Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nejde zvuk  (Přečteno 6074 krát)

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Nejde zvuk
« kdy: 27 Prosinec 2009, 21:27:33 »
Nazdar dámy a pánové..po několika měsících se vracím k dual-botu s Vistou a po instalu 9.1 je úplně mrtvej zvuk. Ani nemůžu nikde najít něco na přezkoušení. podle WIKI jsem doinstaloval doporučený balíček, nainstaloval VLC a vono nic. Tady je výpis mojí zvukovky:
ivo@ivo-desktop:~$ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 1: HDMI [HDA ATI HDMI], zařízení 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

Je mi divné, že se mi zvukovka snoubí s grafickou kartou..Tož nevím. Po zadání příkazu ALSAMixer je všechno nastaveno na max. Bude to nějaká kravina..ale nevím, kde začít.

-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosinec 2009, 21:35:40 »

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosinec 2009, 21:59:01 »
to pepe:..moc dík...podle všeho tam budou v konfliktu 2 zvukovky..návod je na mně zatím moc složitej..dneska už na to kašlu..budu zkoušet zítra..
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosinec 2009, 07:36:42 »
..teď jsem v práci a studuji činnost při uschopňování zvukovky. S hrůzou čtu o zásahu do nějakého kernelu a pod. Potřebuji to zjednodušit. Našel jsem si tuto odpověď, kterou bych snad mohl zvládnout.
Kód: [Vybrat]

Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #29 kdy: 21 Prosinec 2009, 21:24:59 »
Odpověď s citacíCitace
Tohle je jedna:
Kód:

00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel

Tohle druha:
Kód:

02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV630/M76 audio device [Radeon HD 2600 Series]
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel

Takze ta ATIna je zvukarna spolecne s grafikou v jednom, jestli dobre vidim. Napsal bych na blacklist-->
Kód:

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist

modul
Kód:

snd_hda_codec_atihdmi

Blacklist je seznam modulu, ktere se neloaduji pri startu, ackoliv jsou nainstalovane. Jelikoz ti Ubuntu rozpoznalo 2 ruzne zvukove karty, jednu musis zakazat a idealni je to tak, ze modul te dotycne karty napises na blacklist. Staci zkopirovat a vlozit ten radek s modulem na konec blacklistu..
Když kliknu na ikonku zvuku, tak tam jsou opravdu 2 zařízení. Já bych tu HDMI teda umazal. Snad tento návod můžu použít. Dík
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #4 kdy: 28 Prosinec 2009, 07:48:27 »
..ještě tak studuji, co je vlastně u mně zvukovka.
Kód: [Vybrat]
ivo@ivo-desktop:~$ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 1: HDMI [HDA ATI HDMI], zařízení 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

..které vlastně to zařízení mám hodit na black-list a jak by vypadal příkaz..Nezlobte se, že otravuji, ale tesně po instalaci 9.1 mi comp zkolaboval, já přehazoval HD a pak se mi to rozjelo, akorát ten zvuk dělá paseku. Tak mám strach do něčeho hrabat. Už jsem zbytečně nahrál některé aplikace, které s tímto problémem nesouvisí.
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #5 kdy: 28 Prosinec 2009, 11:07:22 »
Do kernelu se pri zprovoznovani zvukovky nikde nezasahuje a v tom odkazu nic takoveho neni, teda jsem si niceho nevsiml. Jde o to, ze Ubuntu rozeznalo 2 zvukovky, jednu HDMI a druhou Intel HDA. Tim blacklistem se mysli zamezit loadovani modulu(driveru) pro jednu ze zvukovek, ve tvem pripade zrejme ATI, coz muze byt graficka karta a zvukovka v jednom. Kolega to rozchodil, takze by to melo fungovat. Prvne bych instaloval balik linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16(kernel podle tveho aktualniho kernelu v Ubuntu, oba musi souhlasit) a pak bych si pohral s nastavenim zvukovky. Zakazal tu ATI atd. Staci kliknout na ikonu zvuku v notification area a zadat sound preferences. V polozce hardware tu atinu zrusit a tu zbyvajici nastavit na Analog Stereo Duplex.

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosinec 2009, 11:47:54 »
to Pepe999:..dík  za ochotu, jak si vzpomínám, tak v ovladači zvukovky mi možnost zrušení nefungovala. Mám tam na výbět tu nebo tu. Jsem poleno, ale zkusím doma zjistit kernel jádra a podle toho natáhnu balík alsa. Spíše bych to viděl na black-list, ale to jsem v životě nedělal a tak to vidím na černou smrt. Jde mi jenom o to, jestli můžu napsat :
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist
a potom modul
Kód: [Vybrat]
snd_hda_codec_atihdmi
..akorát nevím, jestli je ten modul napsanej správně.
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosinec 2009, 18:00:55 »
..tož jsem provedl vše nařízené a doporučené..HDMI vymazat nejde, neustále naskakuje do hrací polohy. Nahrál jsem podle kernelu nařízený balík..zvuk nikde. Uložil jsem do black-listu snd_hda_codec_atihdmi a restartoval..pořád nic. Tož se s tím smířím..poslouchat budu ve Vistách a surfovat v 9.1. Dík za pomoc.
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #8 kdy: 28 Prosinec 2009, 19:03:15 »
Kód: [Vybrat]
Prvne bych instaloval balik linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16(kernel podle tveho aktualniho kernelu v Ubuntu, oba musi souhlasit) a pak bych si pohral s nastavenim zvukovky. Zakazal tu ATI atd. Staci kliknout na ikonu zvuku v notification area a zadat sound preferences. V polozce hardware tu atinu zrusit a tu zbyvajici nastavit na Analog Stereo Duplex...tak všechno jsem provedl..povedlo se mi zakázat v hardwearu ATI..a pořád nic..
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #9 kdy: 28 Prosinec 2009, 23:22:54 »
Kód: [Vybrat]
Prvne bych instaloval balik linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16(kernel podle tveho aktualniho kernelu v Ubuntu, oba musi souhlasit) a pak bych si pohral s nastavenim zvukovky. Zakazal tu ATI atd. Staci kliknout na ikonu zvuku v notification area a zadat sound preferences. V polozce hardware tu atinu zrusit a tu zbyvajici nastavit na Analog Stereo Duplex...tak všechno jsem provedl..povedlo se mi zakázat v hardwearu ATI..a pořád nic..
Posli vypis
Kód: [Vybrat]
lsmoda
Kód: [Vybrat]
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep -i codecTim druhym prikazem zjistis co mas presne za codec a pak musis ulozit do
Kód: [Vybrat]
/etc/modprobe.d/alsa-base.conflajnu, kde bude presnej model zvukovky v zavislosti na codecu, ale to zatim nereses. Dej sem napred ty vypisy..

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #10 kdy: 29 Prosinec 2009, 19:16:46 »
to pepe999:..omlouvám se..mám frmol, bohužel pořád chodím do procesu..Posílám podle rozkazu:
Kód: [Vybrat]
ivo@ivo-desktop:~$ lsmod
Module                  Size  Used by
snd_hda_codec_atihdmi     3356  1
snd_hda_codec_realtek   203328  1
binfmt_misc             8356  1
bridge                 47952  0
stp                     2272  1 bridge
bnep                   12060  2
snd_seq_dummy           2656  0
snd_seq_oss            28576  0
snd_seq_midi            6432  0
snd_rawmidi            22208  1 snd_seq_midi
iptable_filter          3100  0
snd_seq_midi_event      6940  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
ip_tables              11692  1 iptable_filter
btusb                  11856  2
x_tables               16544  1 ip_tables
snd_seq                50224  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_hda_intel          26984  2
snd_seq_device          6920  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd_hda_codec          75708  3 snd_hda_codec_atihdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep               7200  1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss            37920  0
snd_mixer_oss          16028  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                75488  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
serio_raw               5280  0
ppdev                   6688  0
snd_timer              22276  2 snd_seq,snd_pcm
parport_pc             32228  1
usblp                  12636  0
snd                    59204  16 snd_hda_codec_realtek,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_hda_intel,snd_seq_device,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
soundcore               7264  1 snd
snd_page_alloc          9252  2 snd_hda_intel,snd_pcm
lp                      8964  0
parport                35340  3 ppdev,parport_pc,lp
usbhid                 38304  0
floppy                 54980  0
radeon                636576  1
r8169                  32352  0
mii                     5212  1 r8169
ttm                    36308  1 radeon
drm                   160224  3 radeon,ttm
agpgart                35020  2 ttm,drm
i2c_algo_bit            5760  1 radeon
a druhý výpis
ivo@ivo-desktop:~$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep -i codec
Codec: Realtek ALC888
..tož to je zatím všechno..ještě bych podotknul..moje zvukovka má řadu výstupů a zatím s konektorem nehýbám, protože ve Vistě to hraje..ale možná by to chtělo vyzkoušet jinou dírku..
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #11 kdy: 29 Prosinec 2009, 19:36:05 »
Tak ten kodek ati tam furt je. Zbav se ho teda nafurt..
Jako root
Kód: [Vybrat]
rmmod snd_hda_codec_atihdmiv pripade potreby jde zpatky nahodit prikazem "modprobe" "nazev kodeku"
Ted bych zkusil pridat do
Kód: [Vybrat]
/etc/modprobe.d/alsa-base.conf
lajnu, kde bude
Kód: [Vybrat]
snd-hda-intel model=XXXXXza XXXXX dosad nektery z nasledujich modulu..
Kód: [Vybrat]
ALC883/888
  3stack-dig 3-jack with SPDIF I/O
  6stack-dig 6-jack digital with SPDIF I/O
  3stack-6ch    3-jack 6-channel
  3stack-6ch-dig 3-jack 6-channel with SPDIF I/O
  6stack-dig-demo  6-jack digital for Intel demo board
  acer Acer laptops (Travelmate 3012WTMi, Aspire 5600, etc)
  acer-aspire Acer Aspire 9810
  medion Medion Laptops
  medion-md2 Medion MD2
  targa-dig Targa/MSI
  targa-2ch-dig Targs/MSI with 2-channel
  laptop-eapd   3-jack with SPDIF I/O and EAPD (Clevo M540JE, M550JE)
  lenovo-101e Lenovo 101E
  lenovo-nb0763 Lenovo NB0763
  lenovo-ms7195-dig Lenovo MS7195
  lenovo-sky Lenovo Sky
  haier-w66 Haier W66
  3stack-hp HP machines with 3stack (Lucknow, Samba boards)
  6stack-dell Dell machines with 6stack (Inspiron 530)
  mitac Mitac 8252D
  clevo-m720 Clevo M720 laptop series
  fujitsu-pi2515 Fujitsu AMILO Pi2515
  3stack-6ch-intel Intel DG33* boards
  auto auto-config reading BIOS (default)

Vyber nejprijatelnejsi podle daneho pc, takze lajna by mohla vypadat treba takto..
Kód: [Vybrat]
snd-hda-intel model=6stack-dell

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #12 kdy: 29 Prosinec 2009, 20:09:01 »
čau pepe999..asi to nebude tak jednoduché..napsalo mi to tohle:
Kód: [Vybrat]
ivo@ivo-desktop:~$ rmmod snd_hda_codec_atihdmi
ERROR: Module snd_hda_codec_atihdmi is in use
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #13 kdy: 29 Prosinec 2009, 20:17:26 »
V nastaveni zvuku je polozka hardware. Zakaz tu ATI zvukovku(profile off) a zkus to po restartu znova. Nevim proc, ale pokud je ten modul na blacklistu, nemel by se vubec loadovat..

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #14 kdy: 29 Prosinec 2009, 20:26:02 »
..nechci nějako kecat, ale neni jisté, že ta zvukovka je black-listu..myslím, že nevím, jak ji tam dostat.
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #15 kdy: 29 Prosinec 2009, 20:35:51 »
..nechci nějako kecat, ale neni jisté, že ta zvukovka je black-listu..myslím, že nevím, jak ji tam dostat.
Otevri terminal a zadej
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklistna konec toho souboru pridej
Kód: [Vybrat]
snd_hda_codec_atihdmia uloz to!
Efekt by mel prijit az po restartu..

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #16 kdy: 30 Prosinec 2009, 05:05:46 »
zdar pepe999: tak jsem všechno provedl, a teď koukám na blacklist(/etc/modprobe.d)-gedit, kde po restartu je jediná položka a to:
Kód: [Vybrat]
snd_hda_codec_atihdmi..musím do procesu a zkusím v práci něco vymyslet.dík za snahu..asi koupím zvukovku do slotu PCI..snad to tím tu ATI-nu vyřadí.
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #17 kdy: 30 Prosinec 2009, 07:10:18 »
..a ještě Pepe999 návrh. Dneska koupím tuto zvukovku:http://www.okcomputers.cz/audigy-se-bulk/d-54397/  a restartnu stroj. Myslím, že se oba trápíme a ta integrovaná zvukovka je u té moji sestavy asi moc svázána s grafikou. Je mi divné, že jsem asi jedinej, kdo má Intel 4-jádro a grafiku ATI-48xx a má problém. Pokud manželka neomdlí, že už zase rozebírám PC, tak večer to namontuji a zkusím. Uvidíme, jestli to v dual-botu bude fungovat.
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #18 kdy: 30 Prosinec 2009, 10:01:35 »
..a ještě Pepe999 návrh. Dneska koupím tuto zvukovku:http://www.okcomputers.cz/audigy-se-bulk/d-54397/  a restartnu stroj. Myslím, že se oba trápíme a ta integrovaná zvukovka je u té moji sestavy asi moc svázána s grafikou. Je mi divné, že jsem asi jedinej, kdo má Intel 4-jádro a grafiku ATI-48xx a má problém. Pokud manželka neomdlí, že už zase rozebírám PC, tak večer to namontuji a zkusím. Uvidíme, jestli to v dual-botu bude fungovat.

Mně zvuk taky blbl, ale soudruzi v Canonical údolí to opravili, a teď prachsprostě zakážu v nastavení zvuku HDMI zvuk a je to. Jediný kde mi to ještě zlobilo, byla hra, ale tam sem nahradil balíček libsdl(alsa) za pulse a je klid. Jen to v té hře někdy škobrtne, ale jede dál.

Dnes budu asi podle nálady dávat Ubuntu 9.10 na PC se zvukovkou ALC888/pokud se nemýlím. Tak můžu poreferovat.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #19 kdy: 30 Prosinec 2009, 10:13:39 »
to rovano:..dík za reakci. Už nechcu pepe999 trápit. V hardwearu mám zvukovku ATI zašedlou...t.j. nefunkční. Ale z repráku ani škrknutí. Už mám obavy, že snad je to špatně zapojené..V zádu je asi 6 výstupů..ale pokud mi hraje v dualbotu Vista..nechci do toho hrabat. No uvidíš..když tak pisni...
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #20 kdy: 30 Prosinec 2009, 11:03:39 »
zdar pepe999: tak jsem všechno provedl, a teď koukám na blacklist(/etc/modprobe.d)-gedit, kde po restartu je jediná položka a to:
Kód: [Vybrat]
snd_hda_codec_atihdmi..musím do procesu a zkusím v práci něco vymyslet.dík za snahu..asi koupím zvukovku do slotu PCI..snad to tím tu ATI-nu vyřadí.
Ten blacklist je v /etc/modprobe.d/blacklist, takze jestli tam mas jednu polozku, urcite nemas zapsanej modul v blacklistu, ale nekde jinde..

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #21 kdy: 30 Prosinec 2009, 11:31:00 »
to pepe999:..to si mi nasadil brouka..jsem teď v práci a vím jistě, že tam byla jediná položka. Čuměl jsem jen se zajímavosti na ostatní blacklisty..ale to bylo vše. Podívám se tam a zkusím to vepsat do tohoto správného blacklistu
Kód: [Vybrat]
/etc/modprobe.d/blacklistale určitě jsem používal příkazy Tebou napsané
Kód:
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist
na konec toho souboru pridej
Kód:
snd_hda_codec_atihdmi

..Jestli jsem vytvořil nějakej novej blacklist..nevím..no uvidíme večer..zatím dík..
« Poslední změna: 30 Prosinec 2009, 11:41:14 od popelar »
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

popelar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #22 kdy: 30 Prosinec 2009, 19:04:29 »
Děkuji všem pomocníkům :D VYŘEŠENÓÓÓÓ! ;D ;D ;D...konec trápení s blacklistama a různýma úpravama. Jak jsem tušil..provedl jsem instalaci interní zvukové karty CREATIVE SoundBlaster AUDIGY SE,7.1 ..zakázal jsem všechny karty mimo té nové..a vono to hraje..takže poučení..než mučit ochotné kolegy z fóra..to jsem vrazil do trochu lepší zvukovky 500kč a neni problém..Tož pěkného Silvestra ;D ;D
« Poslední změna: 30 Prosinec 2009, 19:21:38 od popelar »
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #23 kdy: 30 Prosinec 2009, 19:18:53 »
Díky! Nakonec v tom kompu byla ALC883.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.