Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

povazujete portal ubuntulinux.cz za prinosny ?

Ano, k necemu je
8 (33.3%)
Ne, ten portal je uplne na nic
6 (25%)
nevim, neznam
10 (41.7%)

Celkem hlasů: 20

Autor Téma: ubuntulinux  (Přečteno 3935 krát)

Avax

• Návštěvník
ubuntulinux
« kdy: 15 Ledna 2010, 20:47:45 »
Nejak jsem nepochopil proc ubuntulinux.cz vlastne existuje. Nic noveho se tam temer neobevuje, a kdyz uz se tam neco prida, tak je to nejaka hloupost. Prijde mi to jako plytvani silama, ktere by se mohli mnohem lepe vyuzit jinde... Pokud to je jinak, budu rad kdyz mi to vysvetlite. Jestli se napr. nejedna zatim jen o nejaky zkusebni provoz, nebo neco podobneho.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: ubuntulinux
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2010, 21:09:49 »
To teda nesouhlasím. Naopak se mi ubuntulinux.cz zdá takový živější, než klasický ubuntu.cz. Prostě je to zase jiná cesta, jiní lidí, co se o Ubuntu zajímají. Baví je ty stránky vytvářet a aktualizovat. Podle mě je to tak dobře, alespoň máme větší šanci, že zde bude nějaká alternativa, kdyby třeba ubuntu.cz bylo na čas mrtvé jako onehdy kubuntu.cz. ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2010, 21:34:51 »
Nemám nic proti, když je to baví. Pravdou je, že informační hodnota není nic moc, co jsem tak koukal, ale třeba se to časem zlepší. Navíc, slečna šéfredaktorka... heh, šak víte co myslím. 8)

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2010, 21:40:05 »
Nemám nic proti, když je to baví. Pravdou je, že informační hodnota není nic moc, co jsem tak koukal, ale třeba se to časem zlepší. Navíc, slečna šéfredaktorka... heh, šak víte co myslím. 8)
Asi tuším co myslíš  :-[

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2010, 21:40:51 »
Mňa skôr hneva prečo nieje ubuntu.sk, toľko krát som mal nutkanie tu doménu kúpiť ......

To nebude tak jednoduché. ;)
http://who.is/whois/ubuntu.sk/

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2010, 21:42:18 »
Nedavno vzniklo linuxon.sk a myslim ze je dost orientovane na ubuntu. Zatial sa to velmi nerozbieha ale ak by nabralo ludi a trocha to tam obzivlo tak by to nemuselo byt zle. Zatial mi to tam pripada ako stranka 3(?) ludi.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2010, 21:47:28 »
Je to těžký... spousta dobrých domén je parkovaných a registrovaných takřka na *censored*.

NoWin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2010, 22:29:27 »
...Navíc, slečna šéfredaktorka... heh, šak víte co myslím. 8)

Á, pěkná zdravuška! :P

A pak tam je nějakej Kaučuk- toho neznám.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 15 Ledna 2010, 22:36:59 »
Nejak jsem nepochopil proc ubuntulinux.cz vlastne existuje. Nic noveho se tam temer neobevuje, a kdyz uz se tam neco prida, tak je to nejaka hloupost. Prijde mi to jako plytvani silama, ktere by se mohli mnohem lepe vyuzit jinde... Pokud to je jinak, budu rad kdyz mi to vysvetlite. Jestli se napr. nejedna zatim jen o nejaky zkusebni provoz, nebo neco podobneho.

Už tu jedna diskuse k tématu je -- http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,39013.0.html

Jenom aby bylo jasno -- UbuntuLinux.cz a Ubuntu.cz spolu (až na tematiku, samozřejmě) nesouvisí.

Avax

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 15 Ledna 2010, 22:55:59 »
Vojtěch Trefný: Ano, ale bez ankety.

NiNu

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 16 Ledna 2010, 16:26:26 »
Citace
TIBOR: Nedavno vzniklo linuxon.sk a myslim ze je dost orientovane na ubuntu. Zatial sa to velmi nerozbieha ale ak by nabralo ludi a trocha to tam obzivlo tak by to nemuselo byt zle. Zatial mi to tam pripada ako stranka 3(?) ludi.

Preco si myslite, ze je dost orientovane na Ubuntu, z coho ste to vydedukovali?

Citace
ValSiN: O tomto viem ale nechcú moc nejaký okruch ľudí k sebe pustiť... ja som mal na mysli konkrétne Ubuntu kedže to prezentujem aj vo svojej firme a predávam PC už aj s otestovaným hardvérom kompatibilným s Ubuntu (kamery, tlačiarne a podobne)

Odkial viete, ze nechcu k sebe pustit ludi (alebo len nejaky okruh?)?  Portal ma sluzit vsetkym bez rozdielu. Portal ma blogy a zaregistrovat sa do nich moze hocikto. Okrem toho sa chystaju zmeny ako napr. ze pisat clanky a spravy budu moct vsetci zaregistrovany uzivatelia (samozrejto to najskor pojde na schvalenie) ... Preto nechapem odkial mato to, ze nechcu nejaky okruh ludi k sebe pustit? Ak by sa dalo, poprosil by som vysvetlenie, pretoze ja nic take o com pisete vyssie nepozorujem.
 :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #11 kdy: 16 Ledna 2010, 16:57:23 »
Staci sa pozriet do fora, spraviciek, blogov. Je tam velke zastupenie clankov o ubuntu. Je jedno ci tie prispevky su tam kvoli elven-ovi(stanislav hoferek) a jeho greenie(ubuntu), alebo kvoli rozsireniu ubuntu a tym aj jeho zastupeni v clankoch. Jednoducho je to tam.
Este chcem upozornit ze som vyssie nepisal ze je to stranka o ubuntu ale ze je tam dost velka orientacia na ubuntu. Samozrejme ze su tam clanky venovane aj inym distribuciam a veciam zaoberajucich sa vseobecne o linuxe bez zamerania na konkretnu distribuciu.

P.s nemusis mi(nam tu) vykat.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

NiNu

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 16 Ledna 2010, 17:35:15 »
Staci sa pozriet do fora, spraviciek, blogov. Je tam velke zastupenie clankov o ubuntu. Je jedno ci tie prispevky su tam kvoli elven-ovi(stanislav hoferek) a jeho greenie(ubuntu), alebo kvoli rozsireniu ubuntu a tym aj jeho zastupeni v clankoch. Jednoducho je to tam.
Este chcem upozornit ze som vyssie nepisal ze je to stranka o ubuntu ale ze je tam dost velka orientacia na ubuntu. Samozrejme ze su tam clanky venovane aj inym distribuciam a veciam zaoberajucich sa vseobecne o linuxe bez zamerania na konkretnu distribuciu.

P.s nemusis mi(nam tu) vykat.

Ano, vo fore, spravickach a blogoch (ktore sa este len rozbiehaju) je dost sprav o Ubuntu. Je to sposobene tym, ze Ubuntu je dost rozsirena distribucia. Spravicky pisem aj ja a preto viem, ze je obrovsky pocet navodov a roznych clankov, ktore sa zaoberaju distribuciou Ubutnu. Nemozem to prehliadat, pretoze Ubuntu je popularne a ludom sa to moze hodit. Chcem upozornit, ze ziadny prispevok tam nie je kvoli elvenov! Robime to pre ludi. Piseme pre kazdeho bez rozdielu a nie len o Ubuntu. Prispiet moze kazdy kto ma chut. Ak ma nieto nejake navody, clanky, recenzie, proste hocico cim by chcel prispiet (upozornujem, ze nie pre nas ako portal, ale pre vsetkych ludi, ktory sa zaujimaju o Linux, OpenSource), kludne moze.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.