Dobrý den,
mám asus eee pc 4GB s ubuntu netbook remixem 9.10. Po nainstalování jedné hry (aliens) a při následné spuštění této hry mi nb začal hlásit problémy s diskem - málo místa na disku (101Mb) a žádost o odstranění nepotřebných souborů, po smazání některých souborů jsem se pokusila velkou hru a ostatní nepotřebné aplikace odinstalovat, ale bohužel bezúspěšně. počítač se nejdříve sekal, potom po stisknutí tlačítka "odinstalovat" se nic nestalo. Tak jsem uložila rozepsaný dokument a počítač restartovala. Při spuštění mi však hlásí tuto chybu: Se serverem nastavení nastal problém (/usr/lib/libgconf2-4/gconf-sanity-check-2 se ukončil se stavem 256). Po kliknutí na jediné možné tlačítko "zrušit" se objeví: "Problém s instalací: výchozí nastavení Správce napájení nebylo správně nainstalováno Prosím kontaktujte svého správce systému." a okno pro přihlášení uživatele. Když se přihlásím, nb se opět restartuje s tím samým problémem.
Neznáte prosím někdo způsob jak zachránit data? Jsou pro mě celkem důležitá a ne všechno mám zálohované. Slyšela jsem něco o programu podobném Total Commanderu,který se nějak snad bootuje sám ze sebe a mohl by pomoct... Moc se v téhle problematice nevyzám, prosím poraďte.
Děkuji T.