Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s libavcodec52 - nejde konverze v ffmpeg z avi nebo flv na mp3  (Přečteno 2853 krát)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
Zdravím. Řeším takový problém. Když používám balík libavcodec52, tak mi nejde pomocí ffmpeg konvertovat video na mp3, ale když nainstaluji balík libavcodec-extra-52, tak tak převod funguje, ale zase nejde pouštět jakékoliv video, prohlížeč při puštění videa třeba na youtube zamrzá apod... Nejlepší by asi byl kompromis, ale toho asi nedosáhnu. Pokud se to někde už řešilo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to. Pokud někdo máte jakékoliv řešení, pls pomozte. konverze z videa na audio je pro mě poměrně důležitá věc, ale sledování videa také. :( Budu vděčný za každou odpověď.
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Problém s libavcodec52 - nejde konverze v ffmpeg z avi nebo flv na mp3
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2010, 19:36:48 »
Jak převádíš video na mp3? Jak spouštíš youtube videa?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2010, 19:48:50 »
převod provádím zápisem do terminálu
Kód: [Vybrat]
ffmpeg -i video.flv audio.mp3 hodně zjednodušeně... (čerpal jsem odsud:http://lookherefirst.wordpress.com/2007/12/15/how-to-convert-flv-files-to-mpg-or-mp3/). Balík lame jsem taky nainstaloval. Nicméně s libavcodec52 se vytvořil pouze prázdný soubor mp3. S libavcodec-extra-52 se konverze tímto způsobem vydařila, ale pak jsem si všiml, že mi zamrzá prohlížeč a nejde spustit žádný .flv soubor ani .avi soubor a tak jsem musel balík libavcodec-extra-52 odebrat. Problém je, že by se mi celkem hodilo nějkým způsobem extrahovat zvuk z těchto souborů (muziku z youtube do mobilu jinak nedostanu).
...................................................Death Master..................................................

arrange

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2010, 20:19:42 »
Já používám
$ dpkg -l | grep -E 'libavcodec-extra|vlc[^c2-]'
ii  libavcodec-extra-52                  4:0.5.1-1ubuntu1                                ffmpeg codec library
ii  vlc                                  1.0.6-1ubuntu1.2                                multimedia player and streamer
a videa mi nezamrzají... Potřeboval bych příklad, které video, na které stránce, a v čem přehrávané ti zamrzá.

Jinak efektivnější způsob extrakce audia je podle mě tento:

1. zjistím formát audia (viz řádek Audio: ve výstupu z příkazu)
ffmpeg -i /tmp/Flash6Bt8FW
2. Většinou je to mp3 nebo aac, což se dá obvykle obojí v mobilu přehrát, takže stačí audio stopu zkopírovat
ffmpeg -i Flash6Bt8FW -vn -acodec copy zvuk_stopa.mp3
# nebo
ffmpeg -i Flash6Bt8FW -vn -acodec copy zvuk_stopa.aac

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2010, 17:02:49 »
Dík zkusím  ;).

Jinak zamrzání se děje tak, že vůbec nejde zvuk (třeba na youtube) a po 4-5 sekundách se řízne i obraz a následně i prohlížeč. Výpis z terminálu udělat neumím, ale můžu se o to pokusit.
Jinak to samé se děje i v google chrome a když spustím .flv soubor "klasicky" v přehravači (normálně stáhnuté video z youtube přes videodownloadhelper plugin do firefoxu) tak taky nejde zvuk a ani obraz se nehne. Myslím, že nebude v pořádku ten balík libavcodec-extra-52. V synapticu to ani nemá ikonku "ubuntu kompatibilní". Nebudu to řešit, když mi bude fungovat nějaké alternativní řešení. Za chvilku zkusím ten váš způsob.

arrange

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2010, 17:51:15 »
Problém je, že knihovna libflashplayer.so, která obsluhuje flash v prohlížeči, nemá podle mě s libavcodecy vůbec nic společného...

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2010, 19:40:12 »
jsem sice linux-amatér, ale vážně když přes synaptic přidám balík libavcodec-extra-52, synaptic najde konflikt s libavcodec-52 a při instalaci *extra se smaže normální balík... V tu chvíli nejde jakýkoliv flv soubor nebo video na youtube, stream.cz atd... Když přes synaptic vrátím *extra na normál libavcodec-52, je po problému.

arrange

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 20 Září 2010, 19:55:11 »
V tom případě jsem ještě větší linux-amatér  ;D

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 20 Září 2010, 19:56:51 »
Problém je vyřešen. Nakonec za to mohl balík libavcodec-dev. Když jsem používal libavcodec-extra-52 měl jsem jej stále nainstalovaný (resp synaptic neřval, že může vzniknout nějaký konflikt). Takže jsem odinstaloval libavcodec-52 a libavcodec-dev a nainstaloval čistě libavcodec-extra-52 a vše již funguje, takže VYŘEŠENO :) Děkuji všem za snahu.

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Září 2010, 19:58:48 »
každopádně s tím prohlížečem jsem si to nevymyslel. bez FLV bych se na PC obešel (mám vlc a to má nezávislé kodeky), ale Flashplayer to je věc jiná... Ten je pro mě vážně nepostradatelný. Ale to už je teď jedno

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.