Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problemy se zvukem  (Přečteno 3117 krát)

amarok13

• Návštěvník
problemy se zvukem
« kdy: 06 Ledna 2010, 09:56:32 »
Dobry den!
pote, co jsem presla na ubuntu 9.10 mi prestal fungovat zvuk, tak jsem podle navodu, ktery jsem nasla na foru odinstalovala pulseaudio. zvuk mi pote zacal "castecne" fungovat - hraje velmi potichu a zadne ovladani hlasitosti na panelu nebo jinde nemohu najit, i kdyz pred odinstalovanim pulseaudio, tam bylo, jen ten zvuk vubec nesel:).
kdyz chci jit do System->Volby->Zvuk, tak mi to jen vyhodi oznameni "Čekání na odpověď zvukového systému" a jinak se nic nestane a nic jineho se neobjevi(s pulseaudio to fungovalo).

dekuji za radu!

NoWin

• Host
Re: problemy se zvukem
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2010, 10:28:26 »
gstreamer-properties > v chlívku Audio zvol všude ALSA
gnome-volume-control > zvol ALSA mixer, klikni na na Nastavení, zaškrtni tam všechno co se dá, v sekci Přehrávání zvedni všechny spadlý posuvníky

amarok13

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2010, 11:02:15 »
doski@dosk206:~$ gstreamer-properties
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'glimagesink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sdlvideosink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'

....nastavila jsem v nabidce v okne Audio vsude ALSA

doski@dosk206:~$ gnome-volume-control

** (gnome-volume-control:2200): WARNING **: Connection failed, reconnecting...

....vubec nejde spustit ???

NoWin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2010, 11:45:47 »
Jseš si jistá, že Ti tam neběží PulseAudio? Zkus ještě restartovat PC a spusť gnome-volume-control znovu.

amarok13

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2010, 13:11:27 »
Ano, balik pulseaudio mam odinstalovany (+ se mi s nim odistalovalo diky zavislostem asi dalsich 5). Pocitac jsem restartovala a zkusila to znovu (system->volby->zvuk), ale objevilo se mi stale to same:(, ale naistaloval jsem si Gnome mixer pro ALSA a pres ten nastaveni hlasitosti funguje:)

easiders

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Ledna 2010, 15:40:15 »
caw,me nefunguje gnome-volume-control,objevi se cekani zvukove karty a nic,zvuk jede,ale zesilovat a zaslabovat mohu pouze pres kmix nebo alsa mixer,a jenom mysi ,predtim to slo normalne na noteboku koleckem a tedka nic:( ,pres gstreamer-properties sem vse nastavil na alsu,a pulse audio smazal

poradte mi pls,nechci znovu instalovat pulse audio :(
« Poslední změna: 09 Ledna 2010, 15:43:22 od easiders »

easiders

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Ledna 2010, 16:22:20 »
uz sem to vyresil,dal sem to aplikaci spoustenych pri stratu kmix a vse jede jak ma

jhrdka

• Návštěvník
    • Jan Hrdina
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2010, 09:43:53 »
Omlouvám se, že téma znovu otevírám, ale nešlo by přece jen nějak zvuk zprovoznit přes pulseaudio? Potřeboval bych to kvůli Creative X-Fi Surround 5.1, která v ALSe moc nefunguje...
Mám ntb HP 6735s (viz podpis). Když k němu připojím externí USB zvukovku Creative X-Fi Surround 5.1, v panelu mi jde hlasitost normálně regulovat, do předvoleb zvuku se také dostanu... Když ex. zvukovku odpojím, zvuk mi bez problémů funguje i s regulací v panelu z vestavěných reproduktorů (interní zvukovky) až do dalšího restartu. Jakmile notebook restartuji, zvuk pořád funguje, v indicator-appletu se však místo repráku c|))) ukáže c|--- a po kliknutí na ikonu se nezobrazí posuvník na regulaci hlasitosti. Jakmile Klepnu na Předvolby zvuku... Ukáže se hláška "Čekání na odpověď zvukového systému..." Také přestane fungovat regulace pomocí funkčních kláves (fn + příslušné klávesy)

Hlasitost mi sice jde regulovat přes alsamixer, zvuk ale viditelně jede přes ALSU, protože kdykoli se pokusím v gstreamer-properties nastavit výstupní zásuvný modul na PulseAudio Sound Server a klepnu na Test, vyskočí hláška "PulseAudio Sound Server: Failed to connect: Spojení odmítnuto" Nejhorší potom je šílené vytížení procesoru, o které se starají především procesy indicator-applet a indicator-sound-service.

Zkoušel jsem restartovat pulseaudio server a mazat .pulse složku z home adresáře, nicméně nic z toho nepomáhá...
Chtěl bych se vyhnout kompletní reinstalaci systému.
Předem velmi děkuji za pomoc..
« Poslední změna: 29 Července 2010, 10:37:37 od jhrdka »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.