Ahoj. Prosím o radu, po několika hodinách bádání, začínám být bezradný a trochu jsem se do toho všeho zamotal. Je to moje první desktopová zkušenost s Linuxem, v terminálovém okně se vcelku umím orientovat, znám i pár příkazů, vi editor není problém, Unix/Linux jsem používal jako db admin. Nemám ovšem zkušenosti s instalováním a konfigurací zařízení.
Nainstalovaný mám Kubuntu 6.10 jako vedlejší systém, v podstatě na "hraní".
Jde mi to tu wifi kartu z titulku příspěvku. Instalace Kubuntu proběhla bez problémů, ihned po instalaci byla karta vidět v Network Settings jako eth0, ale byla (a pořád je) označená jako "Disabled Wireless Network". Při pokusu stisknout tlačítko "Enable Interface" jakoby na vteřinu "zezelená" a zatváří se ok, vzápětí se opět přepne do stavu "Disabled".
Prolezl jsem tohle, mimochodem, vynikající fórum, spoustu anglických webů a disk. fór. Zkusil jsem různé nastavování, ale nic nepomohlo. Nainstaloval jsem i ndiswrapper a nainstaloval win ovladač, ale nic nepomáhá. Pak už jsem se do toho dost zamotal a potřeboval bych někoho, kdo by se mnou prošel nějaké konfigurační soubory a logy a dobrali bychom se nějakého záchytného bodu.
Díky za pomoc.