Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenabotuje se  (Přečteno 1207 krát)

somi

• Aktivní člen
  • *
Nenabotuje se
« kdy: 06 Ledna 2010, 12:13:26 »
Ahoj, možná se tento problém někde řešil, hledal jsem a nenašel. Mám Ubuntu 9.10
Při startu Ubuntu mi to po grubu a chvíli načítání skončí na černé obrazovce. Někdy se ukáže malinká konzole, po restartu to samé, teď se mi místo konzole ukáže nějaký primitivní Fvwm Iconman (vzhled Atari 800).
Včera jsem ve stylu Windows  :'(   Ubuntu přeinstaloval, všechno šlo perfektně, dneska po zapnutí PC to samé a nevím co dál. Z Live CD jde všechno jak má.
Já vím, že přeinstalováním se to neřeší, proto prosím o radu jak to napravitnějak elegantněji. Dík

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Nenabotuje se
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2010, 14:01:59 »
Zkontrolujte CD na chyby a zkuste již nainstalovaný systém zpustit výběrem před startem v "recovery mode".

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

somi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2010, 16:15:51 »
 v "recovery mode" to nepomohlo.  Pořád se to zastaví na nějakém Fvwm Iconman, který jsem ještě na žádném linuxu neviděl. Zase to přeinstaluju. To je zajimavá slabina Ubuntu, že šlape jak hodinky, pět aktualizací v pořádku a jedna aktualizace rozhodí PC k nepoužití. Už jsem tento názor četl na jiném foru a fakt to můžu potvrdit. Ještě jednou to přeinstaluju a pokud se to stane ještě jednou tak půjdu vyzkoušet PC LinuxOS, který je mi po Ubuntu asi nejbližší.
Přes rok se jenom vrtám v Linuxu a pořád nějaké problémy. Na windows nepůjdu ani v nejvyšší nouzi.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2010, 21:22:01 »
Nejsem si jistý, ale ve výchozí instalaci není fvwm vůbec k dispozici, takže sis ho patrně stáhnul sám nebo v rámci nějakého jiného balíku. Pokud si pamatuješ, odkdy to dělá problém, podívej se třeba do logů (/var/log/apt/term.log - jako root), nebo aspoň
Kód: [Vybrat]
sudo grep fvwm /var/log/apt/term.log
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.