 »
tady jste už pravděpodobně byl, ale co kdyby...
http://www.mythtv.org/wiki/Prebuffering_pause#Fix_4
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

DrFreeze

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2009, 19:01:43 »
Díky moc za ten odkaz! Doteď jsem hledal spíš v diskusích a na toto jsem nenarazil.
Hned jsem to začal zkoušet (vč. jiné zvukovky), ale nic nepomohlo... Začínám z toho trudnomyslnět... ;-)

DrFreeze

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2009, 12:52:07 »
Takze jsem tu troubleshooting stranku prolezl skrz nazkrz a chtel bych to trochu rozvest:
Muj hardware:
- AMD Athlon II X2 @ 2.8 (mainboard Gigabyte MA770T-UD3P 770)
- 1 GB DDR3
- nVidia 7300 GS
- integrovana zvukovka (Realtek ALC 888 )
- TV card Pinnacle 310i (hybrid analog+DVB-T, SAA713x, TDA1004x)

Software: cista instalace Mythbuntu 9.04 for AMD 64 se vsemi nejnovejsimi aktualizacemi
Nemam problem udelat vsechna nastaveni v backendu pro moji TV kartu (resp. pro obe jeji casti, analogovou a digitalni). Po spusteni LiveTV bez zadnych zmen v nastaveni frontendu bezi video i audio synchronne, ale asi dve sekundy prilis rychle a pak to dorovnava asi sekundovou pauzou.

Ted se budu snazit vyjadrit ke vsem castem te troubleshooting stranky:
- CPU starvation? Myslim, ze s Athlonem II X2 @ 2.8 to neni muj pripad (IMO je pro Mythtv vykonny dostatecne)
- I/O wait? Asi ne. Volbu "Delete files slowly" mam, pokud vim, zaskrtnutou od zacatku.
- Invalid/corrupt seek table? Pravda, toto jsem netestoval. Mel bych?
- Audio issues? Podle me je toto muj pripad. Zkusil jsem skoro vsechno z casti Fix. Nevim ale jak nastavit playback profil Slim. Zkousel jsem take pouzit zvukovku SB Live! 5.1, ale chova se to stejne :-(
- Network I/O related issues: nepouzivam sitove uloziste.
- Network configuration? To asi taky neni muj pripadek.
- Kernel scheduler misconfiguration? V ciste a nove instalaci by melo byt vsechno v poradku?
- Failing hard drive? Toto myslim take neni muj pripad. Pouzil jsem nekolik mesicu "stary" Seagate Barracuda 7200.10 a pred tim jsem to testoval i na SSD Transcend se stejnymi vysledky :-(

Tak ted babo (nebo nekdo jiny :-)) rad, nenapada vas kohokoli cokoli?

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosince 2009, 20:48:39 »
plácání do vody, ale zkoušel bych AMD64→x86, jiný kernel, pokud neúspěšně tak bych si konfiguroval RT kernel sám, zapnul nějaké debug volby pro větší ukecanost (pokud teď v syslogu není nic vidět), sledoval vytížení...
btw tak mne napadá - je stroj přístupný alespoň přes ssh a reagující v době "zatuhnutí", nejsou v syslogu nějaké chyby kolem hpet nebo nějakých jiných timerů?
Nemá PCI slot ve kterém je karta sdílené IRQ s něčím jiným?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

DrFreeze

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Prosince 2009, 21:42:55 »
Obávám se, že změna kernelu je nad mé síly. Ještě když jsem měl zkušební hardware (P4@1,7) a laboroval s Knoppmyth, který je (aspoň ve verzích kernelu) pozadu oproti Mythbuntu, jsem kvůli ACPI wakeup potřeboval povýšit. Podařilo se jen částečně - nenaběhlo mi to do grafiky a ovladač nVidie jsem (přes poměrně dobrou dokumentaci na stránkách nVidie) nedokázal rozběhnout. Přece jen jsem stále linuxové mimino...

Mám ještě možnost vyzkoušet desku s Atomem (http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=73074), tak se na to hned zítra vrhnu. Bude se jednat o zcela jiný hw s výjimkou TV karty. Pokud to bude dělat i v této konfiguraci, zlomím hůl nad touto TV kartou a budu pátrat po nějaké jiné (nebo se budu snažit něco si vypůjčit a vyzkoušet).

Dám vědět jaxem dopadl, každopádně díky za všechny reakce (i budoucí)!

DrFreeze

• Návštěvník
Vyzkoušel jsem základní desku Intel Little Fall 945GC (s jednojádrovým Atomem 230) a 512 MB DDR2. V lozích to občas nějaké prebuffer errors hlásí, ale důležité je, že to při příjmu digitální ani analogové TV nezatuhlo ani jednou(!).
Ještě mám možnost vyzkoušet Intel Mount Olive N10 s dvoujádrovým Atomem D510 - ta se mi líbí víc, má pasivní chlazení, měla by umět prostorový zvuk a pokud bude mít podobnou spotřebu jako Little Fall, bude to jen dobře (měřil jsem to a oproti tomu Gigabytu s AMD je to asi o 20 W méně).

DrFreeze

• Návštěvník
Takže "vyřešeno": použit původní hw (Gigabyte, AMD, 7300) a 9.10 + 0.22.
Analogové kanály bylo nutno zadat ručně (tlačítko Channel search je neaktivní) a abych byl schopen naladit DVB-T, musel jsem velmi výrazně zvýšit Signal timeout a Tuning timeout v nastavení DVB-T tuneru.

Jediný problém, na který jsem narazil je ten, že při pokusu o přepnutí z digitálu na analog dostanu jen černou obrazovku. Po killnutí frontendu a znovu spuštění se to vždycky rozjede. Zatím jsem ale nestudoval logy ani žádné příspěvky na toto téma.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.