Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer Travelmate nejde zvuk. /VYŘEŠENO/  (Přečteno 4156 krát)

domitea

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Mayday, mayday, bird strike, flight 1549
    • Zobrazit profil
Acer Travelmate nejde zvuk. /VYŘEŠENO/
« kdy: 29 Prosince 2009, 19:38:17 »
Ahoj,
Hned po instalaci mi šel bez problémů zvuk, ale po restartu už ne. A nejde ani mikrofon :'(. V předvolbách zvuku není žádný hardware! (ale přitom "fyzicky" je :-\)

NTB: Acer TraveMate 8102 WLMi
« Poslední změna: 30 Prosince 2009, 17:50:38 od domitea »
Prozřel jsem! Už se na svět nedívám přes Wokna, ale přes okno!

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Acer Travelmate nejde zvuk.
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2009, 19:43:31 »
Ahoj,
Hned po instalaci mi šel bez problémů zvuk, ale po restartu už ne. A nejde ani mikrofon :'(. V předvolbách zvuku není žádný hardware! (ale přitom "fyzicky" je :-\)

NTB: Acer TraveMate 8102 WLMi
Dodej vypis z terminalu..
Kód: [Vybrat]
aplay -l
Kód: [Vybrat]
lsmod
Kód: [Vybrat]
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep -i codec

domitea

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Mayday, mayday, bird strike, flight 1549
    • Zobrazit profil
Re: Acer Travelmate nejde zvuk.
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2009, 19:47:57 »
aplay -l

**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 0: ALC880 Analog [ALC880 Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 1: ALC880 Digital [ALC880 Digital]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]
  Podzařízení: 0/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

lsmod

Module                  Size  Used by
bridge                 47952  0
stp                     2272  1 bridge
bnep                   12060  0
btusb                  11856  0
binfmt_misc             8356  1
snd_hda_codec_si3054     4636  1
pcmcia                 36808  0
snd_hda_codec_realtek   203328  1
snd_hda_intel          26920  3
snd_hda_codec          75708  3 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep               7200  1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss            37920  0
snd_mixer_oss          16028  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                75296  6 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy           2656  0
snd_seq_oss            28576  0
snd_seq_midi            6432  0
snd_rawmidi            22208  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      6940  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
iptable_filter          3100  0
snd_seq                50224  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
ppdev                   6688  0
ip_tables              11692  1 iptable_filter
x_tables               16544  1 ip_tables
joydev                 10272  0
led_class               4096  0
snd_timer              22276  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          6920  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
psmouse                56500  0
serio_raw               5280  0
parport_pc             31940  1
irda                  189564  0
crc_ccitt               1852  1 irda
ipw2200               140292  0
libipw                 43148  1 ipw2200
lib80211                6432  2 ipw2200,libipw
yenta_socket           24200  1
rsrc_nonstatic         11644  1 yenta_socket
pcmcia_core            35792  3 pcmcia,yenta_socket,rsrc_nonstatic
snd                    59204  17 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore               7264  1 snd
snd_page_alloc          9156  2 snd_hda_intel,snd_pcm
lp                      8964  0
parport                35340  3 ppdev,parport_pc,lp
nls_iso8859_1           3740  1
nls_cp437               5372  1
vfat                   10716  1
fat                    51452  1 vfat
usbhid                 38208  0
usb_storage            52576  2
radeon                636000  2
ttm                    36212  1 radeon
drm                   159584  4 radeon,ttm
i2c_algo_bit            5760  1 radeon
tg3                   109600  0
ohci1394               29900  0
ieee1394               86596  1 ohci1394
video                  19380  0
output                  2780  1 video
intel_agp              27484  0
agpgart                34988  3 ttm,drm,intel_agp

cat ...


Codec: Realtek ALC880
Codec: LSI Si3054

Zapomněl jsem dodat ::) ve Windows (mám dualboot) normálně jde.
Prozřel jsem! Už se na svět nedívám přes Wokna, ale přes okno!

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Acer Travelmate nejde zvuk.
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2009, 20:13:51 »
Tradicni problem, Ubuntu rozeznalo 2 zvukovky...
Pro zacatek zrus ten modem..
Kód: [Vybrat]
rmmod snd_hda_codec_si3054jako root.
Restartuj a zkus se podivat do nastaveni zvuku..

edit: Kdyby to nahodou hlasilo ze se modem pouziva, je treba ho zakazat v nastaveni zvuku..
« Poslední změna: 29 Prosince 2009, 20:25:49 od Pepe999 »

domitea

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Mayday, mayday, bird strike, flight 1549
    • Zobrazit profil
Re: Acer Travelmate nejde zvuk.
« Odpověď #4 kdy: 30 Prosince 2009, 11:37:07 »
Problém vyřešen, zakázal jsem ovladač  ;D. V nastaveních zvuku nebylo žádné zařízení, tak jak to zakázat  :-\.

P.S. Bez urážky ;).
Prozřel jsem! Už se na svět nedívám přes Wokna, ale přes okno!

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Acer Travelmate nejde zvuk.
« Odpověď #5 kdy: 30 Prosince 2009, 13:19:13 »
Problém vyřešen, zakázal jsem ovladač  ;D. V nastaveních zvuku nebylo žádné zařízení, tak jak to zakázat  :-\.

P.S. Bez urážky ;).
Co to je zakazal jsem ovladac? To myslis ten prikaz? Napis presne cos udelal a oznac si vlakno jako vyreseno(edituj nadpis v prvnim prispevku), at ostatni vidi co maji udelat kdyz budou mit ten sam problem..

domitea

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Mayday, mayday, bird strike, flight 1549
    • Zobrazit profil
Re: Acer Travelmate nejde zvuk.
« Odpověď #6 kdy: 30 Prosince 2009, 17:49:46 »
Nejdříve jsem dal ten příkaz v terminálu, ale "device in use" :o a psal jsi, že kdyby to psalo "device in use", tak ho zakázat v nastavení zvuku(systém --> volby --> zvuk) ;), ale tam nebylo žádné zařízení.Tak jsem se podíval do ovladačů HW (systém --> správa --> ovladače HW) a tam byl (a je) nějaký softwarový modem a u něho bylo, že je ovladač povolen. Zakázal jsem ovladač, restartoval a už jsi užívám zvuku do sytosti ;)
Prozřel jsem! Už se na svět nedívám přes Wokna, ale přes okno!

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.