Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Autokopirovanie  (Přečteno 1765 krát)

Kumar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Autokopirovanie
« kdy: 25 Prosince 2009, 20:08:06 »
Zdravim. Potreboval by som vytvorit script ktory by mi kopiroval urcite subory na server. Predstavujem si to asi tak ze ked si stiahnem nejaky subor na disk (do urciteho priecinka) tak by sa automaticky hned nahral do urciteho priecinka na serveri. Chcem dat do cronu script ktory by aktualizoval kazdu minutku priecinok a ked zisti ze je nejaky novy subor tak ho nakopiruje na server prikazom "scp subor server:/home/xxx/". Vytvoril som si ssh kluce pre server ale neviem ako spravim to cekovanie novych suborov a ako zabezpecit aby namiesto "subor" bol v ceste nazov suboru. Mozno by sa to dalo aj za pomoci rsync ale po pravde som nejak neprisiel nato ako... kebyze viete niekto pomoct tak budem vdacny :) 

NoWin

  • Host
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2009, 20:27:53 »
Zdravim. Potreboval by som vytvorit script ktory by mi kopiroval urcite subory na server. Predstavujem si to asi tak ze ked si stiahnem nejaky subor na disk (do urciteho priecinka) tak by sa automaticky hned nahral do urciteho priecinka na serveri. Chcem dat do cronu script ktory by aktualizoval kazdu minutku priecinok a ked zisti ze je nejaky novy subor tak ho nakopiruje na server prikazom "scp subor server:/home/xxx/". Vytvoril som si ssh kluce pre server ale neviem ako spravim to cekovanie novych suborov a ako zabezpecit aby namiesto "subor" bol v ceste nazov suboru. Mozno by sa to dalo aj za pomoci rsync ale po pravde som nejak neprisiel nato ako... kebyze viete niekto pomoct tak budem vdacny :) 
rsync

Kumar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2009, 20:34:09 »
No ja som pisal ze to by mozno slo aj pomocou rsync ale neviem ako. Potrebujem to na FTP cez ssl a neviem ci rsync to podporuje. Ked hej tak by som potrebovla trocha nakopnut :)

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2009, 11:12:53 »
Pěkný článek o rsync je tady, myslím, že vše co je potřeba vědět se tady dá dočíst:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=265
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Kumar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2009, 14:30:13 »
Tak prisiel som na prikaz ale nedokazem to nastavit v crone. Prikaz vyzera v crone asi tak :

* * * * * rsync -a /home/kumar/Server/* Kumar@server:/home/Kumar/Subory

Ale nefunguje to. Ked to normalne zadam do shellu tak to funguje. Ale cron ho nechce spustat. Uz som to skusal napisat aj do scriptu ale tiez to nefunguje. Zadavanie cez gnome-schedule ma rovnaky vysledok.
 

NoWin

  • Host
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #5 kdy: 26 Prosince 2009, 14:45:37 »
Udělej z toho spustitelnej soubor a ten pak spouštěj Cronem.

Kumar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #6 kdy: 26 Prosince 2009, 14:55:09 »
No skusal som to dat ako subor
Citace
#!/bin/bash
rsync -a /home/kumar/Server/* Kumar@server:/home/Kumar/Subory
nastavil som to ako spustitelny subor ale nefungovalo

Ci mas na mysli nieco ine?

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #7 kdy: 26 Prosince 2009, 23:29:56 »
Takže když příkaz spustíš manuálně z shellu, tak funguje, Cron ho ale nespustí ani jako soubor? Jen pro jistotu bych tento příkaz hodil do souboru, tak jak jsi psal ve svém posledním příspěvku, na plochu vytvořil spouštěč a kliknul/spustil tento spouštěč. Pokud vše proběhne v pořádku, zkontroluj, jestli je opravdu v cronu vše nastaveno jak má....tedy:

* * * * * kumar /cesta/k/souboru

kde "kumar" je jméno PC...Cronu je třeba říct, kdo ten příkaz bude spouštět, jestli root nebo nějaký uživatel..dále je potřeba při jakékoliv změně v Cronu udělat restart, aby načetl nové nastavení

Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/cron restart
jakmile nastavíš uživatele, pod kterým bude cron spouštět daný skript + restart cronu, musí vše fungovat
« Poslední změna: 27 Prosince 2009, 10:19:45 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Kumar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #8 kdy: 27 Prosince 2009, 15:00:05 »
Takze. Ked ten prikaz (konkretne "rsync -a /home/kumar/Server/* Kumar@server:/home/Kumar/Subory") zadam do shellu tak to nakopiruje subory na server. Ked to napisem do suboru, nastavim mu spustitelny priznak a ked ho spustim (2x click mysou :) ) tak tiez funguje. Ked vytvorim spustac a do prikazu dam cestu k tomu suboru tak po spusteni spustaca tiez funguje. Ked v gnome schedule nastavim ulohu a napisem cestu k tomu suboru a dam spustat kazdu minutku tak neide. Ked ale hore kliknem na Run now tak to spusti a funguje. Ked to dam ako jednorazovu ulohu (cez at) tak to tiez funguje. Ked do /etc/crontab dam (* * * * * kumar /cesta/k/suboru) tak to nefunguje. Tiez ked editujem cron cez crontab -e a zadam tam cestu k suboru tak nefunguje. Fakt neviem co robim zle :)

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #9 kdy: 27 Prosince 2009, 20:23:07 »
To si snad z tebe dělá p*del :-) Já si nechávám každý den ve 14hod posílat pár souborů na server a vypadá to následovně:

* 14 * * * user /cesta/k/souboru

soubor má spustitelný příznak a vše funguje jak má...snad jen zkontroluj, jestli v /etc/crontab je ten řádek s tvým skriptem úplně dole - ale pod ním ještě mám dojem musí být mřížka (#), takže nějak takhle...

...........obsah cronu.....
 * * * * * kumar /cesta....
#

Ta mřížka by měla být posledním znakem v tom souboru..zkus odstranit i všechny přebytečné volné znaky, jako mezera...prostě aby to končilo tím komentářem - #

Jinak mě už nic moc nenapadá. Předpokládám teda, že v cronu nemáš nic jiného, než tento skript...pokud tam něco máš a funguje to, tak by to tímhle nejspíš nebylo..
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Kumar

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Autokopirovanie
« Odpověď #10 kdy: 27 Prosince 2009, 22:00:25 »
Tak prekontroloval som to a vsetko vyzera byt dobre. Mal som predtym nasukane par ulohy v crone a fungovali. A tiez som to mal ako odkaz na subor. Ale ked som sa snazil editovat crontab tak som namiesto -e dal -r a vsetko sa zmazalo :D Ale myslim ze to bolo presne tak isto zadane ako zadavam toto. Ja sa na to asi ...

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.