Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Úplně přestal jít zvuk [vyřešeno]  (Přečteno 6464 krát)

Shagyra

• Host
Úplně přestal jít zvuk [vyřešeno]
« kdy: 13 Ledna 2010, 15:48:14 »
Zdravím, mám teprve asi 2 dny Ubuntu 9.10 a jsem naprostá začátečnice.
Do včerejška mi šel zvuk normálně a najednou jít přestal. Instalovala jsem Skype, hru "Danger from Deep" kterou jsem pak zase odinstalovala, aktualizovala jsem nějaké balíky co mi to nabídlo a učila jsem se pracovat s terminálem. Taky podle návodu, nic extra jsem nezkoušela. Jenom Date, Whois a  pohyb v adresářích - což mi nešlo, tak jsem nainstalovala tu aplikaci co mi otevře terminál v každé složce. Jinak nic.
Můžete mi prosím někdo poradit co mám udělat, čím by to mohlo být? Budu ráda za jakoukoliv reakci.

(Ještě jsem zapoměla napsat, že jsem si chtěla pustit film na dvd a začlo to dělat v mechanice šílený kravál. Restartovala jsem, nahodila windows a tam šlo pustit normálně. I zvuk šel normálně)
« Poslední změna: 19 Ledna 2010, 17:35:27 od Shagyra »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Úplně přestal jít zvuk
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2010, 22:39:32 »
Často programy mohou stahnout zvuk na nulu. Projděte si nastavení vstupů v mixpultu, já nejraději v těchto případech doinstaluji KMIX, je v něm
přehledně vidět všechny prvky.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Shagyra

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2010, 08:18:32 »
Často programy mohou stahnout zvuk na nulu. Projděte si nastavení vstupů v mixpultu, já nejraději v těchto případech doinstaluji KMIX, je v něm
přehledně vidět všechny prvky.

Díky moc, ale bohužel také nic. Už včera jsem zkoušela všechno možné co jsem na netu našla, nainstalovala jsem si Gnome Mixér pro Alsa, natáhla na max (kromě Cd, protože když to mám naplno, tak to vrčí) a jediné čeho jsem dosáhla je to, že to při restartu pípne tak, že by mi to urvalo uši. KMIX na to taky neměl vliv.
Nainstalovala jsem, restartovala a pořád hluchý.  :-[

Nenapadá vás ještě něco? Všechny dotazy na netu co jsem našla a jsou stejný jsou bez odpovědi a mě je to tahkle nanic, protože jsem zvyklá mít na půlce monitoru přehrávač a na půlce browser. Jinak žádný experimenty dělat nechci než pořádně pročtu návody.
Jestli je to k něčemu, tak mám FCS Amilo Pa1510

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2010, 10:12:38 »
Vyzkousej v terminalu pustit alsamixer a tam prohlednout vsechny kanaly, jestli nejsou zeslabene nebo ztisene. Mute se prepina stisknutim m.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Shagyra

• Host
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2010, 14:26:54 »
Vyzkousej v terminalu pustit alsamixer a tam prohlednout vsechny kanaly, jestli nejsou zeslabene nebo ztisene. Mute se prepina stisknutim m.

Díky, tak se mi ukázalo tohle.

To je dobře, nebo špatně? Ovládat mi jde jenom to co je zvýšené.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Ledna 2010, 14:51:57 »
master a front vidim na nule, tak sipku nahoru a zesilovat  :)
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Shagyra

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14 Ledna 2010, 17:09:06 »
To jsem dělala hned podle toho helpu. Chtěla jsem zkusit zesílit všechno, ale jenom to co je nahoře mi jde ovládat. Ostatní se nehne můžu to mačkat jako divá.  :D

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 14 Ledna 2010, 21:21:34 »
Nastartujte z LiveCD, jestli bude rozdíl.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Shagyra

• Host
« Odpověď #8 kdy: 14 Ledna 2010, 23:22:23 »
Nastartujte z LiveCD, jestli bude rozdíl.

Díky, když to nastartuju z LiveCD, tak to frčí normálně. Uvítací tón, rádio v pohodě. Když to spustím z pc, tak nic. Co s tím, nemám to raději úplně přeinstalovat? Teď jsem tam natahala kdejaké balíky co jsem našla v různých návodech, tak aby to nedělalo další problémy.

Shagyra

• Host
« Odpověď #9 kdy: 15 Ledna 2010, 13:07:49 »
Tak jsem nakonec celý systém smazala a znovu nainstalovala. Z LiveCD zvuk šel normálně, jak je to nainstalovaný, tak to zase ani nepípne. Napadá vás prosím vás co s tím zvukem mám, nebo jsem skončila?  :'(

Shagyra

• Host
« Odpověď #10 kdy: 17 Ledna 2010, 11:15:28 »
Takže asi nikdo nevíte co s tím.  Dost mě to tedy mrzí, protože když jsem na windowsu, tak se pořád něco seká a celý systém padá jakmile spustím 3 programy najednou a tady nebyl kromě toho zvuku nejmenší problém.  :(

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 17 Ledna 2010, 11:18:51 »
Po tom ako si to nainštalovala, to aspoň šlo? Neaktualizovala si? Ten AlsaMixer vyzerá nejako divne...Ten master a front nie je na nule...ale akoby úplne chýbal.
« Poslední změna: 17 Ledna 2010, 11:21:24 od Rixx »

NoWin

• Host
« Odpověď #12 kdy: 17 Ledna 2010, 11:25:46 »
Takže asi nikdo nevíte co s tím.  Dost mě to tedy mrzí, protože když jsem na windowsu, tak se pořád něco seká a celý systém padá jakmile spustím 3 programy najednou a tady nebyl kromě toho zvuku nejmenší problém.  :(
Nainstaluj si tam starší verzi Ubuntu (8.04LTS, 8.10, 9.04)- 8.04LTS by Ti z nich mohlo vyhovovat asi nejvíc.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 17 Ledna 2010, 11:33:40 »
Při zapnutí počítače zkus zmáčknout ESC, aby ses dostala do Grubu a nabootovat starší jádro. Předpokládám, že teď jsi v 2.6.31.17, tak se spustit se 2.6.31.16 nebo starší čistě na zkoušku.

Dále doporučuji Ubuntu 9.04 a v případě potíží 8.04.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem. Děkujeme.

Shagyra

• Host
« Odpověď #14 kdy: 17 Ledna 2010, 16:10:17 »
Díky moc všem, už jsem myslela, že se můžu s Ubuntu rozloučit. 
Když jsem nabotovala starší jádro, tak to taky nešlo, to už jsem zkoušela.
Nainstalovala jsem si tedy tu verzi 8.04 a všechno funguje v pohodě. Takže raději nebudu nic aktualizovat ani stahovat než si to trochu oťukám.
Nevíte v čem mohl být problém? Proč mi zvuk v té nové verzi šel a najednou jít přestal?
Ještě jednou moc díky, jsem ráda, že to konečně jde!  :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 17 Ledna 2010, 16:36:07 »
Nainstalovala jsem si tedy tu verzi 8.04 a všechno funguje v pohodě. Takže raději nebudu nic aktualizovat ani stahovat než si to trochu oťukám.
Nevíte v čem mohl být problém? Proč mi zvuk v té nové verzi šel a najednou jít přestal?

Patrně nějaké aktualizace pusleaudia.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem. Děkujeme.

NoWin

• Host
« Odpověď #16 kdy: 17 Ledna 2010, 16:45:41 »
Problémem je PulseAudio, zvukovej server. Aktualizovat můžeš, v tom Ti nic nebrání, ale upgrade zatím neprováděj. V půlce dubna vyjde další LTS verze, ale doporučuju na ní přejít tak 2 měsíce po vydání, určitě bude mít nějaký bugy, většina těch vážnějších by měla bejt v tý době opravena.

Shagyra

• Host
« Odpověď #17 kdy: 17 Ledna 2010, 22:00:52 »
Tak jsem zaktualizovala co mi to nabídlo i něco stáhla a zatím to šlape v pohodě. Díky všem za pomoc!!  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.